• Koniec wzrostów na DFP Autor: ~demotywator [188.146.247.*]
    Jak nakazuje tradycja (Stark, Hurtimex itp.), wnet koniec wzrostów, a potem jazda bez trzymanki i dłuuuga kiszonka blisko dna. Tak więc radzę uważnie obserwować i trzymać rękę na enterze, by nie zostać z g....m na rachunku. A tym, którzy uważają że naganiam na spadki i będą trzymać nadal akcje kupione na ostatniej górce - radzę kupić Pampersy, papier kloaczny i dużo husteczek higienicznych do ocierania łez, a potem zaopatrzyć się w aptece w "Deprim".
    Pozdro ;)
  • Re: Jeszcze nie koniec wzrostów na DFP Autor: ~Toim [80.48.195.*]
    Wchodzimy powoli w ostrą hiperbolę, zasięg minimum 10zł.
    Jutro minimum następne 40%. Skończymy gdzieś około 4,7 - 5,0.
    Pozdrowienia dla Akcjonariuszy.
  • Re: Jeszcze nie koniec wzrostów na DFP Autor: ~rex [83.8.180.*]
    dobre, jazda bez trzymanki, ale z pewnoscia taka sama bedzie w druga strone.
  • Re: Jeszcze nie koniec wzrostów na DFP Autor: ~jasiek [79.163.8.*]
    widze ze złosc zrzera! kolega toim ma racje do konca stycznie bedzie niezła torpeda i jutro tez 40% powinno urosnac., ale zaznaczam ze warto jeszcze kupic bo 100% smialo mozna zarobic lub wiecej , a pozaty zobaczycie co sie bedzie dzialo,cena nie jest juz tak promocyjna ,ale warto kupic, a co wazniejsze podejrzewam ze bedzie tu jazda jak na dragowskim ,wiec nie jest wykluczone ze przy takiej malej ilosci papierka i 20 zł nie złapiemy.
  • A może jakieś słowo PRZEPRASZAM czy plms woli link ? Autor: nyse_inwestowanie [83.143.46.*]
    To sobie poczekam do 22:05....czasu polskiego..dzisiaj
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~demotywator [89.75.203.*]
    .... wiem że zabrzmi to głupio, ale powiem: "a nie mówiłem" ..... a to jeszcze nie koniec. Dla tych którzy wczoraj nie czytali cytuję:

Jak nakazuje tradycja (Stark, Hurtimex itp.), wnet koniec wzrostów, a potem jazda bez trzymanki i dłuuuga kiszonka blisko dna. Tak więc radzę uważnie obserwować i trzymać rękę na enterze, by nie zostać z g....m na rachunku. A tym, którzy uważają że naganiam na spadki i będą trzymać nadal akcje kupione na ostatniej górce - radzę kupić Pampersy, papier kloaczny i dużo husteczek higienicznych do ocierania łez, a potem zaopatrzyć się w aptece w "Deprim".
    Pozdro ;)
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~lukee [94.254.239.*]
    glupi i glupszy
    nie nie wiem tylko ktory jest w was glupi a ktory glupszy
    (te 2 osoby to jasiek i demotywator)
    2 rozne bieguny - jeden nagania na kupno drugi na sprzedaz ale poziom reprezentuja podobny.
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~demotywator [89.75.203.*]
    ... mogę być i głupszy jak twierdzisz, ale nie naiwny jak Ty. Wyciąganie wniosków z historii pozwala uniknąć pustej kiesy.
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~Mariusz [86.111.104.*]
    Tak kolego Lukee, piszesz, który głupszy bo faktycznie piszą to w co wierzą. Natomiast ty sprawiasz wrażenie inteligentnego, ale to co napisałeś , że to gówniana spółka w wątku obok, to bez urazy, ale się nie popisałeś. Powiedz mi dlaczego uważasz, że to gówniana spółka, a ja w zależności jak potwierdzisz swoją wypowiedż to być może wyprowadzę cię z błędu, bo według mnie to co napisałeś to większa głupota od wypowiedzi tych dwóch kolesi i tylko świadczy o twojej kompletnej nieznajomości giełdy.
    Dobra to napisze ci czemu to gowniana spolka.
    Jest gowniana spolka bo robi emisje wiekszej ilosci akcji niz do tej pory posiada
    jest gowniana spolka bo produkuje akcje dla siebie po 3 grosze, dla zarzadu natomiast inni inwestorzy biora te same akcje za za 2.5 zl
    jest gowniana spolka bo robi z ludzi idiotow piszac takie komunikaty jak dzis ze oczywista omylka pisarska ze split mial byc razy 5 a jest razy 2
    Dnia 2010-01-18 o godz. 21:53 ~lukee napisał(a):
    > Dobra to napisze ci czemu to gowniana spolka.
    Jest
    > gowniana spolka bo robi emisje wiekszej ilosci akcji niz do
    > tej pory posiada

