Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: GRAAL - wartość księgowa 24 zł

Zgadzam się. Byle tylko w IV kwartale Graal zgodnie z oczekiwaniami wypracował odpowiedni zysk. Bo kurs euro był na koniec roku wręcz wymarzony, a to oznacza że bilans powinien wyglądać naprawdę ładnie. Najładniej od wielu kwartałów. Byle tylko wynik finansowy nie zawiódł oczekiwań. Gdzieś czytałem wywiad z prezesem Wilbo, który mówił że tegoroczny okres świąteczny był gorszy od zapowiedzi i oczekiwań. Pytanie tylko, co to oznacza dla Graala. Bo jeżeli było gorszy dla Wilbo, to mógłbyć lepszy dla Graala, który przecież świetnie przycioł koszty w III kwartale. Z drugiej strony jeśli był gorszy dla branży to i dla Graala. Zobaczymy. Ja mam nadzieję, że niski kurs euro na koniec roku i dobry wynik finansowy potwierdzony przez audytora (no chyba nic dwa razy się nie zdarzy) spowoguje że kurs pchnie się na stałe powyżej 15 zł. Bo zwródźcie uwagę, że od momentu tego "błędnego" zlecenia, kurs Graala nie może przebić 12 zł. Pomimo że wcześniej ocierał się już o 13. Podzrawaiam.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
GRAAL 0,00% 31,70 2016-11-16 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.