• Umowa-czytać Autor: ~jest dobrze [83.5.15.*]
    Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 21/2009
    data dodania 2009-11-26 08:36:24
    spółka HOTBLOK SPÓŁKA AKCYJNA

Zawarcie istotnej umowy
    Zarząd HOTBLOK S.A. informuje, iż w dniu 25 listopada 2009r. podpisał umowę dostawy z firmą MILENNIUM Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie przy ulicy Nowolipie 2.
    Przedmiotem umowy jest dostarczanie przez HOTBLOK S.A. ( dostawcę ) na rzecz MILENNIUM Sp. z o.o. (inwestora) keramzytobetonowych elementów systemu HOTBLOK, na budowę Osiedla "Cegielnia" w Markach na ulicy Fabrycznej.
    Szacowana wartość dostaw na podstawie przedmiotowej umowy
    wyniesie około 2 500 000 zł.
    Rozpoczęcie dostaw nastąpi w grudniu 2009 roku.
    Umowa została zawarta na czas realizacji inwestycji, tj. kończy się po dostawie przez Dostawcę wszystkich elementów systemu HOTBLOK potrzebnych na budowę Osiedla "Cegielnia". Inwestor przewiduję , że inwestycja zostanie zakończona do końca 2010 roku.

Wszystkie warunki i postanowienia umowy mają charakter rynkowy.

Podstawa prawna: § 3 ust 2 pkt 2 Załącznika do Uchwały nr 363/2009 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 27 lipca 2009r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".

Osoby reprezentujące spółkę:

Jarosław Lenartowski - Prezes Zarządu
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~homend [83.12.118.*]
    a będzie jeszcze lepiej, czekamy na następne conajmniej tak dobre wiadomości jak ta; według moich obliczeń spółka niedługo zacznie generować przyzwoite zyski; rynek deweloperów dla bloczków Hotblok dopiero się otwiera, przyszły rok będzie bardzo dobry, przewiduję bardzo dużą dynamikę sprzedaży; kryzys w budowlance już się skończył; inwestorzy będą poszukiwać nowych energooszczędnych materiałów; produkt Hotbloka idealnie się do tego nadaje spełniając bardzo wysokie kryteria termoizolacyjności; spółka ma wyłączność (patent europejski) na produkcję całego systemu bloczków HOTBLOK
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~pięknie [10.9.4.*]
    bardzo ładna umowa
    bloczki coraz bardziej popularne
    Dwa dni temu spółka poinformowała o kolejnym kontrakcie na rok 2010. Z już ogłoszonych komunikatów (będą prawdopodobnie następne) wynika że sprzedaż w przyszłym roku wyniesie około 7 mln złotych (lub więcej jeśli pojawią się nowe kontrakty), co oznacza już osiąganie zysku w drugim roku życia produktu systemu Hotblok. Dziwię się że kurs akcji Hotblok jest tak niski. Akcje tej spółki powinny być wycenione obecnie na poziomie 6-7, w przyszłym roku 18-25 złotych.
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~Marcelinio Sosenka [89.74.39.*]
    Jestem pewien na 99% że akcje Hotblok w roku 2010 będą prawdziwą rewelacją rynku New Connect. Zainteresowanie tymi akcjami jest coraz większe. Produkt jest rewelacyjny, rrynek budowlany zaczyna się do niego przyzwyczajać - np. jeden kontrakt za 2,5 mln PLN. Wyceniam 1 akcje Hotbloka na 15 PLN minimum - kwestia czasu, 3 a może 5 miesięcy.
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~Ja [78.30.112.*]
    Proroku!

Bardzo żałuję, że nie zostałem obdarzony takimi zdolnościami przewidywania przyszłości (zwłaszcza tej dotyczącej kształtowania się kursów akcji na NewConnect za 3-5 miesięcy) jak Ty bo wtedy byłbym multimilionerem i szkoda byłoby mi czasu na pisanie na tym forum.
    Weź pod uwagę, że aby zrealizować swe ambitne cele nie wystarczy aby Hotblok miał rewelacyjny produkt lecz musi go jeszcze wypromować i rozwinąć zdolności produkcyjne. To samo się nie zrobi. Dziś ta firma nie ma na to pieniędzy. Aby je zdobyć jeszcze tej zimy będzie miała miejsce nowa emisja akcji Hotbloku. Nowe akcje będą liczone nie w setkach tysięcy bo sprzedaż takiej ilości, niestety, nie wystarczyłaby na pokrycie wszystkich potrzeb. Cena emisyjna wyniesie 3 zł.

