pisze na tym wątku, bo widzę, że naczęściej tu odpowiadasz. Mam pytanie co sądzisz o zainwestowaniu teraz w Grupę PSW (mają podpisać kontrakt do 25 stycznia z Ruskimi na dostawy węgla), była tu niezła korekta w tym tygodniu.
I druga spółka EMLAB - moim zdaniem jedna z nielicznych, które nie miały jeszcze wybiacia na NC. Tu natomiast był skup akcji własnych przez zarząd w okolicach 1 pln a spółka debiutowała po 3,60 pln.
Autor | bankier1972 [188.146.164.*] 2010-01-22 09:55
".......Dziś na 80% stany skończą na plus ponieważ rynek będzie bronił na S&P500 poziomu 1115:) Od poniedziałku bo dzisiejszym męczącym piątku powinno być ożywienie i kolejne wzrosty. Dzisiejszą korektę na NC wykorzystałbym na zakupy, a po co szukać innych spółek ....."
DROGI BANKIER PO TYM WPISIE MYSLALAM ZE TAK BEDZIE
I JESTEM 100% W AKCJACH ROZNYCH SPOLEK, I WIDZE ZE
BLAD, MYSLALAM JEDNAK ZE DR. EKONOMII NIE MOZE SIE MYLIC,
CO JA TERAZ ZROBIE, W PONIEDZIALEK POPŁYNE
A MIALO BYC NA 80% ...................ehhh
MOZE NAPISZ CO TERAZ BEDZIE Z RYNKIEM PO ZLAMANIU 1115
ale jak masz krotkie to pewnie sie cieszysz?
Po co ta żółć? Stany mocno zleciały, ale to zdaje się to być wynikiem propozycji pana Obamy w sprawie rozdzielenia bankowości detalicznej i inwestycyjnej. Przecena w stanach jest mocna, ale wybicie też może być mocniejsze i nas ładnie pociągnąć.
Każda nasz decyzja jest obarczona ryzykiem - nawet przejście przez ulicę na zielonym świetle - zawsze jakiś osioł może się zagapić i ciebie stuknąć. No i wszystkie zalecenia co do giełdy należy traktować z rezerwą, w końcu to twoje pieniądze. Ja też się zapakowałem w piątek w akcje. W przyszłym tygodniu zobaczymy kto miał rację - panikarze, czy ludzie którzy zdecydowali się podjąć.
Magdo jasnowidzem nie jestem:)
1115 powinni bronić, a to że je naruszyli nimalże na starcie było pewne że pojadą na 1100 a być może niżej.
To że nawet nie próbowali bronic świadczy o słabosci rynku.
Liczyłem na 1 dzniową próbę obrony.
A co do krótkich stoję w zasadzie od tygodnia i nie spekuluję jednodniowo w akcjach.
od 2500 na fiutach , tu zjazdu spodziewam się do 2020-2050
na FKGHH10 stoję od 105 , tu zjazdu spodziewam się do 80.
NC jest jedyną alternatywą jak na razie.
cerabud miał w piątek obroty takie jak cały NC dwa tygodnie temu,
to dobrze prognozuje
50% free flaot zostałow piatek wymienione, przekazanie pałeczki, teraz od was zależy czy bedziecie panikować
pozdr
Napisalem z rozkladem prawdopodobienstwa: IGR,Krosno ostatnio Cerbud. Nie slucham niczyich rad choc przygladam sie co niektorym wypowiedza. Tego pana strategia to przede wszyskim NC i spolki o c/wk ponizej 1. dalej to mi sie juz nie chce klomentowac.
Moja strategia jest bardzo prosta - spółki po głębszej korekcie lub blisko minimow ostatniej sesji na których wskaźnik ATR znajduje się blisko minimow z których nastepowalo wybicie.
Wybacz ale nie rozumiem pytania - ATR jest wskaźnikiem analizy technicznej i jak wiele wskaźników służy do przewidywania zmiany trendu - ATR jest doskonały przy tworzeniu strategii gry opartej o analizę techniczna. Jeżeli możesz to sprecyzuj pytanie a ja postaram ci się wyjaśnić. Zapewne wiesz ze na giełdzie występują trendy wzrostowy spadkowy i boczny (ten akurat jest okresem akumulacji lub dystrybucji) w poscie z linku poniżej masz sposób zastosowania wskaźnika.
Nad czym ty sie zastanawiasz. EmLAB jeszcze jeszcze, ale PSW sie skonczyło - nowa emisja po 10 gorszy ostudziła mocno spółke i będzie sie powili obsuwac. wytarczy pomysleć - kiedy ludzie kupowali po 2 zł to kapitalizacja wynosiła 25mln , a teraz gdy wyjde nowe akcje to po 1 zł kapitalizacja bedzie w okolicach 50 mln( czyli tak jakbys kupowal po 4 zł). Niestety z emisja akcji nie wiąze sie znaczace dofinansowanie spółki. Granie teraz na psw jest bardzo ryzykowne. lepiej wskoczyc w spólłki które sa na fali albo sie rozkręcają. Zobacz branże windykacyjna na NC - bardzo dynamiczy rozwój - porównaj sobie FF , PRAGME GPPI i wybierz ta z najlepszym potencjałem.