Forum Giełda +Dodaj wątek

darujcie sobie te wasze spekulacje

Powiem Wam coś szczerze od siebie. Spotkałem niedawno gościa na imprezie sylwestrowej, który w pewnej firmie kupuje-sprzedaje papiery i firma i on na tym zarabia. To firma , która z tego żyje.

Bardzo mnie to zasmuciło co mi opowiedział jak wygląda rzeczywistośc giełdowa. To czysta gra,a my w tej grze mamy najmniejsze szanse. Może ktoś ma dostęp lux do "wszystkich" zleceń za sporą kaskę i widzi wiele,pewnie taki dostęp mają day-tryderzy.
Te nasze wszystkkie zlecenia real, które nam udostępniają nasi brokerzy internetowi to szczyt góry lodowej. Informacje jakie ma taka firma np o której mówiłem, jedna z wielu,i opcje jak mogą wystawiać zlecenia i co z nimi robić to mi się w bańce:) nie mieściło.Niby wystawiaja na sprzedaż 1000 akcji i tyle wykladaja,a robia to w pakiecikach np po 50 no i my widzimy tylko te 50. Ja sam do konca tego nie rozumiem,bo laik jestem jesli chodzi o systemy transakcyjne itp. Jakies zlecenia ukryte itp, już nie mówie o scalpingu i szybkosci zawierania transakcji :/ Można powiedziec że oni jezdza klasa S,a my trabantami. Wyglada to tak,ze oni widza wszystko, doslownie wszystkoi tak jak by sobie siedzieli i wybierali rodzynki.No oczywiscie walka jest tez miedzy takimi biurami, no ale jak oni sobie juz powalcza tonam cos tam skapnie. W porownaniu z nimi to my mamy zawiazane oczy.

Odnosnie to samego orła, kto wie co się z nią dzieje? No nikt ,domysły doomysły,a to może właśnie takie biura się tak bawią i to one robią co chcą. Mówie serio, gosc mi powiedział ,że jakk będzie chciiał to może na niektórych spółkach zrobić "wszystko"

Tyle. Smutne to ale prawdziwe.

pozdro

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
ORZEL 0,00% 0,05 2011-01-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.