Myslisz ze dobije do 13,8 pln ?
Skoczyło z 11 na 16,5.
13,8 oznaczałoby zniesienie wzrostów o połowę wiec w teorii książkowa mocna korekta. Szort mocno sie stara żeby zejść jak najniżej. Myślisz ze dadzą rade ?
Zarząd ostatnimi ruchami poprzewracał im trochę figur na szachownicy.... Myślisz ze 3 wiedzmy będą grali tak nisko ???
Nie dadzą rady kolego. Miesiąc temu przebili sma200 od dołu na tygodniowym pierwszy raz od 2020 roku. Teraz to jest silne wsparcie które dzisiaj przetestowali książkowo i od którego się odbili. Widząc taką technikę można albo ze spokojem inwestować długoterminowo albo sprzedawać i odkupować złotówkę drożej pisząc dziesiątki bezproduktywnych postów i spędzając godziny dziennie przed komputerem tak jak ten od rsi. Ty wybierasz metodę. Gruby kapitał niedługo skończy akumulację i wtedy ten od rsi wysiądzie z pociągu na stałe i zniknie ze spółki
Pytanie ile potrwa ta promocja i do ilu finalnie zejda...
Na tej spolce ostatnie 2 lata to pasmo totalnych porazek jesli chodzi o kurs i konsumpcje dobrych inf....
Nie wierzylem ze zejda w zeszlym roku do 11 a jednak to zrobili. Wszedlem zbyt szybko i troche powisialem...Wiec teraz jestem ostrozny...
Przy 13,8 zaladowalbym pod korek, po 14,5 pln troche sie wacham.....
Ostatnie 2 lata? To już sie ciągnie od 5 co najmniej. Oglądałem ostatnio Wydarzenia. Śmiali się z Trumpa. Więc sen o Ameryce już chyba nieaktualny co nie?
Dnia 2026-06-10 o godz. 18:14 ~Zdechly_kot napisał(a):
> > Przy 13,8 zaladowalbym pod korek, po 14,5 pln troche sie wacham.....
--------------------------------------------- Jak nie jesteś pewien czy to już pora aby brać pod korek, to bierz teraz 1/3, a resztę dobierzesz później wyżej albo niżej . . .
Pierwszy atak na przełamanie 14,5 sie nie udał... Nie wiem czy to w ogóle można nazwać atakiem. Myślę że będą jeszcze ze 2-3 próby, więc okazja do dobrania pakietu chyba nadal będzie....
Idealnie jakby zeszli do 13,8 pln ale żeby to się zadziało to raport za Q2 musiałby być wyjątkowo slaby...
Według mnie to nie był żaden atak na 15,5, tylko wynurzenie głowy ponad 15pln i naturalne odbicie od niskiego H4. Myślę że do piątku poniedziałku będziesz bardziej klarowne w którą stronę będzie dalej szło.
Dnia 2026-06-11 o godz. 10:30 ~black944 napisał(a): > Dnia 2026-06-10 o godz. 18:14 ~Zdechly_kot napisał(a): > > > > Przy 13,8 zaladowalbym pod korek, po 14,5 pln troche sie wacham..... > > --------------------------------------------- > Jak nie jesteś pewien czy to już pora aby brać pod korek, > to bierz teraz 1/3, a resztę dobierzesz później wyżej albo niżej . . . =================================================================
Black, znowu trafiles z lokalnym dolkiem na zakup. Sprzedajesz czy czekasz ?
Ciekawi mnie przyszly tydzien - czy to zagrywka tylko pod kontrakty czy tez zrobia kolejny atak na przelamanie 17 pln...
Sami milionerzy :) Sprzedają na górce, odkupują na dołku daną spółkę, a pomiędzy spadkiem a odbiciem...zarabiają jeszcze na innych :))))) Nigdy się nie mylą :) No Brawo !!! :)))) Jaja.
Tak Iruś tyś kupił cps po 10 i sprzedał po 16 a w międzyczasie zarobiłeś miliony na innych spółkach i wróciłeś na cps po 14.5. Ty I ten od rsi jesteście jasnowidzami i milionerami, wiemy o tym. Teraz już możecie iść zarabiać gdzie indziej i nie patrzeć jak tu czekamy od 11 bez ruchu. Hahaha
Ale was uwiera, ze są ludzie którzy potrafią tak zarabiać.. i CPS to nie jest jedyna spółka na tym świecie.
Na dino w jeden dzien można było zaryzykować i zarobic 17% przed publikacją wynikow. Ten kto podjął ryzyko, zarobil. Nie kazdy wklada wszystkie jajka do jednego koszyka, i tak, nie każda spółka poszla do gory, zepak np. Spadł, ale reszta poszla mocno do gory, a wam tak ciezko uwierzyć, ze można tak grać. Ale to juz tylko Wasze
Dnia 2026-06-19 o godz. 16:04 ~123456 napisał(a): > Dnia 2026-06-19 o godz. 13:25 ~black944 napisał(a): > > Właśnie oddałem 1/3 tego co odbierałem ostatnio a reszta została na ciasnym S/L > > nie odbierałeś..... tylko odkupowales wyzej przynajmniej o zeta to co oddałeś po 13 50 :))
------------------------------
A jaka jest różnica między odbieraniem i odkupowaniem bo widzę, że znowu będę miał ten dylemat czy to już ?
Ciekawe. A po czym to wnosisz ? Bo na razie odbijaja sie od poziomu 14.50 - 14.70 a wszystko jest zbierane na duzych obrotach. Angazuja spore srodki i jak na razie bez efektu....
Znowu patrzac w druga strone w 3wiedzmy kurs polecial na 16.xx praktycznie bez oporow.
Wiec jak dla mnie trwa faza akumulacji przez smart money przed duzym wybiciem pod raport za Q2.
Czy zejda do 14.20 ? Oby, bo rozciagnalem drabinke do 14pln i czekam z koszykami zeby odkupic ta czesc akcji ktore sprzedalem po 16.xx...
13.70 pln to skrajny scenariusz gdyby cos na prawde negatywnego wydarzylo sie na spolce. Zamiast tego mamy raczej papier w top picks na lipiec z DM...