Na godziwą wycenę MOJ-a czekam już dłuższy czas . Inne śmieci z GPW rosna bez najmniejszych racjonalnych powodów tymczasem MOJ jest ciągle niedowartościowany ale dzień odbicia zbliża się nieuchronnie i tutaj napewno od obecnej wyceny będzie można sporo zarobić .
Co by nie chcieć powiedzieć to na dzień dzisiejszy spółka jest mocno niedowartościowana i przy wielu drogich śmieciach na naszej GPW wycena spółki MOJ JEST ŚMIESZNIE NISKA .Potencjał wzrostu ceny akcji jest tutaj duży .
Iw > nie mam innego wyjścia , posiadam troche tych akcji a na dzień dzisiejszy mam jeszcze na nich małą stratę ale liczę na to że już w niedługim czasie odrobię ją ze sporą nawiązką . Jednak o ewentualnej przyszłej cenie nie ma co pisać bo tutaj w kilka sesji może być 5-tka z przodu ale równie dobrze w poniedziałek może turlać sie z powrotem na poziomie 2.90-3.10 .Dużego popytu w dalszym ciągu jeszcze nie widać i tutaj zlecenie sprzedaży raptem 1000-2000 szt może zepchnąć kurs o kilka procent .
ja załapałam się na Moja w lipcu na wybiciu. Kupiłam po 2.80 i sprzedałam po 4,80, ale zachłanność popchnęła mnie do tego, aby odkupić go po 3,60 i sprzedałam z małą startą w listopadzie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości i oczywiście zarobku.
jesteśmy 5-7% wyżej od mego pierwszego wpisu. Na Moju na większe zakupy( np 10-20 tys szt. ) nie ma szans po tej cenie .Popyt pochowany , a może poukrywany.Jest dobrze będzie lepiej.Na Famie akcjonariat pana H robi swoje.
A mi z wyliczeń wychodzi minimalny zasięg wzrostu 7.50 - 8.50. Z punktu widzenia tych poziomów obecne ruchy są bardzo małe ale to dobrze. Niech nie rośnie 100% w 3 dni bo to grozi stresującą korektą która ma w nosie fundamenty. Ja wolę 200-300% w pół roku osiągnięte spokojniej. Tak wolę ale przeczucie i historia mi mówią że ten papier nie jest z kategorii spokojnych. Mam nadzieję że przed odpałem spokojnie i bez sensacji odrobi część dystansu do pozomów fundamentalnych i odpał pójdzie z wyższego pułapu. Najlepiej by było żeby bez odpału podrósł do tych 7.50 i dopiero odpalił. Wtedy byłaby szansa na niefundamentalne przewartościowanie podobne do niedowartościowania jakie miał w zeszłym roku MOJ czyli ponad 3 razy. Piękne ale temu scenariuszowi nie daję więcej niż kilka procent szans na zrealizowanie się.
gorol > być może Twoja wycena jest prawidłowa ale ja bym aż takim optymistą nie był .Moim zdaniem jeżeli cena otrze się o 5 zł to będzie dobrze . Chyba że ostro dosiądzie się tutaj spekóła to w tedy kto wie ?
Cena prawie 5 zł już była i nie sprzedałem wtedy bo papier jest warty więcej fundamentalnie + możliwości spekulacyjne i przejęciowe ale to już loteria.
To nie zbierała zwyczajna spekuła tylko od tego prawie 5 zł kupował ktoś przez biuro maklerskie płacąc więcej niż cena rynkowa. Dużo bym dał żeby wiedzieć kto i na ile on wycenia papiery MOJ S.A.. Może mi jako posiadaczowi akcji opłaca się cicho siedzieć i czekać aż zrealizuje swój plan?
Zastanawiam się czy możliwy byłby taki numer. Ktoś skupuje ile wlezie poza rynkiem przez biuro a część z tego spowrotem wpuszcza w rynek dusząc kurs? Nie było inf o pakietówkach więc to musiałoby być kupowanie na zasadzie umów z odroczoną realizacją a wywalanie już posiadanych akcji. Do tego ryzykowne to bo dużego popytu tak by nie zasypał ale jak już się uda tak trafić w okres przewagi podaży i dopomóc korekcie spadkowej to można zniechęcić do papiera i odebrać przez dłuższy czas dużo i tanio.
Witam.No koledzy poustawiać się,kto ma kupować,a kto sprzedawać,bo w tym tygodniu robimy ostateczny ruch.
Albo złamie niejedno wsparcie do góry,albo pikujemy na dno.
Pozdro benek.
FAM zaczął ruch na północ .MOJ na razie patrzy w tym kierunku.Może dziś , może jutro . może w inny styczniowy dzień ODJEDZIE do 3,80 na jednej sesji.A potem dalej , oby spokojnie po kilka %.