To info ze strony www.lokatybudowlane.pl - pewnie wiecie - ale napiszę dla tych którzy nie wiedzą:
"W roku 2010 firma planuje rozpoczęcie inwestycji przy ul. Rybnickiej 57/59 w dzielnicy Warszawa Włochy. Grunt stanowił własność udziałowca firmy, p. Marka Kwiatkowskiego oraz jego żony, jednakże w dniu 07.09.2009 r. podpisana została umowa przedwstępna sprzedaży na rzecz firmy Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o. i nieruchomość znajduje się już we władaniu firmy.
Na działkach przy ul. Rybnickiej 57 i 59 zaprojektowany został budynek mieszkalny wielorodzinny trzykondygnacyjny wraz z garażem podziemnym o powierzchni użytkowej 3080m2. Znajdujące się na drugim piętrze lokale są lokalami dwupoziomowymi. W budynku przewidziano również pomieszczenia usługowo-biurowe. Przy budynku znajduje się także teren rekreacyjno-zielony.
Na uwagę zasługuje fakt, iż ulica Rybnicka objęta jest nadzorem konserwatora zabytków, a ze względu na liczne kasztanowce – również konserwatora przyrody.
Równolegle do inwestycji mieszkaniowych, firma – po uruchomieniu obiektu w Święcicach, a także po pozyskaniu środków z Giełdy Papierów Wartościowych, zamierza realizować kolejne inwestycje o podobnym charakterze."
Chciałem zauważyć, że ta inwestycja jeśli zostanie zrealizowana to przyniesie spore zyski bo działka jest właściwie za free :) ale zanim będą jakieś profity z tego trzeba poczekać co najmniej rok.
Chciałem również zauważyć, że w obrocie jest tylko/aż 407 401 akcji - reszta należy do p. M. Kwiatkowskiego (82,59%). Wydaje mi się że to nie jest dużo i może dojść do takiej sytuacji jak DFP (obserwowaliście?). Taka sytuacja byłaby bardzo korzystna - wiadomo że im czegoś jest mniej tym jest droższe;)
Przez ostatnie dwa dni (czw. i pt.) przewaliło się prawie 70% akcji (niecałe 280k). Nie zauważyłem aby ktoś skupował większe paczki niż 15k więc jeśli ktoś chciałby zainwestować to myślę, że w poniedziałek można będzie jeszcze kupić bez szału. Później będzie trudno kupić w takiej cenie jak jest obecnie.
Oczywiście nikogo nie namawiam na zakup - przedstawiam tylko moje obserwacje a każdy niech inwestuje według własnego mniemania.
Ciekaw w ogóle jestem jak rynek zareaguje na faktyczne połączenie z OSIEDLE PONIATOWSKIE Sp. z o.o. i kiedy dokładnie to będzie? "Kapitał zakładowy zostanie podwyższony o kwotę 11 644288 zł" Daje to do myślenia ;)
Jeśli macie jakieś opinie lub ciekawe informacje na temat tej spółeczki to proszę o wpis :)
Tylko BARDZO PROSZĘ bez wpisów typu: "jedziemy na X zł", "północ", "zaraz widły", "odjazd" a szczególnie "promocja", "ostatnia szansa"!!
"Lokaty Budowlane, przygotowują się do komercjalizacji kompleksu hotelowo-konferencyjnego w Święcicach oraz planują kolejne inwestycje.
Lokaty Budowlane, spółka notowana na NewConnect, która powstaje w wyniku połączenia Fabryki Diet i spółki Osiedle Poniatowskie przygotowuje się do komercjalizacji swojej inwestycji w podwarszawskich Święcicach. Spółka chce w styczniu przeprowadzić pierwsze transakcje sprzedaży pokojów hotelowych w ramach komercjalizacji budowanego centrum konferencyjno-hotelowego.
