Cos za bardzo cicho odnosnie tej sprawy . Prezes milczy Hajdarowicz milczy koniec roku nieublagalnie zbliza sie a wraz z nim NWZ oraz przetargi wiec cierpliwosci . O kurs nie ma sie co marwic wsparcie nie przebite 2,15 + - 2% a nawet jak spadnie to dokupimy. A przy okazji to przypadkiem Jupiter nie porzyczal kasy Ponarowi pod zastaw akcji Famu do konca 2009 ?.Jest wiele watkow ktore mozna poruszyc ale nie obrazajmy sie nawzajem , cierpliwosci dopoki ONI nie uporzadkuja spraw akwizycyjnych w szerokim znaczeniu to bedzie jak bedzie . Nie poto inwestuje w spolke by na niej stracic a ze inwestycja potrzebuje czasu trudno ale ja akurat mam tyle czasu
Już wiem. To mają być rewelacje? Mniej więcej to samo mówili we wrześniu.
A jesli chodzi o Twoje stwierdzenie, że nie po to inwestuje w spółkę, aby stracić to przecież Hajdarowicz już zyskał bardzo wiele. Z Jupitera przetransferował 100 mln zł w gotowce do KCI. W zamian Jupek nie zyskał nic, oprócz papierowych zysków.
Hajdarowiczowi zwisa jaki będzie kurs Jupitera. Jemu zalezy na kontrolowaniu go a nie na windowaniu kursu akcji.
Dokładnie. A ten wskaźnik C/WK to sobie niech Danzaw wsadzi w d... Wielki analityk od siedmiu boleści. Rzekomo leszcze cały czas sprzedają akcje. To ja się pytam ilu tych leszczy jest, że kurs się kisi od tak długiego czasu? No chyba, że leszcze sprzedają leszczom i tak w kółko, co oczywiście bardzo źle wróży tej spółce. A sytuacja w Ponarze to kolejna porażka Jupitera. Tyle w temacie.
albo ktos w cos wierzy albo nie,jupek nie jest medialny,nie produkuje informacji dla informacji,po trzecie fundusz przez wielu tak jest postrzegany.stad male zainteresowanie a co za tym idzie cena,nie ma zainteresowania malkontenci wywalaja i tyle.ludzie wchodzac na gielde mysla ze szybko zbija kokosy.szybko to mozna zarobic lub stracic na skotanach ,midasach czy innych wydmuszkach pytanie czy twoja kasa jest bezpieczna.jesli projekty jupka zaczna przynosic zyski to na jupitera tez bedzie sie patrzec inaczej.nie podoba sie spolka nikt nie musi trzymac.w poniedzialek sprzedac ,troche kupie .
Dnia 2009-12-13 o godz. 16:55 ~robek34 napisał(a):
> albo ktos w cos wierzy albo nie,jupek nie jest medialny,nie
> produkuje informacji dla informacji,po trzecie fundusz
> przez wielu tak jest postrzegany.stad male zainteresowanie
> a co za tym idzie cena,nie ma zainteresowania malkontenci
> wywalaja i tyle.ludzie wchodzac na gielde mysla ze szybko
> zbija kokosy.szybko to mozna zarobic lub stracic na
> skotanach ,midasach czy innych wydmuszkach pytanie czy
> twoja kasa jest bezpieczna.jesli projekty jupka zaczna
> przynosic zyski to na jupitera tez bedzie sie patrzec
> inaczej.nie podoba sie spolka nikt nie musi trzymac.w
> poniedzialek sprzedac ,troche kupie .
zgodnie z teorią to jest właśnie ta spółka
a moze ktos by napisal czym sie kieruje inwestujac,jakie wskazniki go interesuja ,a moze owczy ped bo inni kupuja dlaczego zainwestowali w jupka,a nie na przyklad skotana.
1.wartość księgowa
2.zysk na akcję
3.inwestycje w budownictwo (budować wtedy kiedy jest tanio,a teraz jest)
4.już widać koniec spadków cen mieszkań
5.inwestycja długoterminowa