Zarząd Emitenta informuje, że w dniu 9 grudnia 2009 roku otrzymał zawiadomienie od Generali Otwarty Fundusz Emerytalny z siedzibą w Warszawie, że w wyniku zbycia akcji GRAAL S.A. na dzień 2 grudnia 2009 r. łączna liczba głosów na Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy GRAAL S.A. posiadanych przez Generali Otwarty Fundusz Emerytalny spadła poniżej progu 5% ogólnej liczby głosów. Liczba akcji posiadanych przed zmianą udziału 405.401 sztuk Procentowy udział w kapitale zakładowym 5,03 % Liczba głosów z tych akcji 405.401 Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów 5,03 % Liczba akcji posiadanych po zmianie udziału 305.401 sztuk Procentowy udział w kapitale zakładowym 3,79 % Liczba głosów z tych akcji 305.401 Procentowy udział w ogólnej liczbie głosów 3,79 %
Nie piszcie takich głupot i nie wymyslajcie teorii spiskowych - 2 grudnia poszedł batonik od generali który został w momencie zebrany - po prostu przejał grubas od grubasa - być może nawet inny fundusz generali. Wczoraj to była wyraźna wpadka goscia który chciał postraszyć, zawiesił mu sie sprzęt i nie wycofał zlecenia. Nie lecimy więc dzisiaj ani w dół 30% jak wieszczą naganiacze na spadki ani nie bedzie tez wielkiego wybicia w górę. Powrócimy ponad 12 zł i będzie to kolejna spokojna sesja na graalu.
No i już wiadomo, kto sprzedawał takie pakiety. Wijata się wypowiadał w PB, że fundusze zaczynają się interesować Graalem. Mamy już pierwsze tego efekty. Dziwię się, że Generali to sprzedało. Muszą stać za tym jakieś rozliczenia między funduszami, przy okazji zbicie kursu jest. Swoją drogą wczoraj pisałem, że możliwy jest spadek dokładnie na 10.50. Niestety, o poziomach w okolicy np. 15 zł mozna zapomnieć na parę miesięcy, do lutego 2010. Postoi teraz na 11. Przetasowanie w akcjonmariacie potrwa z pół roku, maj 2010. Ja akcje mam i jeszcze dokupię, bo Spółka jest solidna, pasuje mi pod różnymi względami. Rok w rok jest na plusie, to w sumie najważniejsze.