Teraz widać czarno na białym, przed czym was ostrzegałem doprawdy kilka dni temu.
Rynek zrobił potem jeszcze jeden wysiłek i przyszła zwałka. Byli tacy co to wykorzystali i jeszcze na tym podskoku zarobili. Cieszę się że im się udało, chociaż ja osobiście zupełnie takimi małymi ruchami się nie ekscytuję. Na lody tutaj nie zarabiam i pisząc o trendach średnioterminowych mam na uwadze zwroty poważne. Oczywiście znalazło się kilka głosów krytycznych, że nie będzie zwałki itp. Niech ci co tak pisali teraz popatrzą co na rynku się dzieje i pochylą się nieco nad moją wiedzą.
Nie rozpisałem całej fali spadkowej poprzedniej bessy i całe szczęście. Wiem, że na tym forum nie ma obecnie osoby, która może to zrobić prawidłowo, a tym samym skazani jesteście na gdybanie. Ja też nie będę tutaj prowadzić szkoły nauczania, po tym co mnie tu spotkało. Są tu oczywiście osoby których polubiłem i cenię i tym zawsze swoje opinie chętnie przekaże. Tak jak myślałem ostatnia ogromna bessa dostarczyła mnóstwo materiału , który bardziej jednoznacznie stawia obecnie sprawę w ujęciu teorii fal R. Elliotta, a to, że obecną zniżkę przewidziałem w sposób perfekcyjny utwierdza mnie tylko w tym, że znalazłem miejsce w strukturze rynku bardzo dokładnie i jestem w stanie przewidzieć trendy średnioterminowe na najbliższe lata. Uważam, że i zyski będą znaczące z tego tytułu.
Obecnie mam akcje Trakcji Polskiej, Netii i nic więcej. Obserwuje Hydrobudowę ale tam poleje się krew i to ścieknie prawdziwym strumieniem, ponieważ spodziewam się tam spadku poniżej 2 złotych. Wszystkie moje długoterminowe prognozy tak na Netii jak i na TP SA są obowiazujące w perspektywie trzech najbliższych lat.
Co do Netii, to będzie stale rosła przeplatana korektami i trzymanie tych akcji uważam za uzasadnione. Równiez Trakcja pomimo ostatnio nieco gorszych rekomendacji wydaje mi się nie zagrożona i będzie budować swoje wzrosty pomału lecz konsekwentnie. Hydrobudowa da zarobić i to naprawdę dobrze po osiągnięciu ostatecznego dna do którego droga jeszcze daleka.
Pozdrawiam.
Chodzik Księżycowy
Niektórzy twierdza, że analiza techniczna długoterminowa i fale R. Elliotta to bzdury. Proszę bardzo tylko ja poświęciłem na nie przeszło dziesięć lat i z tej perspektywy patrząc uważam tą teorię za niezwykle użyteczną. Ci co piszą , że nic nie daje albo spróbowali i szybko się poddali ,( ponieważ jest bardzo trudna ) albo nawet nie zrobili do niej podejścia.
Uważam, że trend wzrostowy na Netii jest tak silny, że najrosądniejsze będzie
jak posiadacze akcji nic nie będą robić, tylko spokojnie niech trzymają papier.
Oczywiście korekty są prawdopodobne, ale trudno je przewidzieć a tym bardziej wykorzystać. Osobiście przy każdym spadku powiększę pozycję.
CK
a co Chodziku powiesz na temat Jupitera osobiscie uwazam ze to dobra okazja. Kiedys swoja wypowiedzia zwrocles moja uwage na ta spolke i miales duzo racji nie wiem czy wszedles w nia ja wszedlem i nie pozalowalem. Mysle ze teraz jest dobra okazja zeby wrocic do tego papierka. a Co Ty uwazasz na ten temat Chodziku
Pozdrawiam