• JAK MYŚLICIE ... Autor: ~akcjonariusz [164.127.224.*]
    Co wymyślą w przyszłym roku tuż przed dywidendą (a ta będzie rekordowa stawiam na 10.00 zł+) aby wystraszyć leszczy i tanio odebrać im akcje tuż przed dywidendą ???
  • Re: JAK MYŚLICIE ... Autor: ~Frezer [37.31.58.*]
    Co Ty się martwisz o przyszły rok jak w tym roku jeszcze chwila do dnia ustalenia prawa do dywidendy? Jeszcze się tyle może wydarzyć w 2026, że wybieganie do 2k27 jest troche niepoważne
  • Re: JAK MYŚLICIE ... Autor: ~Fan [169.255.160.*]
    ABB i będzie grzany zakaz cfd to na bank
  • Re: JAK MYŚLICIE ... Autor: ~akcjonariusz [164.127.224.*]
    gdyby nawet KNF wysmazyło takiego kotleta to przecież musi także to dotyczyć konkurentów XTB (nie może być wybiórcze bo to by była jawna dyskryminacja)?
  • Re: JAK MYŚLICIE ... Autor: ~Zdziwiony [37.31.142.*]
    Dlaczego zakazd Cfd, ja na tym zarabiam. A w lotto tylko tracę. Dlaczego zakaz.
  • Re: JAK MYŚLICIE ... Autor: ~Fan [41.76.41.*]
    Dla mnie oczywiste jest że knf nie zakaże cfd jedyne co może zrobią to dodadzą dwa pytania do ankiety bądź trzeba będzie wyrazić jakąś specjalną zgodę by mieć możliwość inwestowania w cfd. Nie zmienia to jednak faktu że trolle będą wałkować że cfd zostanie zlikwidowane i to najlepiej tylko w xtb
  • Re: JAK MYŚLICIE ... Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    zapomiansz o panicznej i nieprofesjonalnej reakcji instytucji po nadinterpretacji informacji KNF .Jak na CD P tak i tu jest bardzo niestabilny inwestor indywidualny i co dziwne instytucjonalny
  • Re: JAK MYŚLICIE ... Autor: ~Fan [169.255.160.*]
    Negatywne info o rzekomym zakazie cfd wywołało „panike” która zbiła kurs o 8% kurs pozostał dalej w trendzie wzrostowy i tak naprawdę nic się nie stało . Po 2 dniach od artykułu kurs odrobił ponad 1/3 spadków i mogę się założyć że w kolejnym tygodniu dalej będzie sobie pomalutku rosnąć , być może za tydzień dwa znowu będzie jakiś artykuł który „uwali” kurs o parę % ale ponownie dotrzemy do wsparcia i się od niego odbijemy potem przyjdą dobre informacją jak wyniki za q2 lub wprowadzenie nowych produktów i pewnego pięknego dnia polecimy do góry tak jak polecieliśmy po wynikach q4 2025 z 70zl na 114 .

W piątek xtb wprowadziło możliwość sprzedaży pozycji z pominięciem fifo i przeszło to bez większego echa a jak dla mnie jest Game changerem bo mogę sobie robić optymalizację podatkową według swojego pomysłu i tylko xtb ma to w Polsce
[x]
XTB 1,61% 103,64 2026-05-29 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.