(PL)-INFORMATYKA-GIEŁDA-SPÓŁKI-KOMUNIKAT-POWER MEDIA SA-PLPWRMD00011-POWERMEDIA-(PL)-0
POWER MEDIA SA transakcje na wartość znaczącej umowy
03.02. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 7/2010
Zarząd POWER MEDIA S.A zawiadamia, że w związku z realizacją umów zawartych pomiędzy Emitentem
a Grupą kapitałową Siemens (w tym Gigaset Communications Polska Sp. z o.o.) z siedzibą w
Warszawie wartość obrotów w okresie od 11 listopada 2009 do dnia dzisiejszego wyniosła 483
891,32 PLN.
Powyższa wartość przekracza 10% kapitałów własnych Power Media S.A. i tym samym stanowi
kryterium do uznania obrotów z umowy za wartość znaczącą.
W ramach realizacji umowy zawartej w dniu 1 grudnia 2005 roku Power Media S.A. świadczy na
rzecz Siemens Sp. z o.o. oraz Gigaset Communications Polska Sp. z o.o. usługi w zakresie
inżynierii oprogramowania, inne usługi informatyczne lub towarzyszące prowadzeniu projektów
informatycznych, na które w szczególności składać się będzie tworzenie wszelkiego typu
oprogramowania informatycznego.
W ramach umowy zawartej w dniu 12 maja 2006 roku Power Media S.A. świadczy na rzecz Siemens
Sp. z o.o. oraz Gigaset Communications Polska Sp. z o.o. usługi z zakresu doradztwa
personalnego, w zakresie poszukiwania i identyfikowania personelu.
Wyżej wspomniane umowy zostały opisane w prospekcie emisyjnym Power Media S.A. zatwierdzonym w
dniu 5 lutego 2008 roku w Części III pkt. 6.4.3.
Najwyższa faktura została wystawiona w dniu 2 lutego 2010 dla Gigaset Communications Polska
Sp. z o.o. na kwotę 63.200,00 PLN netto (77.104,00 PLN brutto) za usługi informatyczne
świadczone w okresie od 1 do 31 stycznia 2010 roku.
Umowa, w ramach której wystawiona została powyższa faktura, nie zawiera zapisów dotyczących
kar umownych, których maksymalna wysokość może przekroczyć równowartość co najmniej 10% tej
umowy lub co najmniej równowartość wyrażona w złotych kwoty 200 000 Euro. Pozostałe ustalenia
umowne nie odbiegają od warunków powszechnie stosowanych dla tego typu umów.
Podstawa prawna:
RMF w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów
wartościowych ő5 ust.1 pkt 3.
kom espi zdz/mln/
PS
Myśle ze w najlbizszym czasie Power media osiagnie te 4zł...
Firma jest naprawde przyszłościowa. Informatyka cały czas rozwija się... :)
Pozdrawiam.
Witam,
Kumulacja umow z Siemensem i to wszystko.
Juz przez to przechodzilismy.
Mysle, ze to "stymulacja" kursu, potem uplynnienie akcji a odpowiednim momencie.
No coz mozna sie zabrac na chwile i wypasc...
jesli spadek o prawie 10 % to tylko korekta,to jak nazwiemy prawdziwe spadki.Jestem tu swieży ale juz mi sie nie podoba to płochliwe towarzystwo!Przeciez sa jakies wsparcia,ktore po przelamaniu zaowocuja wodospadem!!
wszedlem tu 2 dni temu-po sygnale kupna po przelamaniu krotkoterminowego trendu spadkowego i w kilka godzin mialem 10 %,ale widze ,ze na tej spólce traci sie rownie szybko jak zarabia!.Zanalizowalem przed chwilą sytuacje-kurs oparl sie o swoja srednia.Poniewaz jest ona wznosząca ,jest nadzieja na odbicie,ale po tym zimnym przysznicu dzis-nie wiem czy będę chcial siedziec nadal na beczce z prochem;)
to przed Toba chyba jeszcze daleka droga.Najblizsze opory jakie widze to 1,90 i 2,20-25.Zwlaszcza ten drugi wydaje sie być silny.Wg mnie to ok 0,5 roku -a na horyzoncie wielka korekta na giełdach.Ja zaopatruje sie od pewnego czasu w dolary..
