Słuchajcie pomóżcie, kolega namówił mnie na kupno akcji firmy Techmex, mówił że już niedługo dojdzie do jakiejś ugody i zarobię ponad 200%, a miałem do odrobienia stratę na Ponarze. Wziąłem kredyt w providencie na parę dni i kupiłem za to akcje w piątek. Dzisiaj widzę że spadło i to poważnie, strasznie się boję. Czy można zerwać umowę z domem makleskim tak żeby zwrócili mi pieniądze? Gdzie szukać pomocy? Do kogo się zwrócić? Musi być jakiś sposób.
Dnia 2009-11-30 o godz. 21:40 ~pomocy napisał(a):
> A ile może jutro wzrosnąć ten Techmex? Jak dzisiaj tyle
> spadło (24 procent) to chyba większe prawdopodobieństwo że
> jutro wzrośnie, no nie? Co robić?
tu nie ma reguły - przy takich spółkach może dupać po 30% codzień-popatrz na monnari, pronox itd
k*** gościu wy**8 z tego forum idioto ... inwestor odniusł wielkie straty 1000 zł kredytu w providencie wzią kupił na szczycie i 400 zł stracil w 10 minut ogromna strata ... :/ dramat tylko sie powiesi ... wybierz 600 i sie niepokazyj tu więcej bo wstyd !!!!!!!!!!!!
hehe,marna prowokacja. Gdyby rzeczywiście tak było jak piszesz,to wpadłeś w bagno. Techmeks to bankrut. Ty pewnie też bo nie ma złotego środka na takie straty.No chyba że złapiesz sie pracy i nauki to wtedy po paru latach jeszcze zarobisz.Ja w okresie od lipca 2007 do lipca 2008 ze stu tysięcy straciłem 82 tys. W tym roku je odrobiłem,ale na naukę i pracę poświęciłem większość swojego czasu. Powodzenia życzę tym co naprawdę stracili spore pieniądze i podnieśli się później siłą własnej woli i rozumu
Dnia 2009-11-30 o godz. 21:55 ~syf napisał(a):
> hehe,marna prowokacja. Gdyby rzeczywiście tak było jak
> piszesz,to wpadłeś w bagno. Techmeks to bankrut. Ty pewnie
> też bo nie ma złotego środka na takie straty.No chyba że
> złapiesz sie pracy i nauki to wtedy po paru latach jeszcze
> zarobisz.Ja w okresie od lipca 2007 do lipca 2008 ze stu
> tysięcy straciłem 82 tys. W tym roku je odrobiłem,ale na
> naukę i pracę poświęciłem większość swojego czasu.
> Powodzenia życzę tym co naprawdę stracili spore pieniądze i
> podnieśli się później siłą własnej woli i rozumu
Ja straciłem około 25000 i mam dość ,wracam do mojego ulubionego zajęcia handlu działkami
.Jestem na giełdzie rok i trzy miesiące,straciłem czas, forsę i
zaczynają dolegać mi hemoroidy.Dlatego mówię dość.Giełda generalnie jest dla spekulantów
za mało racjonalnego myślenia.Patrz CENTROZAP i traktowanie małych inwestorów!!!!!!!!!
Dla Ciebie gratulacje na giełdzie sama intuicja to za mało ,trochę wiedzy,wielkie jaja i dużo szczęścia.
...oj koledzy , tak żartować z nieszczęśnika ... Nic jeszcze straconego , nie sprzedaj akcji , zażądaj od domu >makleskiego<wydania świadectwa , które to jeszcze za życia zapiszesz w testamencie któremuś ze swoich dzieci , nie mów któremu je dasz i nie mów co im dajesz , powiedz zgodnie z prawdą że są to dokumenty które w przyszłości mają przynieść krocie , zapiszesz je temu gówniażowi który ci spłaci prowidenta ...
za poradę mogę zabrać od Ciebie 10% twoich akcji...
POJUTRZE TEŻ WEŻ POZYCZKĘ I ZNÓW UŚREDNIAJ, POŻNIEJ WEŻ ZNOWU POZYCZKĘ ZEBY SPŁACIĆ PIERWSZĄ, NASTĘPNIE WEŻ NASTEPNĄ I SPŁAĆ DRUGĄ POŻYCZKĘ, i może do tego czasu coś urosnie, a jak nic z tego nie wyjdzie to zgłoś się do Tuska i poproś go o to żeby zlikwidowali giełdę i domy maklerskie (niech dopisze do tej ustawy o jednorękich bandytach) bo jeśli inwestycje w bankruty to nie hazard w czystej postaci to nie wiem.
Kolega powiedział że on też stracił jak ja i jutro wszystko sprzedaje i kupuje kontrakt terminowy future na indeks Wig. Mówi że te 30% odrobimy w jeden dzień. W jaki sposób mogę kupićten kontrakt? Mam mbank.
Dnia 2009-11-30 o godz. 22:23 ~pomocy napisał(a):
> Kolega powiedział że on też stracił jak ja i jutro wszystko
> sprzedaje i kupuje kontrakt terminowy future na indeks Wig.
> Mówi że te 30% odrobimy w jeden dzień. W jaki sposób mogę
> kupićten kontrakt? Mam mbank.
Kolegi już nie słuchaj,słuchaj co pisze tobie jabadabaduuuuuu !!!!
Słuchajcie a może jest szansa żeby ktoś anulował te akcje czy coś... Wiem że Pawlak robił jakieś anulowanie tym firmom które miały opcje na waluty, jak myślicie, jest szansa? Pisać do niego?
