Jeśli czytacie komunikaty to wiecie że solidna spółka która od samego początku świeciła przykładem na New Connect kończy swoją przygodę z NC i niebawem przeniesie się na rynek główny.
Przy okazji zmieni się nieco profil spółki, ale zmiana ta wyjdzie jej (spółce) tylko na lepsze.
Co prawda spółka będzie się nazywała Mera Group a nie jak chcieliśmy Mera Holding, ale to może nawet lepiej (a kto wie, może niebawem zmieni nazwę na Mera Konsorcjum?).
FF mery jest niewielki. Papier jednakże jest do zdobycia. Ale za rozsądna cenę, co moim zdaniem jest tylko jego zaletą.
Akcje od dłuższego czasu trzymane są w rękach solidnego akcjonariatu. Akcjonariusze Mery nie będą pozbywać się waloru poniżej 10 zł. Prawdopodobnie spółka na szansę na 20 zł za akcję (myślę że więcej o ile nie będzie splitu).
Osobiście uważam że warto kupić ten walor. Myślę iż obecna cena jest bardzo zachęcająca. Proszę nie sugerować się zeszłorocznymi spadkami.każdy kto zada sobie trud prześledzenia historii spółki łatwo znajdzie odpowiedź na pytanie kto wyrzucał. Niestety nie znajdzie odpowiedzi na pytanie dlaczego to zrobił.
Szczęśliwie nie wyszło to spółce na złe (czego nie można powiedzieć o funduszu który wyrzucał).
Zachęcam do zakupów tego waloru.
Przejścia z NC na rynek Główny nie zdarzają się zbyt często, a już na pewno nie takich solidnych spółek.
Myślę że nabycie kilkuset akcji dziś mile rozweseli wasze buzie za pół roku. Oczywiście namawiam do dłuższego trzymania, chociaż jestem przekonany że i w krótszym terminie zarobek rzędu 20-30% nie będzie niczym niezwykłym. Choć uważam że Mera to raczej papier dla spokojnych inwestorów (czytaj DT rzadko na tu miejsce).
-----------
Powyższy tekst nie stanowi rekomendacji w myśl odpowiednich ustaw.
Wiem że wygląda to na naganianie. Ale podobnie pisałem jak Mera była w okolicach 2 zł polem około 2.5 zł. Powtarzałem gdy dochodziła do 3 zł i powyżej. Obiecałem następnie 4 zł i 5 zł.
4 zł przekroczone.
5 zł trochę się odwlekło. Zimie za to sama spółkę która jakby nie miała w odpowiednim momencie reflleksu i nie wstrzeliła się w trend wzrostowy. Chociaż to może plus bo lepsze stabilne wzrosty niż szaleńczy pęd w górę by za chwilę stoczyć się w przepaść.
Trzymam Mere od okolic 1 zł. Ją już jestem zarobiony. Mogę sprzedać wszystko i nawet po tym starczy mi. Lecz Wiem że to nie wszystko na co spółkę stać.
Wiem też że kilka osób może zarobić że mną i że razem zarobimy więcej.
Ja nie ryzykuje nic. Wy ryzykujecię tylko to że możecie zarobić. Jakie jest wasze ryzyko? Ano takie że zarobićie albo więcej (gdy wejdziecię w spółkę na dłużej), albo mniej (jeśli na krócej).
jezeli uwazasz ze to walor dla spokojnych inwestorow to po co naganiasz jak jakis sprzedawca z bazaru?
ja do swoich spolek nikogo nie naganiam wiecej specjalnei nawet nie pisze co mam, tylko pisze jezeli rozmawiam o konkretnej spolce.
wskazniki spolki sa rosadne z tego co patrze ale bez rewelacji, nie wiem jeszcze nic o histori zyskow z kilku lat. ani perspektyw na 2010 r.
moze o tym napisz bo to jest wazne
to ze spolka jest dobra to prawie o kazdej spolce mozna napisac bo w kazdej spolce ma udzialy jakis inwestor ktory nie kupilby spolki gdyby nie uwazal ze jest dobra.
ale powiedz dlaczego jest dobra
nic nie napisali o emisji nowych akcji a to ważne jest. Bo jezeli bedzie emisja akcji a akcje zbyt urosna to nikt nie bedzie po danej cenie chcial kupowac i bedzie sporo nizsza cena emisji od rynkowej i kurs akcji moze mocno spasc powodujac spore straty w porfelu natomiast bez emisji akcji mozna liczyc na spekulacyjne wzrosty.
Dnia 2010-01-18 o godz. 20:45 ~lukee napisał(a):
> jezeli uwazasz ze to walor dla spokojnych inwestorow to po
> co naganiasz jak jakis sprzedawca z bazaru?
ja do swoich
> spolek nikogo nie naganiam wiecej specjalnei nawet nie
> pisze co mam, tylko pisze jezeli rozmawiam o konkretnej
> spolce.
wskazniki spolki sa rosadne z tego co patrze ale
> bez rewelacji, nie wiem jeszcze nic o histori zyskow z
> kilku lat. ani perspektyw na 2010 r.
moze o tym napisz bo
> to jest wazne
to ze spolka jest dobra to prawie o kazdej
> spolce mozna napisac bo w kazdej spolce ma udzialy jakis
> inwestor ktory nie kupilby spolki gdyby nie uwazal ze jest
> dobra.
ale powiedz dlaczego jest dobra
nic nie napisali o
> emisji nowych akcji a to ważne jest. Bo jezeli bedzie
> emisja akcji a akcje zbyt urosna to nikt nie bedzie po
> danej cenie chcial kupowac i bedzie sporo nizsza cena
> emisji od rynkowej i kurs akcji moze mocno spasc powodujac
> spore straty w porfelu natomiast bez emisji akcji mozna
> liczyc na spekulacyjne wzrosty.
masz rację, za bardzo chciałem uszczęśliwiać na siłę - już nawet zacząlem budowac obozy koncentracyjne dla tych którzy Mery nie kupią....
daję sobie spokój
dzięki i liczę że w przyszłości, gdy się zagalopuję, równie delikatnie sprowadzisz mnie na ziemię