Uruchomienie obiektu planowane jest w grudniu 2010 r. Obiekt hotelowy
z zapleczem gastronomicznym, dwoma restauracjami oraz salą konferencyjną jest położony w atrakcyjnej lokalizacji przy trasie Poznańskiej (droga krajowa E 30 Świecko – Poznań – Warszawa) w miejscowości Święcice, zaledwie 25 km od centrum Warszawy. W ofercie znajdują się pokoje hotelowe jak i apartamenty, zaś Lokaty Budowlane S.A. w przyszłości będą jedynie zarządzać obiektem. Najtańszy pokój dostępny w ofercie jest wyceniany na 250 tys. zł. Firma prowadzi sprzedaż lokali w oparciu o pomysł, który sprawdził się np. w przypadku rezydencji zagranicznych. Nabywca lokalu może w nim zamieszkać, ale również po uruchomieniu hotelu, zarabiać na wynajmie pokoju. W ramach oferty Spółka gwarantuje uzyskanie czynszu w wysokości ok. 1700 zł miesięcznie. Dla pierwszych nabywców spółka przygotowała atrakcyjne warunki np. do czasu uruchomienia obiektu, środki są oprocentowane na poziomie 9 proc w skali roku.
Atutem podkreślającym inwestycyjny charakter oferty jest zabezpieczenie jakie otrzymuje nabywca oparty o wpis w księdze wieczystej. Zaś sama oferta może być ciekawą alternatywą dla coraz gorzej oprocentowanych lokat bankowych.
Podczas ostatniego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy, które się odbyło 3 listopada br. podjęto uchwały dotyczące zmiany nazwy Spółki na „Lokaty Budowlane S.A.” (obecnie na NewConnect notowany jest jeszcze podmiot o nazwie Fabryka Diet) oraz emisji połączeniowej skierowanej do dotychczasowych właścicieli Spółki Osiedle Poniatowskie.
Obecnie trwają ostatnie prace nad harmonogramem połączenia i są przygotowywane poszczególne jego etapy. –„Chcemy przeprowadzić połączenie w jak najbardziej transparentny dla inwestorów sposób”- mówi prezes Spółki Marek Kwiatkowski. –„Zaufanie społeczności NewConnect jest bowiem dla nas sprawą najważniejszą, zwłaszcza w kontekście naszych planów szybkiego wejścia na GPW” - dodaje Prezes.
Kolejne inwestycje ruszą już wkrótce
To nie jedyna inwestycja jaką planują Lokaty Budowlane. Spółka jest właścicielem działki w gminie Włochy, na której ma powstać budynek mieszkalny. Nie wyklucza kolejnych inwestycji. Docelowo Lokaty Budowlane chcą stworzyć sieć centrów hotelowo-konferencyjnych którymi będzie zarządzała Spółka, zaś poszczególne pokoje, które są oferowane już w pełni wyposażone, będą własnością inwestorów.
Spółka prowadzi wstępne rozmowy dotyczące zakupu kolejnych atrakcyjnych nieruchomości, które uzupełniłyby ofertę Spółki. Spółka zainteresowana jest również nieruchomościami rezydencjalnymi zlokalizowanymi w największych polskich kurortach.
-„Obecnie mamy do czynienia z bardzo dobrym czasem do inwestowania na rynku nieruchomości” – mówi Marek Kwiatkowski. –„Pojawiają się niezwykle ciekawe oferty i nie wykluczamy, że po uzyskaniu finansowania będziemy chcieli kilka z nich dołączyć do naszej oferty”- dodaje Kwiatkowski. Spółka planuje przeprowadzenie emisji akcji jeszcze przed debiutem na GPW. –„Jeśli projekty które analizujemy będą miały potencjał i okażą się ciekawe pod kątem stopy zwrotu, z pewnością sięgniemy również po wszelkie inne niż emisja akcji, dostępne formy finansowania” – podsumowuje Kwiatkowski. "
ORAZ TO:
"Spółka nie rezygnuje z planów wejścia na GPW. Po zakończeniu procesu połączenia Lokaty Budowlane planują przeprowadzenie emisji akcji i przejście na rynek regulowany. Emisja ma posłużyć sfinansowaniu kolejnych inwestycji dewelopersko-budowlanych, które obecnie negocjuje Spółka. "
PLANY BARDZO AMBITNE I WIDAĆ ŻE PREZES MA ŁEB NA KARKU. CIEKAW JESTEM CZY TO WSZYSTKO SIĘ UDA ZREALIZOWAĆ BIORĄC POD UWAGĘ ŻE CIĘŻKO SIĘ DZISIAJ PRZEBIĆ NA RYNKU. CZAS POKAŻE.