Przecież widzicie, że gość Pomocy jaja sobie z Was robi, a wy tu się produkujecie. Jeżeli nawet zainwestował z pożyczki Providenta,to pewnie niewielką kwotę kilka tysięcy, bo tylko takie udziela Provident. Swoją drogą słuchając dyskusji nie rozumiem dlaczego niektórzy przedstawiają akcje Techmexa jako bezwartościowy papier i komu go sprzedać. Akcje będą jeszcze w obrocie długo i pewnie nie raz cena podskoczy do 2,5 - 3,5zł. Trzeba tylko poczekać, ale nie każdy ma czas i cierpliwość. Każdy z nas może szczerze przyznać, że najwięcej kasy stracił na giełdzie na tym, że nie poczekał na późniejszy wzrost tylko zajarał się następną "pewną" spółką. Głównie zarabiają na nas domy maklerskie na prowizji. Życzę wszystkim więcej cierpliwości i nie skakania ze spółki na spółkę, tylko poczekania aż akcje trochę wzrosną. Oczywiście ktoś może powiedzieć, że ta teoria nie miała zastosowania np. od września 2007 roku, kiedy to akcje straciły czasami i 10 krotnie, ale dzisiaj jesteśmy w innej sytuacji i raczej nie można spodziewać się aż takich spadków. Powodzenia.
Najlepszy wątek jaki ostatnio czytałem. Dawno sie tak nie ubawiłem. Sprzedaj prawa autorskie jakiemuś kabaretowi i za połowę tantiem uśredniaj do 0 a za drugą spłacisz providenta. Zarobić nie zarobisz ale co gawiedź sie ubawić to Twoje. Pozdrawiam serdecznie i proszę nie poddawaj się i nie znikaj z forum
no w końcu jakaś wesoła nuta.już dawno mnie tak brzuch nie bolał od śmiechu.wielkie dzięki "pomocy"za odstresowanie.powodzenia w prawdziwych inwestycjach.
"pomocy" jelsi faktycnzie wtopilec 5kilo to wes zroluj ten kredyt byle by cie ten prowident do BIK nie wpisał i spacaj -idz do normalnej uczciwej pracy i bedxzie ok
a jelsi sciemniasz to powkrecaj nas jeszcze troche bo ttu sie na prawde robi wesoło :D
dawno sie tak nie usmiałem -te zgdyzliwe komentarze sa bezbledne :D
pozdrawiam bankrutów a takze wszystkich zgryzliwych, naburmuszonych, złosliwych KUta***SóW co sobie zawsze jaja robią ale was tez kocham bo sie przy was mozna odstresowac :*
Powiem teraz co masz robić: sprzedawaj z rana PKC najlepiej o godzinie 8:01 wrzuć pkc wszystkie akcje, to jeszcze może uda ci się sprzedać po 2.50zł. lub 2 zł.
Firma techmex zniknie z rynku jak Skyeurope. pamiętasz swarzędz- to samo będzie spadnie na grosze.
Może lepiej dla Ciebie że tak się stało . Gdyby Ci sę udało teraz zarobić to następnym razem straciłbyć nie 5 tyś a 50 . Mówię Ci że mali na dłuższą metę nie mają szans . Tutaj 90% przegrywa . To nie twoja wina ze tak jest , ani twojego kolegi
Dnia 2009-12-01 o godz. 02:13 ~Ktoś napisał(a):
> He he ta Twoja kwota mnie rozwaliła, masz wgląd do mego
> konta
źródło:
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ab2d3f7bf9cd58ff.
> html
Powiem teraz co masz robić: sprzedawaj z rana PKC
> najlepiej o godzinie 8:01 wrzuć pkc wszystkie akcje, to
> jeszcze może uda ci się sprzedać po 2.50zł. lub 2 zł.
> Firma techmex zniknie z rynku jak Skyeurope. pamiętasz
> swarzędz- to samo będzie spadnie na grosze.
ktoś, a ty to nie ten co skotana kupuje po 0.9 i sprzedaje po 0.8?
Dnia 2009-12-01 o godz. 22:04 ~kl napisał(a):
> Dnia 2009-12-01 o godz. 02:13 ~Ktoś napisał(a):
> He
> he ta Twoja kwota mnie rozwaliła, masz wgląd do mego
> > konta
źródło:
>
> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ab2d3f7bf9cd58ff.
> > html
Powiem teraz co masz robić: sprzedawaj z
> rana PKC
> najlepiej o godzinie 8:01 wrzuć pkc
> wszystkie akcje, to
> jeszcze może uda ci się
> sprzedać po 2.50zł. lub 2 zł.
> Firma techmex
> zniknie z rynku jak Skyeurope. pamiętasz
>
> swarzędz- to samo będzie spadnie na grosze.
ktoś, a ty
> to nie ten co skotana kupował (miało być) po 0.9 i sprzedaje po 0.8? Pamiętam jak , wyliczałeś, że stracisz 300 zł i lepiej nie ryzykować
Dajcie chłopakowi spokoj! Malo ktory z was zarobil pewnie na Techmexie..
Szkoda ze w ogole zapakowales sie w tąką spółkę-duze ryzyko!jak wchodzic to mala czescia kapitalu z tych 5 tysiecy trzeba bylo zagrac za tysiac..Poza tym kupuje sie spolki zdrowe fundamentalnie- typu np.Gant,Kernel czy KGHM ..odezwij sie do mnie na gadu to pogadamy : 3771415 , pozdrawiam
No cóż odsprzedaj swojemu koledze który Cie namówił. Zrób transakcję pakietową. Jeśli się zgodzi to może kupi od ciebie po cenie +200% od piątkowej ceny twojego zakupu. (Skoro taki pewniak z niego inwestor)
Szkoda ludzi ! A te chamy z BZWBK jeszcze nie dawno te coś rekomendowali to ci POLSKI ład i porządek ! Banda oszustów pod nadzorem KNF i GPW ! Wstyd i poruta !