• do Jato Autor: ~manmark [195.137.161.*]
    jaki stop loss radzisz ustawić? brałem ostatnio poniżej 2 zł
  • Re: do Jato Autor: ~jato [79.184.114.*]
    Do MANMARK-a
    Witaj
    Nie jestem wyrocznią,więc PROSZĘ nie wzoruj sie na moich wskazaniach.
    Pamietaj musisz się kierować tym ILE u Ciebie będzie dopuszczalna strata.Strata ,która
    pozwoli spokojnie przetrwać.Ważna jest też tu ilość Twoich akcji ,bo to generuje wielkość
    straty całkowitej na Twoim pakiecie.Musisz tez założyć czy grasz rozważnie ,czy możesz pozwolić sobie na trochę wariactwa.
    Ja ustawiłbym się na 1.90zł.To moim zdaniem wyważony kurs pod stopa.
    Prosze jednak pamiętaj :Twoje pieniądze ,Twój zysk i Twoja strata.Innym w tym również jato wara od tego.
    Pozdrawiam jato
  • Re: do Jato Autor: ~fx [74.63.89.*]
    1,80 zł.
    76,4 % zniesienia całego ruchu od 18 lutego 2009.
    Dolny pivot tygodniowy.
    linia wsparcia z października, listopada zeszłego roku i oporu ze stycznia, lutego, marca i kwietnia.
    Ten poziom już parę razy utrzymał - zarówno w górę jak i w dół.
    W granicach 1,80 zł czekałbym na akcje jeśli ktoś ma zamiar kupić.
    Co o tym sądzisz Jato?

pozdr.
  • Re: do Jato Autor: ~migser [212.160.172.*]
    Wg. mnie 1,88 stanowi wsparcie przy 1,8 już będzie po ptokach a następne poważne wsparcie to 1,48
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [91.145.134.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: do Jato Autor: ~manmark [195.137.161.*]
    dzięki Jato, po paru doświadczeniach życiowych wole założyć stopa
  • Re: do Jato Autor: ~jato [79.184.171.*]
    Do fx
    Witaj.
    Twoje wyliczenia mają sens.Wybacz jednak ja pozostanę przy swoim zdaniu.
    To dobrze ,ze potrafimy się spokojnie różnić. To dość rzadka cecha na forum.
    Proszę jednak uważaj na wszelkie wyliczenia graniczne Mostka.Już kiedyś pisałem :
    TO JEST MOSTEK ,aż Mostek i tylko Mostek.
    Pozdrawiam jato
    PS
    MANMARK życzę powodzenia.Ten pieprzony papier w końcu musi odbić , inaczej chroń nas Panie.
    do Jato:
    odbije
    mam dobra rękę
    pozdrawiam
    Odbije
    pewnie że odbije
    wszystko kiedyś odbije
    ale to jeszcze potrwa
  • Re: do Jato Autor: ~złotnik [79.186.75.*]
    DAWAĆ NA 1,5 !!! Wziąłbym taniej niż gdy zacząłem skupować "po bessie" :D
  • Re: do Jato Autor: ~jato [79.184.171.*]
    Do złotnika
    Witaj
    To jak, wyzłocili Cię.?
    Spokojnie. Może byś nam wytłumacył dlaczego tylko,albo aż 1.50zł
    Pozdrawiam jato
    PS
    Pamiętaj .Czesto się zdarza ,że za bardzo zachłanni traca podwójnie.
    1,93 chyba dziś też pęknie....
    Powoli do wiosny jest czas jak nie dziś to pojutrze a teraz jakie to ma znaczenie grosz w tą czy we w tamtą :)
  • Po co to robicie ? Autor: ~BocianCzarny [91.94.139.*]
    Po co podajecie poziomy stopow łatwiej będzie was ustrzelic - nie napisze ze tak jest ale jest pewna szansa ze grubasy gracz obserwuje jak również ze miedzy wami jest ktoś ...
    Jestem zwolennikiem dmuchania na zimne - wy tez powinniście
  • Re: Po co to robicie ? Autor: ~jato [79.184.171.*]
    Do Bociana Czarnego.
    Witaj
    Może byś coś powiedział o skotanie.Coś tam cieniutko.
    Co do opisu stopów na Mostku.Są to nasze wartości alternatywne.W obserwacje słynnych już grubasów / grubasa /nie wierzę.Grubasów nie interesuje kupno paru tysięcy papierów.Kurs też ustawią tak jak będą chcieli.Kto im przeszkodzi z kursem na Mostku.
    Drobnica ,która sprzedaje w podrygach do 1000 akcji to nie ten poziom.Tu nawet nie chce wejść spekuła a Ty piszesz ogrubasach.Co tu jeszcze można zyskać na Msx?
    Zobacz na Skotanie jakie tam są śmieszności z wywalaniem po 100 ,200,300 500 akcji .Spróbuj tam podnieść teraz kurs .To szajba.Na Mostku jest podobnie chociaż z zakupem akcji jest coraz lepiejPozdrawiam jato
    PS
    Jeżeli nie jesteś na Skotanie to wybacz ,ale jest tam ktoś o takim samym nicku.
  • Re: Po co to robicie ? Autor: ~BocianCzarny [91.94.204.*]
    Pisze lecz nie mam skotana. Większość krzykaczy na skotku widzi obecnie trend wzrostowy dla mnie ciekawostka. Jedyne co robię na skotanie obecnie to jjaja sobie robię - zreszta powinieneś to widzieć ale ty wolales napisać o mnie czarna dupa - wiec zapewne tego nie zobaczyles.
    Jeżeli chodzi o msx to nie uważam ze mogą to czytać grubasy ale ci którzy za grubasow się uważają - jestem wręcz pewien ze cześć osób może wykozystac obecna sytuacje i zebrać stopa (ryzyko ze zbiora jest większe jeżeli napiszecie gdzie stoicie) sam mam trochę MSX i takie zachowanie traktuje jak bieganie po poligonie w jaskrawej koszuli

