Wyskoczyło raczej na pewno ING miało 6,4% na bankierze a pewnie mieli te 2 200 resztę przecież kupili drobni, ale dobre pytanie kto to wziął, muszą nam powiedzieć bo to ponad 5% akcji :D
A ja bym obstawiał, że ING TFI lub innne TFI dokupiło od Asseco, które planuje jakąś kolejną akwizycję. Kontroli nad spółką nie tracą, a jest okazja aby jakąś nową firemkę "przytulić" na rynku. TFI zadowolone bo w obliczu korekty, kupiło spółke o b. dobrych perspektywach.
Ciekawsze kto kupił (?) Również myślę, że abs w swoim komentarzu ma rację. Tym bardziej, że wczoraj pojawiło sie info, iż Asseco interesuje się spółkami w Ameryce Płn. Na to potrzebne są pieniądze. Dziwne tylko, że zmian takiego wolumenu akcji ABS do dzisiaj jest bez komunikatu ???
Fundusze zarządzane przez ING TFI zmniejszyły swoje zaangażowanie w kapitale zakładowym Asseco Business Solutions do 2,07 proc. - poinformowało Asseco BS w piątkowym komunikacie.
Przed zmniejszeniem zaangażowania fundusze ING TFI miały 8,76 proc. akcji Asseco Business Solutions. (PAP)
Podłączam się kto kupił nasz 6% chyba mają obowiązek powiedzieć !! Mnie to czasem przeraża, KNF w ogóle nic nie może :( nie ma uprawnień, jest pewnie upolityczniony i robią co chcą a od przypadku ukarzą takie np. cementownie !!
Natomiast ja infa nie widzę, a ktoś chapnął 6% akcji !!
Tylko poszło w 2 pakietach i też może być tak, że ktoś wziął 4% a ktoś 3% ale to b. mało prawdopodobne.