Ja technicznie nie analizuje PWRM, może to ma sens o czym mówisz ale wg. mnie tutaj raczej należałoby kierować się wnioskami z analizy fundamentalnej - spółka ma bardzo silne podstawy i powiększające się grono klientów. Kilka strzałów w postaci wygranych przetargów i będzie rewelacja.
na pewno rewelacyjnie. Kupisz za 50 tys złotych i siedzisz jak na rozgrzanych węglikach. Handlujesz sam ze sobą.Za mało płynna spółka. Analiza się nie liczy a fundamenty jak zaczną zarabiać i w momencie kiedy aktywa będą rosnąć być może. Na razie kibel a te wzrosty wcześniejsze to chwila i czar prysł
A to zależy jak do tego podchodzisz, jak się bawisz w jednodniowe "szanse na sukces" to rzeczywiście, możesz siedzieć jak na węglach... jeśli tak lubisz...
Moje inwestycje w pwrm celują w zysk obarczony niższym ryzykiem. Lubie spółki prowadzone w zrównoważony i ostrożny sposób a pwrm jest właśnie jedną z takich spółek.
przepraszam ,ze sie wtrące ,ale spadek z 4,1 w czerwcu na 1,5 w grudniu nie nazwalbym ostrożna inwestycją.Gra na naszej gieldzie uczy mnie jednego -bierz szybki zysk i w nogi!doychczas postepowałem inaczej -trzymalem dlugo i namietnie ,ale hieny gieldowe uczą jak tu postepować..
podam ci przyklad -dwa tygonie temu kupowalem ibs pod duze wzrosty po 0,26 na zajutrz kurs wybil sie do 0,30..zamiast sprzedać z kilkunastoprocenrowym zyskiem czekalem na.....do......dzisiaj.I co?I prawda jest taka ,ze jutro moge miec problem ze sprzedażą po 0,26 groszy.
Następny- przeszlo miesiąc temu wszedlem agresywnie w Cenklimę-tzn zgarnąlem wszystko co było w okolicy 11,30 i troche wyżej ,wiedząc ,ze spowoduje to sygnal kupna.Faktycznie tak to rynek odebrał.Następnego dnia na Centklimie zawrzało a kurs w dwa dni doszedł do 12,20.I co ? i potem przez miesiąc ratowealem sytucje techniczna wyrzucając nastepna kasę aż kurs doszedl do do 12,80.Zamiast spienięzyc swoje wysilki doczekalem się dnia dzisiejszego gdy jakies jełopy zanizyli kurs i przelamali wsparcie linii trendu wzrostowego i po mcu mam prawie to co mailem na początku...Kupuje w dołkach ale nie moge sie pogodzic ze sprzedażą z 10 5 zarobkiem.Spekula robi inaczej-podbija kurs i spiernicza z czyimiś pieniedzmi..
Witam,
prosze mi uprzejmie wyjasnic, w jaki zrownowazony sposob jest prowadzona PWRMEDIA ??
Jakos tego nie dostrzegam.
Raczej jakies PR, potem szybka sprzedaz akcji i to wszystko.
ifirma.pl - zapewnia stałe dochody dla pwrm a że aplikacja jest już dojrzała to nie będzie wymagać dużych nakładów na rozwój. Dla mnie jest to teraz maszynka do zarabiania pieniędzy.
Brak kredytów
Outsourcing i dedykowane projekty IT - w samofinansującej się i dobrze prosperującej spółce IT to możliwość poszukiwania dodatkowych zysków wspierających działalność główną. Uda się - wspaniale, nie uda - nic się nie stanie, karawana idzie dalej.
witam,
jakie dochody zapewnia firma.pl - o ile wiem, na dzien dzisiejszy, przynosi straty.Jasne, to sie moze zmienic, ale ja mam wrazenie, ze ta firma nie rokuje dobrze.
Oczywisce jest to moje, subiektywne przekonanie.
Ale poczekajmy..
Nie wiem jaka jest polityka zarządu jednak serwis z miesiąca na miesiąc generuje coraz większe przychody. Zakładam że w końcu zostanie podniesiony abonament który odkąd pamiętam (ponad 3 lata) niezmiennie wynosi 54,9PLN/mieś. Gdybym to ja mógł podejmować decyzje w pwrm, napewno zredukowałbym nakłady inwestycyjne i oczywiście podniósł wysokość abonamentu, inaczej jest jak widać - spokojne wychodzenie na plus i stale zwiększająca się baza klientów.
