• Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Rok 2010, będzie to dziwny rok w którym to rozmaite znaki na niebie i ziemi, będą zwiastować jakoweś klęski i nadzwyczajne zdarzenia. Poprzedzony został ogromną silną i destrukcyjną bessą w formie zygzaka przedzielonego trójkątem. teraz mamy długo oczekiwane odbicie a co niektórzy zaczeli nawet przebąkiwać o hossie. Wreszcie pory roku przemieszały się tak, że najstarsi ludzie nie pamiętali. Toteż wszyscy inewstorzy zwracali niespokojny umysł ku gospodarce skąd mogło w każdej chwili ukazać się niebezpieczeństwo. Jeśli bowiem założyć, że mamy do czynienia (patrząc w ujęciu globalnym ) z falą IV podstawową, to w całości powinna ona być zygzakiem, ponieważ respektując regułę zmiennosci fala II podstawowa była korektą płaską.
    Bessa, która nas dotknęła ( a która przez wiekszość zwłaszcza polityków została uznana za zakończoną, a Polska krajem miodem i mlekiem płynąca jako wyspa szczęśliwości )
    w świetle opisanych powyżej znaków ma przed soba jeszcze długą drogę do stabilizacji.
    Zwłaszcza zadłużenie kraju może budzić uzasadniony niepokój i obawy co do rozwoju sytuacji w najbliższych latach. Skróćmy jednak perspektywę do nadchodzących miesięcy
    i spróbujmy nakreślić scenariusz możliwych wydarzeń w nadchodzącym roku.
    Otóż faktem jest, że bessa cały czas trwa. Obecnie mamy jej fazę wzrostową czyli falę,, B,, . Ponieważ fala ,,A,, była bezdyskusyjnie zygzakiem, fala ,,B,, wypełni nam cały rok 2010 jako fala płaska. Co z tego wynika ?
    Wynika mianowicie , że opisywany przeze mnie newralgiczny poziom w okolicach 2490 nabiera szczególnego znaczenia. Rynek słabnie i moim zdaniem nie ma szans na pokonanie tej bariery. Prawdopodobnie wykona jeszcze jedną próbę zakończoną porażką. Potem powinny przyjść spadki w trzech wyraźnych fala ,a ich zasięg powinien być znaczny. W skrajnym przypadku dojdzie do testowania dna na poziomie poniżej 1300 punktów ( dotyczy WiG 20). Jednak ciągle będzie to tylko część fali ,,B,,. Co nastąpi potem opiszę jak sprawdzi się zakładany przeze mnie scenariusz.
    Jak zachowają się poszczególne spółki ? Oto pytanie godzne czarodzieja. Ja nim nie jestem i mogę tylko wyrazić tu swoje prywatne zdanie. A ono brzmi tak:
    Wielu inwestorów nie umiejących trzymać gotówki zdecyduje się na dalsze inwestycje, chociaż rynek jako całość będzie wąski i tylko niewielka liczba spółek będzie rosła. Wyrażam nadzieję, że do takich właśnie spółek należeć będzie Trakcja Polska, ze względu na ruszajacy jednak, chociaż z opóźnieniem program inwestycji na kolei. Uszknie z tego tortu tyle, że powinniśmy mieć tu stabilne i zaznaczam powolne wzrosty, które zbudują coraz wyższe szczyty i coraz wyższ dołki. Co do Netii, to moim zdaniem dalej pójdzie w bok, chociaż, doskonałe wyniki jakich się spodziewam w najblizszych kwartałach mogą wygenerować ciąg dalszy trendu wzrostowego. Pozostałe spółki, które mnie interesują a mianowicie Hydrobudowa Polska oraz Mostostal Eksport powinny ustanowić zdecydowanie niższe od dotychczasowych poziomy.
    Pozdrawiam jak zwykle serdecznie i zapraszam adwersarzy do wymiany poglądów, mam nadzieję, że na odpowiednim poziomie.
    Chodzik Księżycowy
    Tym, którzy z innych forów chcieliby ze mną wymienić poglady, podpowiadam że jestem na Trakcji Polskiej i nigdzie się nie wybieram.
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~devald [89.76.186.*]
    NETIA : mam pytanie do Ciebie - czy 5 zł w tym roku zamkną ?
    - tak sobie myślę, że fundusze końcówkę będą chciały wyciągnąć

