04.02. Warszawa (PAP/EBI) - Nr: 5/2010
W dniu 3 lutego 2010 roku GPPI S.A. otrzymała podpisaną umowę, na mocy której dokonała sprzedaży 1.000 akcji spółki SovereignFund Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. za cenę 100.000 zł jednemu z dotychczasowych akcjonariuszy SovereignFund Towarzystwa Funduszy Inwestycyjnych S.A. O objęciu akcji spółka informowała raportem bieżącym z dnia 7 marca 2008 r.
Sprzedaż jest związana ze zmianą strategii Spółki, w kierunku powołania sekurytyzacyjnej spółki zagranicznej. Jednocześnie spółka wskazuje, że po uzyskaniu zgody przez SovereignFund Towarzystwo Funduszy Inwestycyjnych S.A. na utworzenie funduszy inwestycyjnych, GPPI S.A. zamierza kontynuować współpracę z Towarzystwem w celu utworzenia Niestandaryzowanego Funduszu Sekurytyzacyjnego.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
kom ebi zdz/mln/
Kolejny dowód że GPPI sie szybko rozwija. Juz na poczatku rowoju, GPPI zapowiadała że zamierza stworzyc fundzusz, który skupowałby wierzytelnosci i dalej nimi handlował. Plany powołania zagranicznej spółki - jak dla mnie bardzo dobra wiadomość. FF tez powołał taka spółkę, widac GPPI nie zostaje w tyle. Prezesi odwalają kawał dobrej roboty. Zapewne sami wiedza najlepiej ze ugoda z MEWA juz jest na wykończeniu i obejmą z powrotem wiekszosciowy pakiet akcji w GPPI. Jutro nastroje na rykach musiałby byc fatne aby po takiej informacji akcje gppi spadały. Generalnie widac że cos koło spółki sie dzieje i zaczyna sie okres jej wzrostów. Do końca lutego spokojnie przebijemy 2,5 zł. Pozdrawiam.
to zwykła wyprzedaż, żeby znaleźć fundusze na dalszą działalność. Zobaczycie po wynika Q4 jaki był zysk netto... Będziecie wywalać szybciej, niż myśleć...
Poczekamy w takim razie do wyników. FF na bierzącą działalnosc się zadłuza i wtedy Ty to zachwalasz bo inwestują. Gdy GPPI pozyskuje taniej kapitał, porzez sprzedaz niepotrzebnych już aktywów - to narzekasz ze to wyprzedaż. Jesteś zaślepiony w FF i nie widzisz że inne spółki także sie rozwijają.
podziwiam za inwestycję w tak niestabilny walor. Zaskakuje mnie ostatnia mini hossa. Myślę, że nastąpiło tutaj ubranie naiwnych przed publikacją wyników za Q4. Współczuje...
niestety podzielam obawy o wyniki za IVQ - ale było by miło jakby te wyniki były super,
spólka się rozwija ale ja na nich stawiam dopiero na 3 4 miejscu,
odnośnie Photona to zerknij jaki zysk na akcję wypracowują to przestaniesz się śmiać - i ruszysz na zakupy.
c/z jest całkiem przyzwoita.Chciałbym zauwazyć że zdecydowana większość spółek z NC nie ma żadnego zysku.
A wierzytelności to w mojej ocenie całkiem dobry biznes.
ich nigdy nie zabraknie... tak jak branża ubezpieczeniowa... i piekarnia:D zawsze potrzebne. Zysk za 4 kwartał będzie:) a my zobaczymy 2 zl po tym infie:)
Po co ta nagonka, za tydzień wszytko się okaze. photon miał dobry kwartał, ale czy to nie było jednorazowe?? przekonamy się. Jak na razie po 9 miesiacach mają 2,8 mln zysku a kapitalizacja to 93 mln - c/z = 40 - nie widze tej rewelacji. GPPI pomimo straty w 3 kwartale ma wskaznik dwa razy lepszy. Dlatego tak jak mówie, po wynikach na pewno na NC pojawia sie nowe gwiazdy, a niektóre spółki rozczarują.
to jedna i ta sama osoba pisząca pod innym IP.
Nie wiem czy gość pracuje dla Bankiera (zależy mu na jak największej ilości odwiedzin? - więc chce wywołać dyskusje) ale jak ostatnio to opisałem na trzech spółkach (gość pod tymi nickami pisze jeszcze podobne dyrdymały na VENO, EUROIMPLANCIE i FF) to moderator usunął wszystkie moje posty ???). Ten pewnie również zniknie.
Gość potrafi cały wątek pisać sam ze sobą dlatego nie brałbym pod uwagę wszystkich tych nagonek na spadki.
Zapewne GPPI ma swoje dobre i złe strony jak każda inna spółka ale zarówno jej obecnie niski poziom wyceny jak i perspektywy wzrostu są olbrzymie.
Gość powtarza cały czas, że 3 kwartał GPPI miała stratę ale 1, 2 i 4 będzie zyskowny tak jak i cały rok.
Dlatego nie traktował bym tego człowieka poważnie i nie polemizował z nim - co nie oznacza, że GPPI należy się jakaś korekta po ostatnich wzrostach.
Ja w każdym razie w miarę możliwości dokupuję.
A powyższymi nickami bym się nie sugerował...
Można to sprawdzić!
Lecz się chory człowieku....
A rozpaczać nie mam dlaczego - po tych cenach dalej zakupy:)
A jak tam Twoje VENO???
Na tej spółce to Cię dobrze polasowało:)