Dokładnie taka jak Twoja: "podnieść wysokość abonamentu" - obecnie podniesienie abonamentu to nic innego jak ujemy przyrost ilości klientów (a w najlepszym razie znaczne ograniczenie obecnego wzrostu) - cenę można podnieść, ale wtedy kiedy jest się podmiotem dominującym na rynku, a do tego jeszcze trochę brakuje - przyznasz.
Druga Twoja propozycja: "zredukowałbym nakłady inwestycyjne" - to już ma miejsce, a dokładnie od końca 1. kwartału ubiegłego roku. A poza tym inwestycje przynajmniej w ifirma na szczęście nie będą ograniczane, bo nie mogą - dotacja unijna, tyle że w znacznej części nie są ponoszone przez pwrm.
Witam,
pytanie tylko na ile ten produkt tj firma pl przyjmuje sie na rynku.
Jest innowacyjny, to fakt, ale, czy zastapi kontakt osobisty z biurem ksiegowym, ktore za stosunko niska oplate
wszystko wykona i jeszcze obsluzy kontrole ? Chyba, ze niejako przy okazji powstana nowe
produkty.
Nie wiem dokładnie co robią w ramach dotacji, którą dostali, ale ja na ich miejscu rozszerzyłbym serwis ifirma (uważam świetny, sam korzystam od kilku lat) o możliwość wykorzystania przez biura rachunkowe, aby mogły właśnie tam utrzymywać i rozliczać swoich klientów - jak do tego można by podejść biznesowo, to już kwestia zarządu, który mam nadzieję ma podobne plany (dla mnie w sumie oczywiste), bo takie rozwiązanie ma atuty, które mogą zadecydować o skokowym przyroście ilości klientów, przychodów i zysków, a oto nam wszystkim chodzi :)
jedno - to mieć dobry produkt,drugie-to dotrzeć z nim do klienta...
prowadzę firme ale gdyby nie giełda nigdy bym sie nie dowiedzial o Powermedia,brak dobrej reklamy-ot co!
Tak chyba tez mysli zarzad tej firmy, zeby wykorzystac dotacje unijna na wykreowanie
dobrego produktu.
Wiem, ze nie jest to wszystko proste, jest duza konkurencja na rynku etc. ,ale ja zadaje sobie pytanie, czy Pwrmedia i jej zarzad potrafia, czy tez maja tylko zdolnosci do "stymulowania" kursu akcji celem.................
No wiemy, o co chodzi))).
Ponadto zastanawiam sie, ze gdyby ta firma miala potencjal, czy nie znalezli by sie
powazni inwestorzy, czy to prywatni, czy inne firmy, ktore zasililyby ja
zastrzykiem kasy i pozwolily na wykorzystanie mozliwosci i rozwoj.
Jak na razie, tak sie nie dzieje.
"Dlubia" tam cos dla Siemensa, dochodzi outsourcing, i "mecza" sie z firma.pl.
Co z tego, ze nie maja kredytow ? Dla mnie lepsza sytuacja jest, jak firma bierze
kredyty i sie rozwija
Power media jest dobrą firmą, ale ten cały prezes za mało działa...
1. Powinno być wiecej reklam ukazujące produkty firmy
2. Power media powinna wziąć kredyty aby mogł zacząć sie rozwijać, poniewaz teraz zbyt duzych dochodow nie ma i nie mają jak wprowadzać nowych produktów które podbijały by rynek...
Mam nadzieje ze to wkoncu sie zmieni i znowu poszybujemy na 4.20...
Ok -jasne, ze konkurencja nie spi i to jest normalne, lecz :
- jest to, bylo nie bylo, spolka gieldowa, ciagle w nienajgorszej sytuacji finansowej, majaca
dostep do finansowania zewnetrznego. Ma tez jakas renome, image etc. etc.
Mysle, ze brak im pomyslow, inicjatywy, innowacji.kierunku..
Ale moze to moje gdybanie jest bez podstaw, gdyz nie wiem na czym oni obecnie
pracuja - moze z czymsc, poza tworczym marketingiem, wyskocza i kurs
poszybuje ?
Pozyjemy.................
JKW