Tylko kto go pociągnie.Zasada jest prosta -zniszczyć indywidualnych polskich inwestorów i robią to nasze biura maklerskie.Jak masz ok miliona to możesz probować z nimi poszarpać się ale tylko na jednej małej społce.
w końcu przyjdzie czas na graala i będzie kosztował grubo ponad wartość księgową. W Q4 dojdzie bonus za niski kurs EUR (spadek zobowiązań) i to już wiadomo. Jak to ocenią inwestrorzy zobaczymy w najbliższym czasie.
Dodam że kryzys to czas weryfikacji czy inwestorzy grali dobrymi kartami czy blefowali bo mieli kasę na maniupulowanie kursem. Graal przy obecnej cenie to napewno dobra karta.
Jeśli chodzi o manipulatorow to pozostawmy ich KNF dziś maja milion, jutro mogą dostać milion kary.
Zgadzam się. Byle tylko w IV kwartale Graal zgodnie z oczekiwaniami wypracował odpowiedni zysk. Bo kurs euro był na koniec roku wręcz wymarzony, a to oznacza że bilans powinien wyglądać naprawdę ładnie. Najładniej od wielu kwartałów. Byle tylko wynik finansowy nie zawiódł oczekiwań. Gdzieś czytałem wywiad z prezesem Wilbo, który mówił że tegoroczny okres świąteczny był gorszy od zapowiedzi i oczekiwań. Pytanie tylko, co to oznacza dla Graala. Bo jeżeli było gorszy dla Wilbo, to mógłbyć lepszy dla Graala, który przecież świetnie przycioł koszty w III kwartale. Z drugiej strony jeśli był gorszy dla branży to i dla Graala. Zobaczymy. Ja mam nadzieję, że niski kurs euro na koniec roku i dobry wynik finansowy potwierdzony przez audytora (no chyba nic dwa razy się nie zdarzy) spowoguje że kurs pchnie się na stałe powyżej 15 zł. Bo zwródźcie uwagę, że od momentu tego "błędnego" zlecenia, kurs Graala nie może przebić 12 zł. Pomimo że wcześniej ocierał się już o 13. Podzrawaiam.
spółka fundamentalnie bardzo ciekawa jednak martwi mnie ze nie została wykorzystana hossa ostatnich miesięcy . wyniki za 4 kwartał faktycznie powinny być ok ale ja już patrze do przodu bo jeśli zaczniemy korekte na giełdzie to złoty osłabnie i znów pojawią się obawy i kurs może spadać . miesiąc temu wyglądało to chyba jednak lepiej , teraz moim zdaniem bliżej 10zł niż 14
Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Nie ma takiej drugiej spółki na GPW aby miała takie wyniki i jednocześnie 50% wartości księgowej. I taką perspektywę na wyniki w IV kwartale.
Czary mary, ale Graal w takiej cenie to .... niezły smak i samo zdrowie - FINANSOWE - w niedalekiej przyszłości. Będą JAJA jak GRAAL poda rekordową wartość zysku netto - zobaczcie ile było maks i przy jakich przychodach.
W wynikach za IV kwartał wszystko jest możliwe