- co do TRakcji - obawiam się , że kolejny rok na kolei to kolejny rok walki z biurokracją i przetargami, które idą juz w dół.. w 2009 roku na początku przewidywania były wyższe a wyceny niższe (koszt materiałów i pracy) teraz jest to wliczone
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~luciano [83.3.128.*]
    Chodzik jeśli by miało dojść ponownie na WIG-20 do testowania 1300pkt. jesteś w stanie określić pi razy oko kiedy według Ciebie to by się stało (według fal początek-połowa-koniec roku...?) z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Netia włąśnie dzisiaj doszła do swojego bardzo mocnego oporu w okolicach 4.80.
    Teraz znaczenie ma formacja utworzona 18.06.2007 roku. Jak się potoczą dalsze losy wykresu zależy od tego jak byki poradzą sobie własnie z tym oporem. Osobiscie spodziewałbym sie tu zatrzymania tymbardziej jeśli na wykresie pojawi się wisielec.
    Trzeba przyznać , ze dotychczasowy trend wzrostowy jest silny, ale nie spodziewałbym się piątki z przodu na koniec roku, chociaż wyniki za czwarty kwartał będą z pewnoscią znakomite.
    Natomiast co do całości rynku, to zakładając najgorszy ze scenariuszy tj. spadek tak mocny, że mógłby testowć poprzednie dno to spodziewałbym się go dopiero w połowie przyszłego roku. Pożyjemy zobaczymy, jednak zachowanie rynku jednoznacznie wskazuje na to , ze mamy obecnie fale ,,B,, bessy, czyli korektę średnioterminową w spadkach.
    Pozdrawiam
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~luciano [83.25.218.*]
    Dzięki CK za odp.
    Pozdrawiam
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~Dj Andrzej [83.24.221.*]
    Czy zauważyliście że ktoś skupuje pakiety po parę kilo.
    Może się coś kroi albo mamy ze skupem angoli
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~chodzik księżycowy [89.72.234.*]
    Wykres Neti po dniu dzisiejszym wygląda bardzo interesujaco, dlatego też pozwoliłem sobie napisać kilka słów.
    Analizując go po japońsku mamy wisielca spadająca gwiazdę i dzisiaj zdawałoby się biała świeca, ale jest to formacja ostatniego objęcia pokazujaca słabość wykresu i trzeba ja traktować z zastanowieniem.
    CK
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~obserwator [87.205.59.*]
    chodzik -czyli sugerujesz spadek waloru jesli cie dobrze zrozumialem -w sumie jestem tego samego zdania poniewaz wiekszosc obrotu odbyla sie ponizej a tylko koncowka byla super czyli polozyl 120000 ale wczesniej bylo 370 k obrotu zobaczymy jutro ale chyba to jest chwilowy szczyt -obysmy sie mylili-moze sprobuja podejsc pod 5 ale cienko to widze pozdrawiam
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~mb [77.45.36.*]
    te bajki to wiesz komu możesz pisać, mamy 4,90
    trzeba było trzymać a nie teraz się żalić

