Wiemy ze obligacje mozna zamienic na akcje 2 razy w roku, a wiadomo jakie to terminy. Czy to wlasnie co 6 miesiecy od ich przyznania (wypadalo by koniec kwietnia poczatek maja)?
to chyba ergis nie jest najlepszą formą jesli chcesz dawać SL.A tak przy okazji ja zegnam Was na ergisie bo nie podoba mi się jego przyszłość przy euro 3,8 .Niestety apogeum wyników bedzie za Q4 a potem tylko bida jakoś obawiam się że momo iż ktoś to kupuje to ciekawie tu nie będzie.Ja w kazdym razie sie ewakułowałem pare dni temu i przeszedłem na MCI
Zarząd ERGIS-EUROFILMS S.A. informuje, że w dniu 27 stycznia 2010 roku podpisał umowę powołującą spółkę Mateo-Ergis z siedzibą w Luštěnicach (Republika Czeska). Spółka będzie wyspecjalizowana w sprzedaży na rynku czeskim folii stretch PE i taśm PET (Greenstrap), będących jednymi z kluczowych produktów Spółki i stanowiąch w 2009 roku 44 % przychodów ze sprzedaży. ERGIS-EUROFILMS S.A. ma w spółce 60% udziałów, pozostałych 40% objęli czescy partnerzy (osoby fizyczne), kierujący dotychczas działalnością jednego z największych na rynku czeskim dystrybutora tego typu produktów. Spółka ta będzie miała podstawowe znaczenie dla rozwoju sprzedaży folii stretch i taśm PET na rynku czeskim.
no to pięknie się towarzystwo rozkręciło
aż 6k akcji i spadek ponad 3% no no, dawać panikarze te swoje resztki to zaraz dojdziemy do średniej 100 sesyjnej i 50% Fibo
może stamtąd jakieś odbicie będzie
sam nie, ale co tu pisac :] Zadnych komunikatow ze spolki, sytuacja ogolnie znana czekamy na swietny raport. Tylko ciekawe czy kurs drgnie :] Wartosc ksiegowa zbliza sie do 5zl a akcje po 3,6 chodza ;] Ludzie wola tracic na Petrolach.
dzisiejsza sesja pokazała silę papiera, bo mimo takiej podaży na ukrytym było widocznie znacznie więcej a co do informacji to ostatnio ukazała się całkiem ciekawa o nowym rynku zbytu wiec widać ze idziemy w dobrym kierunku.
Dzisiejsza biała świeca na zwiększonym obrocie, bliskość 50% zniesienia Fibo i średniej 100 sesyjnej, oraz schłodzenie wskaźników powinny tez trochę pomagać, wiec przy bardzo mizernym rynku tu i tak widać raczej dobre nastroje
jak patrze na wskaźniki spółki (wszystkie niedowartościowane) i to, ze cala emisja została sprzedana po cenie 4zl to nie mogę zrozumieć tych co wywalają
od 7 stycznia obroty całkowicie siadły a tak się składa ze właśnie od tego momentu kurs spada i gdyby nie wzrostowa sesja z 5 lutego to można powiedzieć ze handel całkowicie zamarł. Zasada mówi ze brak obrotów nie potwierdza kierunku......