• Slaba ta korekta na abpl Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    Musze przyznać że liczylem na trochę inny przebieg. Widać opiekuna i spada sobie lightowo. Jak rynek sie nie zawali totalnie to chyba bede musial powrocic do spolki na wyzszych poziomach niż zakladalem. Dlatego teraz kibicuje ogolnym spadkom, tylko że takich na gotówce teraz sporo i takich czekających tez wiec ...
    Pzdr akcjonariat:)
  • Re: Slaba ta korekta na abpl Autor: ~R.K. [83.6.164.*]
    ogladałes najnowszy wywiad z prezesem, znow podkreslil ze jest niedowartosciowana przy ok. 14,50. I z jego slow wynika ze dynamika zysku netto jest ciagle dodatnia, zmniejszylo sie co najwyżej tempo wzrostu. Ogolnie warto polecic wywiad, bo fundamentalnie spolka super. Mnie denerwuje ze spolka jest wlasnie tak bardzo podatna na korekty - to juz trzeci raz, liczac z poczatkiem wrzesnia i tym jak doszla ostatnio do 10,05. Wedlug mnie grubas opycha, czesc sprzedal innym a reszte konczy w rynku.
  • Re: Slaba ta korekta na abpl Autor: ~greg [85.200.94.*]
    spokojnie maaxx. korekta na szerokim dopiero się rozkręca. nie wiem na jaki przebieg liczyłeś ale według mnie na AB jest "normalana". do tego nie wiemy czy pioneer będzie chciał sprzedać wszystko na siłę. chętni na papier będą zawsze, tylko kwestia ceny. nawet jesli fundy ostrzą sobie zęby na papier to w obliczu korekty wolą sie wstrzymac z zakupami bo może być taniej. odbiliśmy się od mocnego oporu, przy słabym rynku i niskiej płynności mogą być większe obsunięcia. mi się nie spieszy na razie. pozdro
  • do rk i grega Autor: ~maaxx [85.222.86.*]
    odpowiem jednym postem bo mam wrażenie piszecie o tym samym - nie wierze w sypanie przez fund! Obserwuje ab od lat i zreszta to oczywiste fundy jeżeli juz to wychodzily na wzrostach. Przy tej plynności wychodzenie na spadkach to strzal w kolano. Fundy maja gdzies nasza kase ale bez przesady:)Te ostatnie infa o zmieniejszeniu to wg mnie pikuś. Wywalily troche i koniec. Wlasnie to mi sie nie podoba w spadkach (a na nie licze) na ab teraz - nie ma wywalania. Troche mi to przypomina zjazd w bessie gdyz spadalo po prostu pod wlasnym cieżarem. Marzy mi sie ponizej 10 zl ale to chyba nie realne.
  • Re: Slaba ta korekta na abpl Autor: ~R.K. [83.6.155.*]
    troche w tym racji. Pokrotce moze wygladac to tak. Ze jeden fund dzwoni do biura maklerskiego zeby kupil, czy tez dowazyl sie w AB. Biuro obdzwania wszystkich o ktorych wie ze maja pakiecik ABE, by im pomogl w biznesie. Nastepnie taki Pioneer godzi sie oddac czesc po 15,90. Drugi fund zbiera w rynku do tej ceny i nastepnie mamy crossa. Biuro maklerskie zarabia niecałe ok 0,4% takiej transakcji i wszyscy sa happy. Za te nie uzasadnione pioneerowe roszady (bo na tle innych abe jest zdecydowanie perspektywiczna spolka) placa klienci funduszu, bo przeciez to oni ponosza koszt prowizji, ktory to jest dodatkowym oprocz oplaty za zarzadzanie. Jak zwykle zadaje sobie pytanie po co w takim razie finansowali emisje po 26 zera podobnie chyba jak PKO TFI
[x]
ABPL -1,55% 126,80 2026-03-12 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.