Możliwe bankructwo ABM. Długi w Millennium znacznie przekraczają przychody spółki za ostatnie dwa lata. Wszystko przez opcje walutowe. Teraz pozywają Millennium ale co z tego będzie każdy wie. Nie trzeba było kupować opcji bez znajomości tematu. Teraz pozostało dziecinne tłumaczenie: "bo ja nie wiedziałem". Sprzedawać nim będzie za późno.
Makler to młotek albo cwaniaczek, liczący, że złapie kolejne kilka swoich akcji po zdołowaniu. Przychody spółki za dwa ostanie lata wyniosły ponad 600 mln, a co do opcji to mogą utopić ok 24. Mogą ale nie muszą. Jedno jest pewne. Za rozpowszechnianie takich informacji można być pociągniętym do odpowiedzialności.
Zdecydowane naganianie na spadki. Spółka utworzyła rezerwy na 50% ewentualnej kwoty roszczenia. Nawet jeśli ABM przegra sprawę, to nie jest to duża kwota, a zobowiązanie można zawsze rozłożyć w czasie.
Co nie zmienia faktu, że spółka ta może być bankrutem. Dlatego też zakupiłem już dzisiaj trochę akcji za co serdecznie wam dziękuję. Następny zakup planuję kiedy z przodu pojawi się szóstka.
"makler" aleś goopi ! po co kupujesz za 8,5 jak wiesz ze z przodu 6 będzie ? ABM zbankrutuje - to już przeszłeś samego siebie ! Skoro te pozwał millenium to chyba wiedzą co robią, co nie ? identyczna sprawa już miała miejsce i bank musiał oddac kasę wiec
ABM na to się powoła. Ja tez dokupilem bo wiem ze jeszcze przed Świętami zrobię. pozdro