Jato nie od dziś sugeruje że jego wiedza o spółce jest duża i nie od dziś sugeruje spadki natomiast nie podpiera tego twierdzenia żadnymi faktami.O takie konkrety mi chodzi.
Prorok w swoim poście -Niech teraz grają rekiny - sugeruje że posiada wiedzę o tym że kursem sterują jakieś siły.Skoro ma taką wiedzę niech się nią podzieli.
Do Mirka
Człowieku ty jesteś kompletnie zakręcony.To zaczyna byc dla Ciebie grożne.
Nie chcę cię obrazić ,ale moja serdeczna rada spróbuj się leczyć. Przepraszam ,ale to w dobrej wierze.
jato
PS
Wczoraj specjalnie w moim poście DLA CIEBIE opisałem FAKTY o Mostku i co.ano NIC.
Chłopak przestań być uciążliwy
jato
PS
Tak serdecznie prosiłem Cię wczoraj byś podciągnął rozumienie tekstu
i co i NIC
Mireczku!!!
Faktów dostałeś i tak dość sporo. Resztę sobie poszukaj w necie. Najwcześniejsze sprzed prawie roku. Potem nic. Te mieszkania to będą sprzedawać tak żeby im na wypłatę i premie wystarczyło. Zysków na trzeba a nie ideologii... Też swego czasu rzucałem kalumnie na JATO ( możesz sprawdzić ), ale czas leczy rany i nie jestem już tak pewny swego. Nie ma twardych danych tej spółki i jeśli nie będzie to gra losowa...
Mirek inwestor to była planowana zagrywka miała spowodować w dłuższym terminie zniechęcenie drobnych do tej akcji Ponad 90 procent papieru w tym czasie było rozdrobnione Papieru jest już dużo zebranego lecz próbują złamać tych najbardziej wytrwałych W budownictwie 5ml straty to jest nic tak samo jak 30 mieszkań Moje zdanie jest nie sprzedawać bo budownictwo już swoje odstało szczególnie ten papier Wiedz że Jato wyraża swoje słuszne uwagi i do niczego Ciebie nie namawia Informacji szukaj u Ski i pewno będą nie prawdziwe
Nie wiem co dalej z MSX. Wiem natomiast jato, że pierwszy i ostatni raz podjąłem decyzje w oparciu o cudzą opinie, Twoją opinie jato. Uznałem, że to co piszesz jest logiczne i ma sens i wycofałem zlecenie kupna sporego pakietu po 1,65 zł. Innymi słowy jato "dzięki" Tobie nie zarobiłem. Nie mam oczywiśce żadnych pretensji bo nikt mnie nie zmuszał. Nie zrozum mnie źle. Prosze jedynie abys uważał co piszesz bo może tak się zdarzyć, że ktoś kierując się twoim zdaniem tracić będzie pieniądze. I co mu powiesz? Że na pewno kiedyś spadnie? Pozdrawiam jato i wszystkich zainteresowanych MSX.
Do EE
Jest mi ogromnie przykro ,że masz do mnie pretensje o poniesione straty.
Nie będę się tłumaczył ,że NIGDY nikogo w tym jak piszesz również Ciebie nie namawiałem na nie wchodzenie w papier względnie na kupno lub sprzedaz papiera.
Jest mi tym bardziej przykro i przepraszam WSZYSTKICH ,którym moje posty posłużyły do podejmowania decyzji o inwestowaniu.
JESZCZE RAZ APELUJE I SERDECZNIE PROSZĘ NIE PODEJMUJCIE DECYZJI INWESTYCYJNYCH NA PODSTAWIE MOICH POSTÓW.
POZDRAWIAM JATO
PS
Widzisz EE postanowiłem,że nie będę pisał o bieżących notowaniach Mostka.
Stąd nie napisze ,jak są dzisiaj podkęcane notowania.Aż dziwne jaki to super prosty sposób .Tyle i tylko ,albo aż tyle
a ja tam nie słucham nikogo ale dzis wywaliłem kiszonkę MSX zmieniając na CORMAY, i co ? chwilowo CORMAY spadł a MSX poszedł 3,7% do góry nie widzieć czemu.
Ale spokojnie, CORMAY wzrośnie lawinowo, a MSX dalej będzie się kisił więc będzie czas odkupić, ale nieprędko (;-))
Jato co myślisz puszczają im nery Może boją się zniechęcić już przyszłych dawców kapitału Otwock , Falenica chodziłem do tych szkół Tak jak pisałem że będzie ciekawie po obu stronach kupno ,sprzedaż Spokojnie ze sprzedażą mało Was już wyczyścili POZDRAWIAM
Do jato, założe , że nie ironizujesz, ok? Pisałem przecież, że nie mam żalu ani pretensji więc nie masz mnie za co przepraszać. Po prostu ten jeden raz spóbowalem zagrać kierując się cudzą opinia. Przetestowałem sprawe i eksperyment uznaje za zakończony. To tyle w temacie. Przecież to oczywiste,że do niczego mnie nie zmusiłeś, :-). Pozdrawiam
Do EE
NIGDY ,ale to absolutnie nigdy nie odważyłbym się naśmiewać z Twojego inwestowania.NIGDY
Wiesz, mimo wszystko jest mi cholernie przykro, że nie uzyskaleś zysku.
