• Planowane inwestycje - LBD Autor: ~500 [85.221.157.*]
    Witam,

To info ze strony www.lokatybudowlane.pl - pewnie wiecie - ale napiszę dla tych którzy nie wiedzą:

"W roku 2010 firma planuje rozpoczęcie inwestycji przy ul. Rybnickiej 57/59 w dzielnicy Warszawa Włochy. Grunt stanowił własność udziałowca firmy, p. Marka Kwiatkowskiego oraz jego żony, jednakże w dniu 07.09.2009 r. podpisana została umowa przedwstępna sprzedaży na rzecz firmy Osiedle Poniatowskie Sp. z o.o. i nieruchomość znajduje się już we władaniu firmy.
    Na działkach przy ul. Rybnickiej 57 i 59 zaprojektowany został budynek mieszkalny wielorodzinny trzykondygnacyjny wraz z garażem podziemnym o powierzchni użytkowej 3080m2. Znajdujące się na drugim piętrze lokale są lokalami dwupoziomowymi. W budynku przewidziano również pomieszczenia usługowo-biurowe. Przy budynku znajduje się także teren rekreacyjno-zielony.
    Na uwagę zasługuje fakt, iż ulica Rybnicka objęta jest nadzorem konserwatora zabytków, a ze względu na liczne kasztanowce – również konserwatora przyrody.

Równolegle do inwestycji mieszkaniowych, firma – po uruchomieniu obiektu w Święcicach, a także po pozyskaniu środków z Giełdy Papierów Wartościowych, zamierza realizować kolejne inwestycje o podobnym charakterze."

Chciałem zauważyć, że ta inwestycja jeśli zostanie zrealizowana to przyniesie spore zyski bo działka jest właściwie za free :) ale zanim będą jakieś profity z tego trzeba poczekać co najmniej rok.

Chciałem również zauważyć, że w obrocie jest tylko/aż 407 401 akcji - reszta należy do p. M. Kwiatkowskiego (82,59%). Wydaje mi się że to nie jest dużo i może dojść do takiej sytuacji jak DFP (obserwowaliście?). Taka sytuacja byłaby bardzo korzystna - wiadomo że im czegoś jest mniej tym jest droższe;)

Przez ostatnie dwa dni (czw. i pt.) przewaliło się prawie 70% akcji (niecałe 280k). Nie zauważyłem aby ktoś skupował większe paczki niż 15k więc jeśli ktoś chciałby zainwestować to myślę, że w poniedziałek można będzie jeszcze kupić bez szału. Później będzie trudno kupić w takiej cenie jak jest obecnie.

Oczywiście nikogo nie namawiam na zakup - przedstawiam tylko moje obserwacje a każdy niech inwestuje według własnego mniemania.

Ciekaw w ogóle jestem jak rynek zareaguje na faktyczne połączenie z OSIEDLE PONIATOWSKIE Sp. z o.o. i kiedy dokładnie to będzie? "Kapitał zakładowy zostanie podwyższony o kwotę 11 644288 zł" Daje to do myślenia ;)

Jeśli macie jakieś opinie lub ciekawe informacje na temat tej spółeczki to proszę o wpis :)

Tylko BARDZO PROSZĘ bez wpisów typu: "jedziemy na X zł", "północ", "zaraz widły", "odjazd" a szczególnie "promocja", "ostatnia szansa"!!

Serdecznie pozdrawiam.
  • Re: Planowane inwestycje - LBD Autor: ~500 [85.221.157.*]
    JESZCZE CIEKAWĄ INFORMACJĘ PRASOWĄ ZNALAZŁEM:

"Lokaty Budowlane, przygotowują się do komercjalizacji kompleksu hotelowo-konferencyjnego w Święcicach oraz planują kolejne inwestycje.

Lokaty Budowlane, spółka notowana na NewConnect, która powstaje w wyniku połączenia Fabryki Diet i spółki Osiedle Poniatowskie przygotowuje się do komercjalizacji swojej inwestycji w podwarszawskich Święcicach. Spółka chce w styczniu przeprowadzić pierwsze transakcje sprzedaży pokojów hotelowych w ramach komercjalizacji budowanego centrum konferencyjno-hotelowego.

