Gundy zazwyczaj grają na spadki ceny. Jakby faktycznie tu ulokowały pożyczone akcje to zbiłyby cenę jak np. na CDP czy Modivo. Na szczęście są tu tylko fundy które są wyszczególnione.... Jak wejdą ciche ukryte to do 500 zejdzie...no trudno czekamy
Mówił o możliwych 350 mln ....w perspektywie do 2035 roku
I mowa o przychodzie a nie zysku, bo zyski to mogą i nie raz być podobne ja za ostatni q
Przy kapitalizacji dobijającej do 3 miliardów to ......jest bardzo wysoka cena/zysk, śmiem twierdzić że na polskiej gieldzie w długim okresie czasu absolutnie nie spotykana
Mówili mówili aby znaleźć naiwnych inwestorów którzy kupią nowe akcje w nowej emisji w sumie ich nabrał bo jak oni się będą czuli jak za chwilę akcje mogą być poniżej 740 zł albo jeszcze gorzej jak poniżej 620, ja na razie ich nie sprzedaję ale już niestety nie dokupuję bo kupiłem po wyższej cenie i mam stratę
Mowil nie przychod tylko kontrakt z prywatna firma za 350 mln euro na małe satelity nie klam a emisja byla poto by zwiększyć produkcje bo tyle będzie kontraktów
Po co mieszasz Jack? Jak nie wiesz do się nie wypowiadaj.
Backlog na 2026 to 256 mln zł. Biorąc pod uwage słabszy pierwszy kwartał i specyfike rozliczania kamieni milowych, kumulacja zysków za 2026 nastąpi w dalszej części roku.
Pipeline potencjalnych zamówień w latach 2026-2029 wynosi 6 miliardów! Wiadomo, że tylko jakaś część wejdzie no ale mimo wszystko! Nie siać dezinformacji, czytać, czytać i jeszcze raz czytać.
Kontrakt na jakąś kwotę to jest ....spodziewany przychód z tego kontraktu! To że facet użył sformuowania kontrakt( który może będzie może nie) a ja napisałem przychód to ma się do kłamstwa tak jak napisać staś" z małej litery a geniusze zaraz napiszą ze wypowiedz jest z błędami więc to wszystko.o.Stasiu jest nieprawdziwe!
Po za tym to Twój wywód, zawiera wyraźna sugestie ze kontrakt( przychód z kontraktu!) Za 350 mln euro realizowany w ciągu 8-9 lat - ma wyciągnąć kurs na 3000!
Życzę im miliardowych kontraktów I setek milionów zysku rocznie a nie przychodu 350 mln euro rozłożonego na 8 lat
Moim zdaniem- gdyby nie mieli innych kontraktow( wiemy że mają i liczymy na więcej) ale tak teoretycznie gdyby mieli podpisać ten jeden kontrakt za 350 mln e i nic więcej i realizować go 8-9 lat to nie 3000 a 300 zł byłoby sukcesem na kursie
Oczywiście trzymam kciuki za creotech ( i nie tylko) ale do wyceny
elpepe jak niektórzy naganiają to jeszcze bardzo daleka droga,
Rok dwa temu sułtan kapci miał przegonić elpepe, a jak jest teraz?
Tamci zarabiają na czysto więcej w kwartał niż adwersarze wiedzieli tylko na papierze przez lata...
Miłego weekendu wszystkim