Wszędzie już się opamiętali
Ktoś krzyknął chodu!!! i jak w filmie "Jak rozpętałem II wojnę światową" poszły konie po betonie
A teraz refleksja ...czegoś Ty głupcze krzyknął...
Teraz będziecie drożej odkupować a jak się okaże jaki tu jest FF to dopiero będzie
Zobaczycie co będą robić z kursem jak już wszystko wyprzedacie
Jasne
zaraz ktoś powie, że pójdzie sobie na inną spółkę
No tak ale na tych innych spółkach jest tak samo
Z tamtej inny taki sam przyjdzie tutaj
hmmm, a może spadnie poniżej 10 zł.Rynek wcale nie chce się zatrzymać w spadkach ? Ja dokupie ale jak spadnie poniżej 10 zł a jak nie spadnie to trzymam ok. 3 lata
Zreszta kazdemu zalezy na takim obrocie sprawy :
- głownym bo beda mogli taniej dokupic zarówno z rynku jak i pakiety od tych którzy jeszcze trzymają
- małym, gdyz niecałe 16zł to był szczyt, jak spadnie ponizej 10zł to spadek o 40-50% wiec idzie znów kupowac i robic kasiore a oscylatory i wskazniki pieknie beda na samiutkim dole.
Nie opłaca sie teraz trzymac ferrum na takim poziomie, zreszta popatrz na FF, jedno wieksze sypniecie i jestesmy na podwójnych widłach.
Spokojnie nie ma sie co spieszyc, trzeba poczekac na jakies ceny ponizej 10zł, mysle ze okolce 8zł sa realne czyli mniejwiecej wartośc księgowa.
po co zaklinać kurs - i tak poleci - trzeba było wywalić 28 lub 29 rano - ja tak zrobiłem i teraz poczekam na 10 . Przy takim rynku cena spadnie ! i nie ma co zaklinać kursu !
Oto Zapytacie co dalej?
Należy wziąć pod uwagę fakt sprzedaży pakietu ponad 300.000 szt akcji przez Ferrum w cenie 14 zł gdy przed tym Pietrzak kupił po 17,60zł. Należy dopatrywać się w tej decyzji szkodliwego działania na niekorzyść spółki. To musi udowodnić p.Pietrzak
Nie udowodni szkodliwości tego posunięcia jeśli kurs spadnie poniżej tej ceny
No i co? chyba Pietrzak nie udowodni szkodliwości tego posunięcia a taka okazja się nadażyła do zbierania papierów po niby niskich cenach.
Chyba,ze bedzia chciał zbierać po 3zł.
Pozdrawiam.
Autor: ~taki jeden. [83.30.172.*]
--------------------------------------------------------------
Skoroś taki "mądraliński"....to dlaczego odezwałeś się dopiero teraz ?!....kiedy cały rynek się wali :- ///
Po fakcie to każdy się wymądrza :(
On poprzednio napisał, że nie ma i nie będzie miał tego papiera bo dostał po dupie na nim
Poczytaj co nabazgrał w wątku pt."CZY WY LUDZIE TEGO NIE WIDZICIE ?????"
pisałem z Panem badziewiakiem i wziąłem do serca winda do 29.01 i nawet sprawdzałem w pok czy to jest ostateczny termin na to by się zapisać na walne - wywaliłem 28 i 29 rano - co by nie gadać papier mocno sie przegrzał i gdyby nie pietrzak kurs teraz by był nie na 12,3 ale na 7 albo niżej . I nikt od razu nie zrobi cudów w firmie - to , że mówi kurs niedowartościowany - to niech gada - tylko czemu nie kupuje jak kurs jest niżej ? kupie ferrum ale poniżej 10 , albo nie kupie wcale ! Powodzenia a jak ktoś ma od 60 zł to powinien dawno zrobić stratę np na 4 zł i zarobić na czyms innym a to sprzedać po 14 - 15 i cieszyć się zarobkiem .trzeba grać portfelem a nie patrzec na to co sie nie udało , bo nigdy nie odrobicie raz straconej kasy! pomyślcie o inwestorze co by kupił petrol po 500 zł i teraz ma 15 a za miesiąc nic ...
Opłacało się posłuchać moich rad?
Opłacało
ale zobacz od kiedy naganiałem
dosłownie od 4 zł
wtedy rzadko bo nie chciałem zaklinać a i lepiej jak jest cisza,
Ostatnio pisałem, że będzie warto trzymać tym co nie sprzedali zaznaczyłem, że nie naganiam na kupno
zaznaczyłem też, żeby nie słuchać żadnych naganiaczy tylko myśleć samodzielnie
na końcu dodałem by nie słuchano nawet mnie
Nie mam zamiaru ponosić odpowiedzialności za Wasze decyzje
Nie napiszę Wam jak się inwestuje
Każdy ma swój sposób i nie mam zamiaru kogoś pouczać
p.Edward napisał pan o FF mówiąc, że przez to wystarczy trochę sypnąć i będą podwójne widły
a ja spytam
Jaki to ma związek z FF
Papier mało płynny to wiemy wszyscy
Zobaczycie po komunikacie kto ile ma papiera i wtedy będzie wszystko jasne
Papier jest nadal zbierany bo kto by brał jak jest taka zwała na GPW, Europie i świecie?
potem zobaczycie po ile będą oddawać Ci, którzy teraz zbierają
Będą z ceną robić co tylko im się spodoba i jak się nie wstrzelicie to będziecie mieć tylko straty
Wiem, że po dzisiejszym dniu AT nie wygląda najlepiej
ale wiemy też jak się ten papier ostatnio zachowuje
Wygląd AT na wszystkich spółkach z paroma wyjątkami jest dużo gorszy, dużo
Jednak rzadko która ma takie perspektywy
Ktoś wspomniał c/wk
Dlaczego Twierdzisz, że wejdziesz przy 0,5?
sądzisz, że do takiego współczynnika tu dojdzie?
Ale niech by nawet to wcale nie znaczy, że stanieje o 2/3 przecież po wykazaniu zysków które wzrastają z każdym kwartałem a będą wzrastać z każdym kontraktem może to nastąpić bardzo szybko ale może to być już przy wyższej, dużo wyższej cenie za akcje
Jeszcze jeden napisał, że huty w Chinach są tańsze od....
Czy Ferrum jest hutą???
A niech sobie są tańsze, Ferrum od nich weźmie blachę i podniesie się mu marża/zysk
To by było na tyle
Jeśli w poniedziałek nie będzie kontynuacji spadków na indeksach to wykres Ferrum jest obiecujący osobiście myślę, że spadki na indeksach będą się w najgorszym wypadku wypłaszczać, świadczy o tym zachowanie się indeksów w USA nie chcę wróżyć co będzie na Ferrum jak "stany" zakończą na plusie i od poniedziałku nastąpi odreagowanie
Jeśli ktoś to zbierał co tu sprzedaliście to odbierając 1/10 tego cena może dostać niezłego kopa
to jaką prognozujesz cenę Panie Badziewiak za powiedzmy 3 lata ? Za ferrum 40 zł ? Dobre jest to że spółka to co najgorsze ma za sobą i generuje zyski od kilku lat.Więc jaką prognozujesz tą cenę bo ja mam ten papier, tylko małą ilość, a specialnie mało kupiłem żeby w razie co dokupić jak spadnie- ale wcale nie jest powiedziane że spadnie .To jaka cena za 3 lata ?