• ruszamy na 7E Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    może w końcu ruszymy
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~undertaker [10.10.11.*]
    niestety, nadal pyta, tylko chwilowy ruch w górę, piękna padaka
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~shp [83.238.100.*]
    własnie chciałem to tak skomentować, ale byłes pierwszy.
    Myslę, że jak dzisiejszy dzień zakończymy na +3% to będzie sukces.

Tak czy siak, rysuje się zmiana trendu.. Zobaczymy co będzie w przyszłym tygodniu.

Jedna ciekawa informacja,
    jak popatrzymy sobie na terminy spotkan z 13.01, to jedno mamy o 13:30 a drugie o 14:30, więc jakby tak optymistycznie pomysleć, być może chodzi tylko o złożenie odpowiednich 'podpisów' i lampkę szampana :)

pzdr
    shp
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~eeekarl [82.207.140.*]
    a ha ha , ale numer , wczoraj to samo przykulo moja uwage , dlaczego tak, krotko, ale niestety podszedlem do tematu troche innaczej - wiedza ze nic sie nie zmienilo , wiec nie chca tracic czasu , a to zebranie to tylko tak, bo musi sie odbyc. Ale z drugiej strony , pytalem siebie czy robiliby zebranie jakby byli pewni ze i tak to nic nie zmieni ? ; czy oni musza robic te zebrania ? , a moze goscie z 2014, czy ktoregos - z nimi sie dogadali no i przy okazji zrobili zebranie z tymi z 2010. Kurde obligi spokojnie czekaja az sie ochrona skonczy i wtedy odzyskaja swoje wraz ze zlozeniem wniosku, - jesli sie nie zgadzacie to mam pytanie co byscie zrobili na ich miejscu gdybyscie utopili gruba kase ??? a no wlasnie - poczekamy do konca ochrony i zlozymy wniosek ???? - no nie ??? - sorry ale jestem urodzonym pesymista , a zwlaszcza jesli chodzi o orco - no ale wciaz mam nikla nadzieje - ok - jak myslicie jaka moze byc przyczyna tego spotkania , czy ono musi sie odbyc ???
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~Orcowiec [83.28.70.*]
    Wg mnie musi się odbyć - nie organizuje się zebrań jak się nie musi.

Nie rozumiałbym obligatariuszy, gdyby chcieli upadłości w przeddzień zwiastunów poprawiającej się koniunktury (i przy okazji w momencie, w którym zamiana obligacji na akcje jest korzystniejsza niż kiedykolwiek).

To co oni zrobią, to jest mało interesuje. Bardziej ciekawi mnie:
    - dlaczego dzisiaj był taki wzrost
    - jakie będą wyniki w czwartym kwartale
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Póki co we Francji kurs się odbił od tych 7E. Dzisiaj zamknięcie = 6,85.
    Wolumen 3 razy mniejszy niż wczoraj, choć z drugiej strony nie taki mały (71 kilo).
    Myślę, że papier chyba przejdzie etap krótkiej lub dłuższej konsolidacji nim stabilnie pokona 7E. Wszystko zależy od tego, czy obecne wzrosty są krótkotrwałą podbitką (myślę inaczej, ale nie można wykluczyć i tego) czy początkiem odbicia...

Pozdrawiam
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~shp [83.243.109.*]
    ja się nie znam,
    ale nie sądze aby posiadacze obligacji chcieli się spotykać z orco tylko po to aby napić się kawy i powiedzieć 'spadajcie'.

Sądze, że się powoli dogadują i w związku z tym, podbitka jest bardziej naturalna aniżeli sztuczna.

Cieszmy się, że teraz orco nie jest po 60-80 pln, bo z tego co mówią, niedługo kolejna bańka pęknie (bre napompował się w ciągu 7 m-c o ok 120%), immo tak samo.... Ci powinni się bać, my już nie mamy z czego spadać. :)

pzdr
    shp

• Re: ruszamy na 7E Autor: ~undertaker [91.213.255.*]
    Cześć Shp,
    czasem mam wrażenie, że tylko my, no i może jeszcze paru innych odważnych ma te akcje, przyjdzie czas, że będzie nas więcej, ciężko powiedzieć co będzie w następnym tygodniu, pamiętajmy, że nawet jak się dogadają to mogą sporo akcji dodrukować i kurs nadal będzie dołował, ja na spokojnie nadal widzę szanse w tym, że deweloperka odbjia, mam obiecane od Pani z Orco, że w połowie stycznia wyjdzie news w temacie złotej, oczywiście nie wiem czy pozytywny, ale wiem, że ostro walczą, aby tak było.

• Re: ruszamy na 7E Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Zgadzam się z przedmówcami.
    Orco nie bardzo ma z czego spadać.
    Pisze tak choć na chwilę obecną akcji nie posiadam (oddałem dzisiaj, jak zobaczyłem podaż we Francji), ale tylko dlatego, że gram na krótko.
    Kupiło się kiedyś po 29 sprzedało po 42, teraz też udało się 2 razy obrócić łącznie z 15% zyskiem, więc ...lubię orco:)

Wytrwałym akcjonariuszom życzę jednak odrobienia strat lub /i godziwego zarobku.