Nie ma tu żadnego żalu, nie martw się o mnie daję sobie swietnie radę. Ja tylko stwierdzam, że Netia doszła do silnego oporu i trzeba mieć to na uwadze, bo może wystąpić korekta. Nic mniej i nic więcej.
    Chodzik Księżycowy
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~mietek [195.74.37.*]
    To Ty chodzik piszesz teraz czy Mirka?
    Bo nie mogę się już połapać.
    Jakbyś mógł Mirce szepnąć słówko, żeby napisała do mnie na Priv.
    Pokój obok - pamiętasz?
    Ja to ten taki rudy, kęcone włosy - jako jedyny chodziłem bez skrępowanych rak.
    Tak jak pamiętam to Ty miałeś kaftan i Mirka pisała za Ciebie?
    Zdjęli Ci już go, czy dalej Ci pomaga?
    Daj znać.
    Pozdr.
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~netia [83.3.25.*]
    dobre, rozbawiłeś mnie na maksa
    jazda na 6 zł na netii to przy tym pikuś, pan pikuś

pozdrawiam
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~figofago [74.63.93.*]
    hehehe - dobre ;-)))
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~Mirka [188.40.50.*]
    Do Mietka:
    Pana Chodzika już u nas nie ma.
    Został przeniesiony do innego zakładu o lżejszej dyscyplinie.
    Przechodzi teraz rehabilitację psychoterapeutyczną indywidualną.
    Z tego co mi wiadomo to przyjmuje lekarstwa i powraca do zdrowia.
    Jeśli chodzi o Ciebie Mietku, to tak, pamiętam Cię doskonale.
    Prowadziliście z panem Chodzikiem zacięte polemiki i dyskusje dotyczące rynku kapitałowego w Polsce i na świecie, hihi.
    Zostało mi wiele zapisków po panu Chodziku, wykresy, obliczenia i prognozy, a także wiele od niego nauczyłam się i jeśli mogę tylko służyć jakaś pomocą to proszę nie wahaj się pytać.
    Jeśli jednak nadal nalegasz na spotkanie to będę tam gdzie zawsze spotykaliśmy się.
    Pamiętasz?
    Teraz w szarym palcie bo troszkę się ochłodziło, hihi.
    Pozdrawiam Cię cieplutko jak i również wszystkich akcjonariuszy Netii.

Mirosława
  • Re: Netia w 2010 roku. Globalne podejście do rynku Autor: ~Randle Patrick [89.229.218.*]
    Witam was w imieniu wodza i swoim...
    Zrobilismy ostatnio imprezke na oddziale, nawet ellis tanczyl, az wpadla pielegniarka oddzialowa i bylo po imprezie...
    Wczesniej gralismy w kosza, wodzu stal pod koszem i normalnie zapodawal wsady ze hey :) niczym ten slynny koszykarz Majkel Dzekson.
    Teraz jestem troche warzywem bo mnie faszeruja prochami, ale nie daje sie i nadal grywam ukradkiem na gpw...
    No dobra ide bo zbliza sie tez z k-paxa
    na razie
    Randle Patrick McMurphy
    Nie ma tu żadnego żalu, nie martw się o mnie daję sobie swietnie radę. Ja tylko stwierdzam, że Netia doszła do silnego oporu i trzeba mieć to na uwadze, bo może wystąpić korekta. Nic mniej i nic więcej.
    Chodzik Księżycowy

Nie martwie się o Ciebie, a Ty nie martw się o spółkę którą ja mam w portfelu a Ty nie masz. Ja tylko stwierdzam, że Netia przebije 5 zł bez Twojej obecności i trzeba to mieć na uwadze. Nic mniej i nic więcej.

majowy byk
    No to wam sie udało, fajne wpisy
    pozdrawiam i gratuluje świetnie się z wami bawię
    Chodzik Księżycowy
    ja też się świetnie bawie, zwłaszcza jak czytam o motylach i falach
    No a jednak, wszystko wskazuje na to , że wielu z was jeszcze dużo się ode mnie musi nauczyć. W nowym roku coś zorganizujemy zwłaszcza dla niedowiarków.
    I tak na Netii zarobiliście kupe kasy część z was dzieki mnie, teraz czas na korektę.
    Napisałem ,ze do końca roku piątki z przodu nie będzie i nie będzie.
    Zdrówka życzę.
    Chodzik Księżycowy
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.