Uruchomienie obiektu planowane jest w grudniu 2010 r. Obiekt hotelowy
    z zapleczem gastronomicznym, dwoma restauracjami oraz salą konferencyjną jest położony w atrakcyjnej lokalizacji przy trasie Poznańskiej (droga krajowa E 30 Świecko – Poznań – Warszawa) w miejscowości Święcice, zaledwie 25 km od centrum Warszawy. W ofercie znajdują się pokoje hotelowe jak i apartamenty, zaś Lokaty Budowlane S.A. w przyszłości będą jedynie zarządzać obiektem. Najtańszy pokój dostępny w ofercie jest wyceniany na 250 tys. zł. Firma prowadzi sprzedaż lokali w oparciu o pomysł, który sprawdził się np. w przypadku rezydencji zagranicznych. Nabywca lokalu może w nim zamieszkać, ale również po uruchomieniu hotelu, zarabiać na wynajmie pokoju. W ramach oferty Spółka gwarantuje uzyskanie czynszu w wysokości ok. 1700 zł miesięcznie. Dla pierwszych nabywców spółka przygotowała atrakcyjne warunki np. do czasu uruchomienia obiektu, środki są oprocentowane na poziomie 9 proc w skali roku.

Atutem podkreślającym inwestycyjny charakter oferty jest zabezpieczenie jakie otrzymuje nabywca oparty o wpis w księdze wieczystej. Zaś sama oferta może być ciekawą alternatywą dla coraz gorzej oprocentowanych lokat bankowych.

Podczas ostatniego Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy, które się odbyło 3 listopada br. podjęto uchwały dotyczące zmiany nazwy Spółki na „Lokaty Budowlane S.A.” (obecnie na NewConnect notowany jest jeszcze podmiot o nazwie Fabryka Diet) oraz emisji połączeniowej skierowanej do dotychczasowych właścicieli Spółki Osiedle Poniatowskie.
    Obecnie trwają ostatnie prace nad harmonogramem połączenia i są przygotowywane poszczególne jego etapy. –„Chcemy przeprowadzić połączenie w jak najbardziej transparentny dla inwestorów sposób”- mówi prezes Spółki Marek Kwiatkowski. –„Zaufanie społeczności NewConnect jest bowiem dla nas sprawą najważniejszą, zwłaszcza w kontekście naszych planów szybkiego wejścia na GPW” - dodaje Prezes.

Kolejne inwestycje ruszą już wkrótce
    To nie jedyna inwestycja jaką planują Lokaty Budowlane. Spółka jest właścicielem działki w gminie Włochy, na której ma powstać budynek mieszkalny. Nie wyklucza kolejnych inwestycji. Docelowo Lokaty Budowlane chcą stworzyć sieć centrów hotelowo-konferencyjnych którymi będzie zarządzała Spółka, zaś poszczególne pokoje, które są oferowane już w pełni wyposażone, będą własnością inwestorów.
    Spółka prowadzi wstępne rozmowy dotyczące zakupu kolejnych atrakcyjnych nieruchomości, które uzupełniłyby ofertę Spółki. Spółka zainteresowana jest również nieruchomościami rezydencjalnymi zlokalizowanymi w największych polskich kurortach.

-„Obecnie mamy do czynienia z bardzo dobrym czasem do inwestowania na rynku nieruchomości” – mówi Marek Kwiatkowski. –„Pojawiają się niezwykle ciekawe oferty i nie wykluczamy, że po uzyskaniu finansowania będziemy chcieli kilka z nich dołączyć do naszej oferty”- dodaje Kwiatkowski. Spółka planuje przeprowadzenie emisji akcji jeszcze przed debiutem na GPW. –„Jeśli projekty które analizujemy będą miały potencjał i okażą się ciekawe pod kątem stopy zwrotu, z pewnością sięgniemy również po wszelkie inne niż emisja akcji, dostępne formy finansowania” – podsumowuje Kwiatkowski. "

ORAZ TO:

"Spółka nie rezygnuje z planów wejścia na GPW. Po zakończeniu procesu połączenia Lokaty Budowlane planują przeprowadzenie emisji akcji i przejście na rynek regulowany. Emisja ma posłużyć sfinansowaniu kolejnych inwestycji dewelopersko-budowlanych, które obecnie negocjuje Spółka. "

PLANY BARDZO AMBITNE I WIDAĆ ŻE PREZES MA ŁEB NA KARKU. CIEKAW JESTEM CZY TO WSZYSTKO SIĘ UDA ZREALIZOWAĆ BIORĄC POD UWAGĘ ŻE CIĘŻKO SIĘ DZISIAJ PRZEBIĆ NA RYNKU. CZAS POKAŻE.
  • Re: Planowane inwestycje - LBD Autor: ~anek [79.186.144.*]
    Znowu szukacie jeleni ???????????
    Nie wiem dlaczego miałem nadzieję, że można w tym kraju prowadzić normalną dyskusję?? Pochlastać się można... :/

Qźwa! Przecież napisałem, że nikogo nie naganiam i że każdy sam inwestuje swoje pieniądze!!

anek ulżyło ci?

jak nie interesuje cie ta spółka to na hoo w ogóle się odzywasz? Qźwa!

