Witam.Wczorajsze info-JUPEK sprzedał Ceramikę Nową Galę.Z szedł z 5,33% na 2,35%.Czyli zbiera kasę na lepsze inwestycje.Bardziej rentowny w tym roku będzie RELPOL i FAM.Strategia na 2010 staje sie bardziej realistyczna do uzyskania dobrego wyniku operacyjnego.Pozdro
Dnia 2010-01-28 o godz. 15:27 ~ja napisał(a):
> Jupek spada od ponad pol roku, czyli od ponad pol roku
> lykaja ladne pakieciki na kupnie. Pewnie ze nie jest zle.
> Nic tylko sie cieszyc.
obserwowalem ze dwie, trzy ostatnie sesje , ktos nieudolnie zbiera akcje wystawiajac ukryte zlecenia na S lub straszaki co niektorzy oddaja ale tym sposobem zbieranie potrwa tu jeszcze dlugo...
Dnia 2010-01-29 o godz. 13:44 ~ja napisał(a):
> przestancie z tym gadaniem o zbieraniu. Pol roku slysze ze
> zbieraja i zbieraja a kurs jest coraz nizej.
kurs w czasie bessy spadl do 1,19 pln a nastepnie byly wzrosty do prawie 2,74pln (ponad 200% ), zgadzam sie ,ze od pol roku kurs koryguje wzrosty stad kiepski obraz, ktos stara sie zbierac akcje ale slabo mu to wychodzi (zbyt malo jest chetnych do oddawania), dlatego winda jedzie ale tylko w dol, teoretycznie wg mnie odbicie moze nastapic od poziomu okolo 1,68pln lub 1,50pln lub od momentu kiedy wor tego kogos bedzie pelny ;) pozdrawiam
Bardziej spostrzegawczy zauwaza rowniez to ze zarowno koniec spadkow jak i koniec wzrostow odbyl sie na ekstremalnie duzych obrotach. Mysle ze teraz bedzie podobnie ale czas pokaze.
czyli lepiej kupić teraz niż pól roku temu -)
no kiedyś chyba w końcu się zatrzyma, bo nawet najwięksi panikarze stwierdza ze po takiej cenie nie warto oddawać, C/WK-0,3 , papier gorzej od rynku o prawie 30%.
Bez jaj kiedyś musi być dno
ale moment, moment
porównywanie Petrola do Jupitera jest moim zdaniem trochę nie na miejscu, bo tam szukają czegoś nie mając nic, a raczej mając coraz większa ilość akcji w obiegu a tu majątek jest trwały, namacalny, który można wycenić, dlatego to porównanie uważam za niestosowne