Nie wiem skąd to wziąłeś, ale chyba nie doczytałeś dokładnie.

jest gowniana spolka bo produkuje akcje
    > dla siebie po 3 grosze, dla zarzadu natomiast inni
    > inwestorzy biora te same akcje za za 2.5 zl

3 grosze za akcje, a to skąd, jeszcze lepiej

jest gowniana
    > spolka bo robi z ludzi idiotow piszac takie komunikaty jak
    > dzis ze oczywista omylka pisarska ze split mial byc razy 5
    > a jest razy 2

czy musi robic z ludzi idiotów, skoro nimi już są, według mnie z idioty nie można zrobić idioty.

Czy wiesz na czym polega działalność tej spółki, to pytanie chyba i tak jest bez sensu po powyższych wytłumaczeniach dlaczego ta spółka jest gówniana, pewnie nie raczyłeś sie dowiedzieć.
    ty ale odpowiedz konkretami na moje pytanie
    napisz ile akcji jest i ile wyprodukuje spolka
    napisz w jakiej cenie
    i napisz czemu najpierw informuja ze spilt razy 5 a pozniej "prostuja oczywista omyłke"i robia razy 2
    dla mnie powiem ci szczerze to wystarczy zeby uznac spolke za niepoważna

spolka z tego co wiem zajmuje sie podobna dzialalnoscia co IDM czy WDM czyli wprowadza spolki na gielde, glownie NC, i generalnie doradztwo fianansowe - tu szczeglow nie znam, wiem natomiast ze spolka jest ponad 4 krotnie warta niz jej wartosc ksiegowa i wiem ze spolka ta nigdy jeszcze nie zarobila pieniedzy czyli jest nierentowna, wiem tez ze zarzad musi sie motywowac i wyprodukuje sobie za pol darmo okolo 6.6 mln akcji jezeli dobrze pamietam i wtedy wskazniki spolki bede okolo 2 krotnie gorsze i bedzie mozna wtedy mowic z czystym sumieniem ze jest spolka totalnie smieciowa bo nadal prawdopodobnie zyskow nie bedzie przynosila a c/wk bedzie kolo 8.
    No ale zarzad sie musi sie nagrodzic tanimi akcjami za swoja ciezka prace
    napisz mi rzeczowo na moje argumenty a nie omijasz probem
    ja pisze wprost czmu mi sie spolka nie podoba
    obal moje argumenty to bedziesz koles ale rzeczowo prosze bo to co mi odpisales to kpina
    pisze to co napisales jest bzdura ale nie piszesz jaka jest prawda twoim zdaniem wiec nie moge sie ustosunkowac rzeczowo.
    Dnia 2010-01-18 o godz. 22:30 ~lukee napisał(a):
    > ty ale odpowiedz konkretami na moje pytanie
    napisz ile
    > akcji jest i ile wyprodukuje spolka
    napisz w jakiej cenie
    > i napisz czemu najpierw informuja ze spilt razy 5 a pozniej
    > "prostuja oczywista omyłke"i robia razy 2
    >
    dla mnie powiem ci szczerze to wystarczy zeby uznac spolke
    > za niepoważna

spolka z tego co wiem zajmuje sie podobna
    > dzialalnoscia co IDM czy WDM czyli wprowadza spolki na
    > gielde, glownie NC, i generalnie doradztwo fianansowe - tu
    > szczeglow nie znam, wiem natomiast ze spolka jest ponad 4
    > krotnie warta niz jej wartosc ksiegowa i wiem ze spolka ta
    > nigdy jeszcze nie zarobila pieniedzy czyli jest
    > nierentowna, wiem tez ze zarzad musi sie motywowac i
    > wyprodukuje sobie za pol darmo okolo 6.6 mln akcji jezeli
    > dobrze pamietam i wtedy wskazniki spolki bede okolo 2
    > krotnie gorsze i bedzie mozna wtedy mowic z czystym
    > sumieniem ze jest spolka totalnie smieciowa bo nadal
    > prawdopodobnie zyskow nie bedzie przynosila a c/wk bedzie
    > kolo 8.
    No ale zarzad sie musi sie nagrodzic tanimi
    > akcjami za swoja ciezka prace
    napisz mi rzeczowo na moje
    > argumenty a nie omijasz probem
    ja pisze wprost czmu mi sie
    > spolka nie podoba
    obal moje argumenty to bedziesz koles
    > ale rzeczowo prosze bo to co mi odpisales to kpina
    pisze
    > to co napisales jest bzdura ale nie piszesz jaka jest
    > prawda twoim zdaniem wiec nie moge sie ustosunkowac
    > rzeczowo.

