swoich zysków będziecie szukać....... ale chyba na Cyprze
PPS może kiedyś da zarobić:
- jak spadnie do 30 groszy i wroci na 45-50
- jak zacznie się kolejna hossa, i zacznie rosnąć ostatnia najbardziej gowniana spółka... i dopiero zaraz za nią będzie PPS!!!
- zmienią nazwę na inną tak żeby nikt nie rozpoznał że to tu dymają leszcza
Dziś albo wszedł jakiś kamikadze albo jakiś grubszy chciał podszykować kurs do wyjścia zapraszając leszczarnie do zabawy. Siedziałem na tym g..nie poltora roku więc wiem o czym pisze. Dla mnie spółka straciła wiarygodność po probie emisji akcji na pokrycie premii dla zarzadu. Sami nawet wycenili swoje walory, dla leszcza 50 groszy a dla zarządu 5 groszy. Zarzd tym samym sam sie przyznał na ile wycenia akcje spolki ktora zna od srodka: 5 groszy!!
Emisja nie przeszła blokując nadzieję na 25 MLN dofinansowanie (20-25groszy/akcję) które już było wliczone w cenę 50 groszy
Midston 5 luty sprawa w sadzie....nie wiadomo jak sie skonczy mam nadzieje ze pozytywnie dla Midston ktory powinien caly zarzad wywalic....ja mam tylko pp i tak je wywale nawte jak nie wejdzie emisja to nic nie trace wiec wali mnie te ich smieszne pp i zastanawiam sie kto by kupil ten syf
tak masz racje kupowalam i zarobilam....ale od czasu sprzedazy browarku i wykupie akcji ....stracilam calkowite ..........reszte sie domysl...podrawiam zapakowanych i zycze szczescia w realizacji zyskow.
Ja aż tak wysoko nie wchodzilem. Najdroższe akcje kupowałem po 1,2 zl na ramieniu spadkowym jeszcze w hossie z nadzieją że odbije. Chwilowo też miałem zyski ale niezbyt długo. Straty w większości odrobiłem bo uśredniłem sporo przy 30 groszach a sprzedałem po 50 ale cała operacja trwała ponad rok,kosztowała kupę nerwów no i ostatecznie prawie 25-30% stratę+utracone koszyści. W lutym gdybym zrezygnował z tego syfu zakończyłbym 70% stratą czyli przez moment też mnie wydoili z większości oszczędności. Pocieszać mogłem się tylko faktem że strata 30% podczas krachu stulecia to stosunkowo dobry wynik.
Krach krachem a syf syfem, jeśli ktoś myśli że to jest najtańsza spółka na giełdzie i okazja do łatwego zarobku to się myli. Spółka nie potrafiła rozwiązać swoich problemów przez lata, zero rozwoju, kiepskie wyniki, jakieś dziwne przekręty, nawet po proste dotacje nie potrafi sięgnąć.
tym większy syf że od czasu stopniowego wyjścia w kwietniu/maju/czerwcu z PPS po ok 50 groszy na innej spółce do dziś udało mi się zyskac w granicach 80-100%, większość spółek zrobiła conajmniej 50% a PPS jak widać - mniej niż 0.
nikt myslacy juz w to kasy nie pakuje......inne spolki daja lepiej zarobic fakt jak ktos pisal sa spolki syf na gieldzie i dopiero za nimi jest meg syf pepees