POWTARZAM:

KAŻDY INWESTUJE SWOJE PIENIĄDZE I JEST ZA NIE W 100% ODPOWIEDZIALNY.

JEŚLI KTOŚ JEST PODATNY NA SUGESTIE INNYCH TO JUŻ JEGO SPRAWA!

NIE NAGANIAM NIKOGO NA KUPNO TEJ SPÓŁKI - JEST WIELE INNYCH CIEKAWYCH NA GPW!!

INFORMACJE PODANE POWYŻEJ PODAJĘ TYLKO DLA ZAINTERESOWANYCH (a nie dla żałosnych ludzi, którzy nie pomyślą zanim napiszą) I SĄ OGÓLNODOSTĘPNE (m.in. na stronie www.lokatybudowlane.pl)

PROSZĘ O MERYTORYCZNE WPISY/UWAGI NA TEMAT SPÓŁKI - BEZ OCENIANIA FORUMOWICZÓW.

P.S. Giełda to nie totolotek gdzie się wygra albo nie. Na giełdzie (jeśli ktoś nie wie) są notowane spółki, które można analizować pod względem fundamentalnym jak i technicznym. Jeśli ktoś nie uwzględnia choć w minimalnym stopniu tego i czeka na niewyobrażalne, życzeniowe i nierealne wzrosty w krótkim czasie jest po prostu kretynem i daje zarobić innym.
  • Re: Planowane inwestycje - LBD Autor: ~dd [82.115.65.*]
    musza ysc z papiera bo ja kbedzie odwrot z rynku NC hahaha t ozostana z reke w nocniku hahahah
    wiecie co? wydaje mi się że w obrocie na rynku zostało na moje oko jakieś od 50k do max 100k akcji.
    Wcześniej podawałem że jest ponad 400k akcji ale z innego źródła można przeczytać że jest ponad 0,6mln. Zauważyłem że nie ma spójnych informacji na ten temat, zwłaszcza na temat akcjonariatu :/ Co innego jest napisane na bankierze, gpwinfostrefa.pl i co innego na stronie lokatybudowlane.pl.

Co ciekawe, po połączeniu z Osiedlem Poniatowskim wartość rynkowa spółki wzrośnie ponad pięciokrotnie (do ok. 14,3mln zł) - przynajmniej tak wychodzi z moich obliczeń
    [2,69 mln zł obecna wartość + 11,64 mln zł os. Poniatowskie].
    LBD w rankingu wskoczy o ponad 50 miejsc! do góry jeśli chodzi o wartość rynkową...

Jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie.

Zobaczymy co będzie się działo do raportu za 4 kwartał w lutym. Na razie widzę że ci którzy chcą się pozbyć akcji to pozbywają się a ci którzy już mają umiejętnie dokupują (co za filozofia, nie? ;p )
    Osobiście liczę na wzrosty do 2-2,5zł w ciągu 2 tygodni ale to się zobaczy...

Pozdrawiam
  • Re: Planowane inwestycje - LBD Autor: ~hh [82.115.65.*]
    naganiaj naganiaj hahah

juz tu jestes PSW juz nie naganiasz widze ze jestes etatowym naganiaczem na spolki z NC gdzie juz wszystkie prawie to balony i teraz czekasz jak odbiora od ciebie papier hahahha

spadaj czlowieku i teraz sie martw by papier uplynnic przed odwrotem z NC kapitalu

i szukaj glubszych od siebie
  • Re: Planowane inwestycje - LBD Autor: ~marek [188.33.178.*]
    tak, te wszyskie wypowiedzi to człowieka ,który sprzedał po 1,20-1,29 ,i chciałby kupic jeszcze raz po 0,80 -0,85,a teraz malymi zleceniami w tym celu będzie obniżał kurs akcji i głupimi komentażami,być może mu się uda po raz kolejny ,przez głupotę innych inwestorów,gdyż kurs dwa razy spadł w te rejony.
  • Re: Planowane inwestycje - LBD Autor: ~dzisiaj pow. 1,30pln [91.212.223.*]
    To są konkrety!!!!
    Radzę kupować!
    Akcji jest coraz mniej, a Kwiatkowski nie będzie sprzedawał tak cennych akcji!!!!!!!!!
[x]
LOKATYBUD 0,00% 1,27 2025-10-10 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.