1. Jeżeli oczekujesz, iż napiszę Ci tu w odpowiedzi, że te informacje mam od osoby związanej ze spółką, to takiej deklaracji nie doczekasz się ode mnie, ponieważ nie mam zamiaru aby ta osoba miała z tego powodu kłopoty.
2. Muszę chyba Cię rozczarować ponieważ akcji emitowanych w ramach zimowej emisji nie będą mogli objąć dotychczasowi akcjonariusze. Innymi słowy, będzie to emisja z wyłączeniem prawa poboru i w takim razie wszelkie kombinacyjne spekulacje nastawione na wahania kursu związane z prawami (czy też zarobek na samych prawach) nie będą miały miejsca.
3. "Uszczknąć parę procent w krótkim terminie na wzrostach akcji" była okazja od tygodnia przedświątecznego (kiedy cena akcji Hotbloku spadła do okolicy 2,50-2,51 zł) do wczoraj. W okresie tych zaledwie 2 tygodni cena wzrosła o ponad 20 proc. (czyli tyle ile przez dwa lata otrzymałbyś w banku trzymając BEZ PRZERWY pieniądze na bardzo dobrej lokacie) a Ty jeszcze chcesz uszczknąć? Dobrze chcesz, tyle że warto być realistą a nie żyć tzw. pobożnymi życzeniami nie mającymi uzasadnienia w rzeczywistości.