Mimo ataku na mnie Pozdrawiam
  • Re: Po co to robicie ? Autor: ~jato [79.184.114.*]
    Witaj Bocianie.
    Absolutnie ,absolutnie nie starałem się ciebie obrażać. To nonsens.
    Najwyżej mógł sie ,ktos podszyc..Na skotanie ja nie piszę.
    Pozdrawiam jato
  • Re: Po co to robicie ? Autor: ~BocianCzarny [91.94.93.*]
    No to jakiś prostaczek podpisał się jako jato. O skotanie pisał nie będę bo forum bankier charakteryzuje się tym ze prognozy można podawać tylko w gore w innym wypadku Cię zjadaja i wyklinaja.
    Mam jednak pytanie bo każdy mocniej obserwuje x spółek a msx zapewne lepiej znasz odemnie - co możesz napisać o tym walorku - jaki czas należy przyjąć zakładając zarobek mam kwity od 1,98 - nie jestem inwestorem lecz spekulantem który pogrywa na 20% wzrosty - rozumiem ze to blokuje szybsze wzrosty ale ja jem mała lyzeczka taki mam styl inwestycyjny - jestem cierpliwy jeżeli chodzi o moment kupna ale szlag mnie trafia jak mam kwity dłużej niż 2 tygodnie. Wiem ze na papierze jakimkolwiek takie osoby nie są miłe widziane ale każdy gra jak potrafi.
    Na skotanie mam ustawiony alert z 1 z przodu i tam zacznę się nim interesować.
  • Re: Po co to robicie ? Autor: ~do bocianCzarny [77.113.12.*]
    Witaj geniuszu. Masz wszystkie cechy by zostać guru oszołomów.
  • Re: Po co to robicie ? Autor: ~BocianCzarny [91.94.1.*]
    Dnia 2009-11-24 o godz. 15:24 ~do bocianCzarny napisał(a):
    > Witaj geniuszu. Masz wszystkie cechy by zostać guru
    > oszołomów.
    Ty natomiast nie masz szans na cokolowiek jesteś typowym szczekaczem bez grosza przy tylku - cieszę się ze choć pisanie na forum obelg sprawia ci radość
    mostek zajał
    ostatnie punktowane miejsce na pudle

http://www.pb.pl/a/2009/11/24/Najlepsza_spolka_budowlana_z_GPW_jest

ta informacja może cieszyć
    ponieważ gorzej już być nie może
    a więc...
    Gorzej może być zawsze a lepiej wcale nie musi. Ten ranking budowlanek to jakiś żarcik Pudelka Biznesu, zresztą u nich to wszystko jakieś takie jak z biedronki
    jato dołączam do obserwujących, sprzedałem z 3 gr stratą
  • Re: do Jato Autor: ~fx [74.63.75.*]
    Hmm...sytuacja dorasta do kupna.
    Przy 1,80 zł jest silne wsparcie - parę czynników opisanych kilka postów wcześniej na nie się składa - jestem przekonany, że je utrzyma przy pierwszym podejściu.
    Najlepiej byłoby gdyby kurs w poniedziałek otworzył się dużą luką w dół i w ciągu dnia ją zamknął. Wtedy kupowałbym agresywnie w ciągu dnia + na próbę jakieś zlecenie na otwarciu ( z niższym limitem niż ostatnie zamknięcie)
    Jeśli tak nie stanie się to trzeba czekać na jakiś ruch w górę i w zależności od jego szybkości kupować na korektach intra lub przy przebijaniu szczytów (o ile takie będą, hehe).
    Ja tu widzę trochę ponad 2 zł na początek - pierwszy cel.
    Drugi to w granicach 2,20 zł.
    Wyżej póki co mnie nie interesuje - krótkoterminowo patrzę.
    Aha - Stosunek ryzyko - zysk wygląda bardzo dobrze.
    Wykres wygląda bardzo dobrze.
    Plan gotowy.
    Reszta nieistotna.
    Teraz trzeba tylko pociągnąć za spust w odpowiednim momencie.
    Czego sobie i wszystkim życzę.
    Miłego poniedziałku.

[x]
MSXRESOUR 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.