Pozdrawiam
  • 4 dni Autor: ~marcin [212.244.210.*]
    śpie spokojnie. uuuuuuuuuuuuup
  • Re: 4 dni Autor: ~undertaker [91.213.255.*]
    ale sypie....żeby tylko w czwartek tak nie sypało :)
  • Re: 4 dni Autor: ~shp [83.243.109.*]
    hehe, gdzie sypie ? ( w w-wie spokój, biało ale spokój :), to tak off-topic)

natomiast wracając do orco, : nie przewiduje w nadchodzącym tygodniu innego koloru na orco aniżeli ZIELONY!., :)

pzdr
    shp
  • Re: 4 dni Autor: ~undertaker [91.213.255.*]
    Kraków, nie da się wyjść z domu, a pasuje rzucić cos dla WOŚP
    pozdr
  • Re: 4 dni Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    Dzisiaj znowu widzimy we Francji kurs 6,85 EURO.
    Ale tym razem nie jest to konsekwencja spadku z 7,17 lecz odbicia od 6,70.
    Wolę taki układ.
    Sytuacja jest niejasna, ale tym bardziej miło, że na ogół ostrożna Francja nie chce wywalać poniżej 6,7 EURO.
  • Re: 4 dni Autor: ~eeekarl [80.138.193.*]
    na tym papierze musi byc naprawde dobre info zeby sie ruszylo to papier dla desperatow i nie mowcie mi ze na gieldzie liczy sie cierpliwosc - bo to juz graniczy z paranoia
  • Re: 4 dni Autor: ~zbych_ww [83.16.100.*]
    ~eeekarl

"na tym papierze musi byc naprawde dobre info zeby sie ruszylo to papier dla desperatow i nie mowcie mi ze na gieldzie liczy sie cierpliwosc - bo to juz graniczy z paranoia"

Pełna zgoda, to bardzo niebezpieczny papier, zniszczono tu długoterminowy akcjonariat (ten inwestujący np. w 2007 roku bez s/l).
    Natomiast postawmy pytanie ile będzie kosztował orco, jeżeli przezwycięży obecne kłopoty i wyjdzie na prostą w tym, ewentualne w przyszłym roku?
    Jaka tu jest możliwa cena?
    Trudno wyrokować, ale z dużą dozą prawdopodobieństwa - wielokrotność ceny obecnej.
    Natomiast co się stanie gdy długi zniszczą tego dewelopera?
    Kompletnie załamanie kursu....

Więc wiele zależy od 2 czynników:
    1. za jaką cenę się kupiło orco
    2. jaki zakłada się poziom niebezpieczeństwa w grze na tej spółce.
    Odnośnie punktu 1 - mam farta. Moja średnia (po graniu DT) to kwota w okolicach 20-18 złotych (po obecnym 2-krotnym zwiększeniu udziałów). Odnośnie punktu 2 - na szali stawiam, to co już tu zarobiłem..., więc akceptuję stratę mentalnie...

Napisałem najuczciwiej jak potrafiłem...

Pozdrawiam
  • Re: 4 dni Autor: ~shp [83.238.100.*]
    teoretycznie pierwsze spotkanie się zakończyło (waranty 2010).
    o 14:30 miało się rozpocząć kolejne (waranty 2014)

co ciekawe dokładnie o 14:30 Francja wyszła na 0%, a teraz mamy już +0,73%( 14:36)

pzdr
    shp
    coś się rusza!
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~shp [83.238.100.*]
    wydaje mi się, że dziś dość szybko zobaczymy pozytywne info na stronie orco :)

pierwszy raz od niepamiętnych czasów jest tak, że jest spotkanie, ba, że było spotaknie i jest UP, nie ważne jaki, ale jest.

pzdr
    shp
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    no to wystrzeliło ;)
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~idiota [83.5.69.*]
    Francja - 37K stoi na S po 7,20 - jeszcze nie dzisiaj ;)
    to samo właśnie miałem pisać - dance macabre!
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~Ice [79.190.36.*]
    jesli jakies fozytywne info ukaze sie przed koncem sesji to po tych 37 zostenie ... ;)
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~idiota [83.5.69.*]
    we Francji info podczas sesji zabronione - wystarczy +4% dzis - i w następnych dniach powtórka :) powoli do góry :)
    ciężko będzie, ale chyba dość długo czekaliśmy - cierpliwość zostanie wynagrodzona
  • Re: ruszamy na 7E Autor: ~undertaker [91.213.255.*]
    no i po ptokach....ta podaż we Francji jest niemożliwa, pewnie sos orco blokuje - tak jak to się dzieje już od prawie roku, info pewnie wyjdzie w stylu orco o 23 albo jutro rano, ale nawet jak się dogadali skur.... manipulanty trzymają kurs za ryj
[x]
ORCOGROUP 0,00% 3,88 2026-05-14 09:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.