Piszę to ponownie do Ciebie ,ale :
SERDECZNIE PROSZĘ TYCH ,KTÓRZY CHCIELIBY OPIERAĆ SIĘ PRZY INWESTOWANIU NA PODSTAWIE MOICH POSTÓW---NIE CZYŃCIE TEGO.
INWESTUJCIE TYLKO I WYŁĄCZNIE WEDŁUG WASZEJ NAJLEPSZEJ WIEDZY.
Pozdrawiam jato
PS
Drogi PROROKU postanowiłem po poście EE,że odejdę od bieżącego komentowania
notowań Mostka. Chociaz dzisiaj było dla mnie i śmieszniutko , wesolutko i strasznie.
Jutro zapowiada się równie ciekawie. - BEZ KOMENTARZA
Jestem nowy na tej spółce,wszedłem po 1.70 ponieważ spółka ma prawie najniższe zadłózenie w sektorze.Nie wiem co Ciebie bawiło w czasie dzisiejszej sesji ale twoje komentarze są żałosne typowe dla kogoś kto umoczył,pożegnał się z kasą ale nie może pożegnać się z forum.No cóż popłakuj, popłakuj kiedyś Ci przejdzie.
Do cwaniaczka z postu powyżej ,któremu wydaje się ,że jest bardzo dowcipniutki.
Po pierwsze chłoptasiu nie jesteś nowy na Mostku.Znam Twoje poprzednie posty opluwajace jato.
O moje finanse sie nie martw.Widzę,ze jesteś natchniony i w cudowny sposób wiesz
więcej o moim inwestowaniu niż ja sam.ŚMIESZNOŚCI TY MOJE.
Twoje poprzednie i obecne wynaturzenia mogą mnie co najwyżej rozśmieszać i bawić.
Jeżeli nie domyślasz się co mnie bawiło dziś,to jest to Twoja sprawa i tu się nie dziwię.
Zastanów się czy wszedłeś po 1.70 bo poprzednio pisałeś ,że wszedłeś niżej.No cóż to typowy objaw pomroczności jasnej.
Prawie najniższe zadłużenie w sektorze Mostka to dalszy ciąg pomrocznosci ,ale już pomroczności ściemnionej.
jato
Ja tam nikogo nie zamierzam opluwać ale powinneś się zastanowić mocno nad tym co piszesz.
A tak apropos może to nic nie znaczyć ale wykres wygląda jakby kurs miał po prostu eksplodować.
Mostek -wskaznik zadłużenia ogólnego37-sektor bud-63,Mostek wskaznik zadłużenia długo terminowego 9,3-sektor bud 33,4.Nie będę Ci ubliżał ponieważ Twoje niegrzeczności były skierowane chyba do kogoś innego.Ja tu naprawdę jestem nowy.Wartość wskazników po raporcie za III kw 2009r.
Widzisz nowy jeżeli uważasz,ze podane przez ciebie dane decydują o wartości Mostostalu Export to ja przestaje jak piszesz ubliżać Tobie ,/choć to nie ja pierwszy wypisywałem na Ciebie niegrzeczności./ Wybacz ,ale ekonomia i ekonomika budownictwa zna ważniejsze czynniki świadczące o wartosci przedsiębiorstwa.
Wybiórczo możemy podawać różne śmieszności. Tylko po co i na co?
Ja znam nowsze dane ,które są mniej optymistyczne.
jato
Wydaje mi się że nas - posiadaczy akcji interesuje przede wszystkim wycena spółki.
Ja się zgodzę że MSX nie jest spółką idealną, ba nie jest nawet spólką przyzwoitą, ale jednocześnie uważam że wycena gieldowa jest zdecydowanie zaniżona bo tak są wyceniane w tej chwili bankruty, a generalnie na tle branzy ( nie liczyłem dokładnie) to tak spokojnie musiałaby uróść o jakieś 40% czyli tak do 2,50 zł żeby dorównać do średniej.
Wycena metodą DCF i DRI wskazuje na możliwą stopę zwrotu około 40%.Niestety metody te nie podają czasu w jakim to nastąpi.To już mój ostatni wpis ponieważ nie zamierzam używać mojego nicka a nie piszę tylko do jato.
JATO nie jest żałosny tylko nieco pesymistyczny i może wie więcej niż my?
Czasem kpi za mocno z niektórych wynalazków ale posty ma ok nie wchodząc mu w d.....pe.
Jak to nie jest ?
Jak można siedzieć i patrzeć że spółka spada a wartość aktywów razem z nią, na giełdzie liczy się tylko kasa wiec chrońmy wartość swojego majątku i przestańmy się oglądać za siebie!
Teraz ponownie troszkę wszedłem w msx i poczekam do jakiegoś info o stanie realizacji kontraktów bo tylko to się liczy w tej spółce! Spółdzielnia czuwa i będzie zarabiała jak wy będziecie tracić.
Pozdrawiam starych msx-owców z 2006 i 7 roku
Do KRON-a
Oczywiście pamietam Ciebie.
Wybacz ,ale z twojego postu zrozumiałem tylko akapit o kontraktach i spóldzielni.
Reszty co muszę stwierdzić z przykrością nie potrafię zrozumieć.Może bedziesz tak uprzejmy i wytłumaczysz Twoje przemyślenia
jato