• darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: ~marcin_k82 [188.147.164.*]
    Powiem Wam coś szczerze od siebie. Spotkałem niedawno gościa na imprezie sylwestrowej, który w pewnej firmie kupuje-sprzedaje papiery i firma i on na tym zarabia. To firma , która z tego żyje.

Bardzo mnie to zasmuciło co mi opowiedział jak wygląda rzeczywistośc giełdowa. To czysta gra,a my w tej grze mamy najmniejsze szanse. Może ktoś ma dostęp lux do "wszystkich" zleceń za sporą kaskę i widzi wiele,pewnie taki dostęp mają day-tryderzy.
    Te nasze wszystkkie zlecenia real, które nam udostępniają nasi brokerzy internetowi to szczyt góry lodowej. Informacje jakie ma taka firma np o której mówiłem, jedna z wielu,i opcje jak mogą wystawiać zlecenia i co z nimi robić to mi się w bańce:) nie mieściło.Niby wystawiaja na sprzedaż 1000 akcji i tyle wykladaja,a robia to w pakiecikach np po 50 no i my widzimy tylko te 50. Ja sam do konca tego nie rozumiem,bo laik jestem jesli chodzi o systemy transakcyjne itp. Jakies zlecenia ukryte itp, już nie mówie o scalpingu i szybkosci zawierania transakcji :/ Można powiedziec że oni jezdza klasa S,a my trabantami. Wyglada to tak,ze oni widza wszystko, doslownie wszystkoi tak jak by sobie siedzieli i wybierali rodzynki.No oczywiscie walka jest tez miedzy takimi biurami, no ale jak oni sobie juz powalcza tonam cos tam skapnie. W porownaniu z nimi to my mamy zawiazane oczy.

Odnosnie to samego orła, kto wie co się z nią dzieje? No nikt ,domysły doomysły,a to może właśnie takie biura się tak bawią i to one robią co chcą. Mówie serio, gosc mi powiedział ,że jakk będzie chciiał to może na niektórych spółkach zrobić "wszystko"

Tyle. Smutne to ale prawdziwe.

pozdro
  • Re: darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: ~lolo [79.188.237.*]
    ciekawe kiedy będą chcieli zacząć pompować kurs orła
  • Re: darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: ~hahalina [195.117.186.*]
    ....przyszly tydzien?
  • Re: darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: ~mecenas [217.30.156.*]
    opowiada bajki!
    Gdyby byl sam, moglby ze spolka robic co chce -ale w Kraju ma zbyt wielu inwestorow i biur i facetow/tek z kasa. Oni tez mysla podobnie i tylko paru z nich ma szanse-tak jest np w kontraktach gdzie okolo 4% zarabia a ..a reszta tylko chwali sie ze ma mozliwosci-tych jest jest kolejne 20% i dostaja systematycznie w du... Jesli dobieramy dobrze spolke fundamenalnie, jesli wiemy o niej wszystko to tacy faceci moga sobie piszczec i gadac co chca a Ty bedziesz lepszy. Oni sa leniwi -czesto-i raz po raz przewalaja kase...oczywiscie jest wsrod nich wielu solidnych graczy-ale Ci raczej Tobie takich historyjek nie opowiadaja.

Nie martw sie, jak sie utrzymasz na tym rynku ponad 6 lat to bedziesz to wszystko wiedzial.

mecenas
  • Re: darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: ~marro [95.49.206.*]
    to ty kolego o tym nie wiedziales? jak ty dlugo w tym siedzisz? co dla takich ludzi o jakich mowisz jest wziasc jakas przecietna spolke z New Connect i w 2 dni wywindowac jej kurs o 100%, a potem wywalac z ukrytego sam czesto tak robie gdy czegos mam za duzo a obroty sa niewielkie. Gielda polega na przechytrzeniu innych. Ludzie nie dajcie sie okradac na gpw, bo tam jestescie plotkami i ci co maja kase wami pogrywaja. Przeniescie sie na New Connect i grajcie na krotko, ja dziennie zarabiam tutaj calkiem ladne pieniadze.
  • Re: darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: karol659 [83.6.184.*]
    Dnia 2010-01-29 o godz. 19:20 ~marro napisał(a):
    > to ty kolego o tym nie wiedziales? jak ty dlugo w tym
    > siedzisz? co dla takich ludzi o jakich mowisz jest wziasc
    > jakas przecietna spolke z New Connect i w 2 dni wywindowac
    > jej kurs o 100%, a potem wywalac z ukrytego sam czesto tak
    > robie gdy czegos mam za duzo a obroty sa niewielkie. Gielda
    > polega na przechytrzeniu innych. Ludzie nie dajcie sie
    > okradac na gpw, bo tam jestescie plotkami i ci co maja kase
    > wami pogrywaja. Przeniescie sie na New Connect i grajcie
    > na krotko, ja dziennie zarabiam tutaj calkiem ladne
    > pieniadze.

mozesz cos polecic na zakup na najblizszy poneidziałek na new connect?
  • Re: darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: ~marro [95.49.206.*]
    jestem daytraderem wiec na biezaco analizuje i podejmuje decyzje. ale mam jedna spolke ktora w najblizszym czasie powinna przyniesc spore zyski i jest to oczywiscie Serenity, jak ktos obserwuje to wie dlaczego.
  • Re: darujcie sobie te wasze spekulacje Autor: ~jack [83.29.20.*]
    nawet nie próbuj serenity zobacz kapitalizacje nominał i ilosc akcji

zobacz hydrapres index copernicusi popatrz na nominał akcjonariat i udziałowców

podziekujesz w lutym na koniec

a jak sie boisz to wez pemug jest w cenie orła
[x]
ORZEL 0,00% 0,05 2011-01-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.