Nie wiem dlaczego miałem nadzieję, że można w tym kraju prowadzić normalną dyskusję?? Pochlastać się można... :/
Qźwa! Przecież napisałem, że nikogo nie naganiam i że każdy sam inwestuje swoje pieniądze!!
anek ulżyło ci?
jak nie interesuje cie ta spółka to na hoo w ogóle się odzywasz? Qźwa!
POWTARZAM:
KAŻDY INWESTUJE SWOJE PIENIĄDZE I JEST ZA NIE W 100% ODPOWIEDZIALNY.
JEŚLI KTOŚ JEST PODATNY NA SUGESTIE INNYCH TO JUŻ JEGO SPRAWA!
NIE NAGANIAM NIKOGO NA KUPNO TEJ SPÓŁKI - JEST WIELE INNYCH CIEKAWYCH NA GPW!!
INFORMACJE PODANE POWYŻEJ PODAJĘ TYLKO DLA ZAINTERESOWANYCH (a nie dla żałosnych ludzi, którzy nie pomyślą zanim napiszą) I SĄ OGÓLNODOSTĘPNE (m.in. na stronie www.lokatybudowlane.pl)
PROSZĘ O MERYTORYCZNE WPISY/UWAGI NA TEMAT SPÓŁKI - BEZ OCENIANIA FORUMOWICZÓW.
P.S. Giełda to nie totolotek gdzie się wygra albo nie. Na giełdzie (jeśli ktoś nie wie) są notowane spółki, które można analizować pod względem fundamentalnym jak i technicznym. Jeśli ktoś nie uwzględnia choć w minimalnym stopniu tego i czeka na niewyobrażalne, życzeniowe i nierealne wzrosty w krótkim czasie jest po prostu kretynem i daje zarobić innym.
wiecie co? wydaje mi się że w obrocie na rynku zostało na moje oko jakieś od 50k do max 100k akcji.
Wcześniej podawałem że jest ponad 400k akcji ale z innego źródła można przeczytać że jest ponad 0,6mln. Zauważyłem że nie ma spójnych informacji na ten temat, zwłaszcza na temat akcjonariatu :/ Co innego jest napisane na bankierze, gpwinfostrefa.pl i co innego na stronie lokatybudowlane.pl.
Co ciekawe, po połączeniu z Osiedlem Poniatowskim wartość rynkowa spółki wzrośnie ponad pięciokrotnie (do ok. 14,3mln zł) - przynajmniej tak wychodzi z moich obliczeń
[2,69 mln zł obecna wartość + 11,64 mln zł os. Poniatowskie].
LBD w rankingu wskoczy o ponad 50 miejsc! do góry jeśli chodzi o wartość rynkową...
Jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie.
Zobaczymy co będzie się działo do raportu za 4 kwartał w lutym. Na razie widzę że ci którzy chcą się pozbyć akcji to pozbywają się a ci którzy już mają umiejętnie dokupują (co za filozofia, nie? ;p )
Osobiście liczę na wzrosty do 2-2,5zł w ciągu 2 tygodni ale to się zobaczy...
juz tu jestes PSW juz nie naganiasz widze ze jestes etatowym naganiaczem na spolki z NC gdzie juz wszystkie prawie to balony i teraz czekasz jak odbiora od ciebie papier hahahha
spadaj czlowieku i teraz sie martw by papier uplynnic przed odwrotem z NC kapitalu
tak, te wszyskie wypowiedzi to człowieka ,który sprzedał po 1,20-1,29 ,i chciałby kupic jeszcze raz po 0,80 -0,85,a teraz malymi zleceniami w tym celu będzie obniżał kurs akcji i głupimi komentażami,być może mu się uda po raz kolejny ,przez głupotę innych inwestorów,gdyż kurs dwa razy spadł w te rejony.