Wyjaśnij proszę dlaczego ktoś, kto chce kupić akcje Hotbloku (bo firma perspektywiczna, kurs bardzo wzrośnie itd.) miałby dziś płacić za 1 akcję więcej niż 3 zł?! Po to żeby ci, którzy za miesiąc kupią akcje po 3 zł, śmieli się z niego, że przepłacił?
    Pożyjemy, zobaczymy. Sprawdź cwaniaczku kurs za te 3 czy też 5 miesięcy. Stawiam na sprawdzenie prognozy o której pisze MS a może nawet jej przebicie.
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~kris [79.185.221.*]
    na jakiej podstawie sugerujesz ze bedzie niedlugo emisja i ze cena wyniesie 3 złote?

skoro emisja po 3 zeta, pewnie z prawami poboru, to i tak nikt nie zabrania w krotkim terminie uszczknac pare procent na wzrostach akcji...obrót mizerny ale dzis drgnelo... moze aton to nie jest ale...
    ... ale sprawdźmy kurs za kilka miesięcy i się przekonajmy kto miał rację. Obstawiam że MS. Wystarczy że akcje nowej emisji obejmie ktoś kto mam niezły name.
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~Ja. [78.30.113.*]
    1. Jeżeli oczekujesz, iż napiszę Ci tu w odpowiedzi, że te informacje mam od osoby związanej ze spółką, to takiej deklaracji nie doczekasz się ode mnie, ponieważ nie mam zamiaru aby ta osoba miała z tego powodu kłopoty.

2. Muszę chyba Cię rozczarować ponieważ akcji emitowanych w ramach zimowej emisji nie będą mogli objąć dotychczasowi akcjonariusze. Innymi słowy, będzie to emisja z wyłączeniem prawa poboru i w takim razie wszelkie kombinacyjne spekulacje nastawione na wahania kursu związane z prawami (czy też zarobek na samych prawach) nie będą miały miejsca.

3. "Uszczknąć parę procent w krótkim terminie na wzrostach akcji" była okazja od tygodnia przedświątecznego (kiedy cena akcji Hotbloku spadła do okolicy 2,50-2,51 zł) do wczoraj. W okresie tych zaledwie 2 tygodni cena wzrosła o ponad 20 proc. (czyli tyle ile przez dwa lata otrzymałbyś w banku trzymając BEZ PRZERWY pieniądze na bardzo dobrej lokacie) a Ty jeszcze chcesz uszczknąć? Dobrze chcesz, tyle że warto być realistą a nie żyć tzw. pobożnymi życzeniami nie mającymi uzasadnienia w rzeczywistości.
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~kris [95.50.140.*]
    skoro emisja bedzie z wyulaczeniem PP i bedzie kierowana do KOGOS to rynku te akcje szybko nie zxaleja...ajesli ktos wiekszy chce dostac te akcje to plotki tez skore nie beda do oddawania, mysle ze na NC jazdy po 20procent up/down sa na tyle czeste ze jeszcze pzred wiosna ze 2-3takowe zobaczysz
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~Ja [78.30.113.*]
    Zgadzam się z Twoim tokiem rozumowania, tyle że na razie nie wiadomo, czy "ktoś większy chce dostać te akcje" - za wcześnie jeszcze wyrokować czy inwestor będzie jeden czy będzie ich więcej, czy można go/ich będzie określić mianem branżowego czy też będzie/będą to inwestor/inwestorzy finansowi...
    Być może właśnie dziś zaczyna się kolejna 20-proc. jazda "down" na akcjach Hotbloku.
  • Re: Umowa-czytać Autor: andrzejkrawiec [83.11.109.*]
    Kupilem co nie co:) Spolka z perspektywami:)
    Gratuluje. Zalecam spokojnie, bez emocji potrzymać kilka miesięcy w portfelu. Zysk na inwestycji w Hotblok zapewniony.
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~Hassan Ali [83.12.118.*]
    Hi, I'm investor from Abu Dhabi. My broker said me "look to WSE in Poland, New Connect market, and in particular HOTBLOK shares. The low price inducted me to buy it. An opportunity like this doesn't often come one's way. It you want to know my opinion HOTBLOK shares will be top-rated and quotation will be more than ten zloty (>10PLN) spring 2010 and more than twenty zloty (>20PLN)current year.
  • Re: Umowa-czytać Autor: ~Doinformowany [217.153.216.*]
    Tak. I przypadkowo tak się składa, że wysłałeś tego posta "inwestorze z Abu Dabi" z komputera o tym samym numerze IP, z którego zaśmieca forum gnój posługujący się m.in. nickiem "homend" (dla porównania "spichcił" m.in. post sąsiadujący od góry z twoim)...
    Hm, a swoją drogą jeżeli na Hotbloku są sami tacy "ynwestorzy" jak ty to trudno się dziwić, że kurs akcji wciąż okupuje takie poziomy jakie okupuje i nie odzwierciedla rzeczywistej wartości spółki.
    Hej, Doinformowany - myślałem, że masz jakieś konkretne informacje o Hotbloku. A ty cienias jesteś. Ali to mój sąsiad, przyjechał do Polski na praktykę w jednej firmie, łączy się z netem ze swojego laptopa przez mojego routera i sieć osiedlową. Czasami siadamy przy piwku i gadamy o tym i owym, trochę o giełdzie i o Hotbloku bo chłopak ma o tym pojęcie. A za gnoja to w ryj możesz dostać. Na tym kończę i nie będę odpowiadał na następne zaczepki, szkoda czasu na takich jak ty.
  • Re: Umowa-czytać Autor: andrzejkrawiec [83.11.104.*]
    Spokojnie Chlopcy, tylko spokojnie:)
[x]
CARLSON 3,64% 2,28 2026-05-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.