Emisja jest po splicie, a to zmienia postać rzeczy. Wartość księgowa naprzykład polsatu cyfrowego wynosiła 13(teraz nie sprawdzałem), kurs był 13zł a rekomendacje na 21zł.
    Co do zysków to cofnij się kolego nie tylko rok wstecz, ale do 2007 roku. Jeżeli powróci koniunktura to aktywa będą rosły a wartość księgowa malała. Jedyny mankament to jak zauważyłeś akcje , które sobie przydzielili, które również według mnie są zbyt tanie. Zmiana stosunku splitu to propozycja, uchwały mogą być inne. Dlatego nie pisz, że ta spółka to gówno bo to nieprawda.
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~Ja [188.33.111.*]
    Dokładnie tak sie nie postępuje ale z drugiej strony kupowali od początku grudnia i nie sadze poto zeby stracić
    mi sie wydaje ze spekulacyjnie to moga podciagnac spolke kto wie do ilu ale w dlugim terminie to nie jest ciekawa spolka,
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: nyse_inwestowanie [83.143.46.*]
    W miniony piątek podczas wypowiadania się zwróciłem uwagę na pewien szczegół. Czekam co na ten temat będzie miał do powiedzenia ten co widział dzisiaj 40 % wzrostu cenowego. Jak do tej pory słowa PRZEPRASZAM NIE ZOBACZYŁEM....albo ja ślepy jestem albo faktycznie ktoś oszukał przy dzisiejszym kursie zamknięcia i zamiast +40 % było...tyle ile było...
    Pozdrawiam
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~Ja [109.243.81.*]
    Po dużym wzroście korekta wyjdzie na dobrze
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~hools [95.49.186.*]
    dokladnie, teraz odbicie i to ostre, zwlaszcza ze co za sztuka wywindowac kurs.
    Jeżeli to nie sztuka, to go wywinduj, dlaczego tego nie robisz.
    bo jestem drobnym ciulaczem, ale porownaj sobie DFP z wiekszoscia innych na NC i zobacz ze kilkanascie tysiecy zl. wystarczy by pchnac kurs o kilkanascie procent.
    A ja się pytam, gdzie byłeś jak kurs chodził w przedziale 1,00-1,30.

Tak, wystarczy kilkanaście tysięcy złotych, ale przy takich wahaniach kursu może być różnie. Czy zaryzykowałbyś po wzroście kilkaset procet.
    mialem akcje po 1.15 wywalone na pierwszej fali wzrostu. spojrz na to inaczej, w ciagu dwoch dni kurs spadl ze 40%.
    Jak sprzedałeś i zarobiłeś, a kurs poszedł wyżej to czasami nie warto gonić kursu, bo mozna się niemiło rozczarować. Dfp to dobra spółka, życzę powodzenia, może wzrośnie.
    no i wlasnie, pieknie jedziemy, a jak klepna juz na walnym split, to 3zl. spokojnie.
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~Kamil [109.243.251.*]
    I odbiło
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: puch_25 [77.187.41.*]
    Sytacja patowa :D. Zobaczymy co bedzie jutro. Uchwalenie splitu i emisji nowej serii akcji jest przesadzone, ciekawe jak zareaguja..."inwestory"...;)

Pozdrowka....Puch.
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: karol659 [83.6.177.*]
    qw..a dawno takiego tygodnia nerwopego nie było, wszystko przez DFP i GRUPAPSW ... masakra ciśnienie dobre
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: ~jasiek [217.96.63.*]
    Wzrosty zakończone a teraz już spadki.
  • Re: Koniec wzrostów na DFP Autor: karol659 [83.6.106.*]
    jasiek nie podnoś mi ciśnienia na sam weekend :)
[x]
HFTGROUP 18,92% 6,60 2017-05-16 11:16:29
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.