• Ciekawa sytuacja Autor: ~hiena [31.183.194.*]
    Poustawiałem się niżej i niestety za wiele nie wpadło. Wydawałoby się, że kurs pójdzie w kierunku 13 zł a tymczasem ktoś to zbiera między 14,7 a 15 zł.
    Co do SAFE, to czy Niewiadów koniecznie musi mieć klientów w Polsce? Nie! Liczy się sprzedaż amunicji 155 na zewnątrz. Tak więc jak dla mnie czas na ostrożne zakupy. Porozstawiam się jeszcze niżej, a nóż znajdzie się ktoś chętny
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~PanJan [188.146.62.*]
    Zeus się ustawia na 12,5 a są i optymiści co na 9-10.
    SAFE bezpośrednio dla GN nie będzie ale przez PGZ już może być (poddostawca). Rynek zbytu to nie jest zagwozdka. Moce produkcyjne=kontrakt, być może nawet juz po certyfikacji więc rynek zbytu można wziąć za pewniak. Z perspektywy inwestora teraz ważne jest dowiezienie i brak kolejnych rozwodnień i o ile z dużym prawdopodobieństwem to pierwsze dowiozą to według mnie dowiozą na równi drugą emisję w taki sposób aby rozpoczęcie produkcji uniemożliwiło realizację zysków drobnicy bo to będzie świetny moment na dodruk paru milionów akcji i zrzucenie w rynek.
    Tak tylko ja spekuluję bo sam tak bym zrobił.
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~Set [109.199.92.*]
    Tylko że teraz to nie zbiera ulica a od ulicy a według ciebie ile jest faktycznie ff 3mln nie więcej.
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~hiena [31.183.194.*]
    Będę obserwował. Ale dzisiejsza sesja sugeruje, że to nie drobnica, ulica, tylko ktoś większy. Co z tego wyjdzie, zobaczymy. Na chwilę obecna mam zaledwie 7% portfela przewidzianego dla tej inwestycji. Jednak to co mnie cieszy, to regularne, spore obroty. Więc łatwo wejść-wyjść bez zrzucania kursu.
    Ja nie nastawiałbym się na polski rynek. I tak będzie wielu chętnych. 155 mm to prawie grall więc na spokojnie.
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~kares [91.150.222.*]

Odają niecierpliwi
    i Ci co sprzedali po 15 i wyzej

Tak, to widać. Ale dawno nie widziałem takiej sytuacji z jednodniowym trendem bocznym, w tak wąskim kanale cenowym po ABB. To mnie zdziwiło. Liczyłem na głębsze nurkowanie. A tutaj od razu zbierają to co się da. Być może zbiora i uwolnią kurs spółki po to, by podbić cenę o kilka złotych. Wtedy łatwiej zrobić druga emisję nie niszcząc kursu. Ma to ręce i nogi. Poziom 20 zł spokojnie by mnie zadowolił, pod warunkiem, że skupię jeszcze tak do 13 zł.
    40-50% drogą nie chodzi tym bardziej przy takich dziennych obrotach
    Dzisiaj liczyłem, że kurs zejdzie w okolice 12-13 zł. Więc wpadło dzisiaj niewiele. Ale może jutro , pojutrze.
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: prof_wiatr [79.185.20.*]
    Dnia 2026-05-26 o godz. 14:40 ~hiena napisał(a):
    > Dzisiaj liczyłem, że kurs zejdzie w okolice 12-13 zł. Więc wpadło dzisiaj niewiele. Ale może jutro , pojutrze.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Jak mogło wpasć Ci niewiele, jeśli min kurs był na poziomie 13,90, a ty liczyłeś , że kurs zejdzie w okolice 12-13zł.
    Czegoś nie rozumiem.
    :)

Zlecenia rozkładam do 12 zł, z czego duża część pomiędzy 12-13 zł Dzisiaj wpadły tylko dwa po 13,9 i 13,95 zł. Tak to wygląda. Na jutro tez poustawiam, bo sporo nie będzie mnie przy kompie.
  • Re: Raport Autor: prof_wiatr [79.185.20.*]
    Treść raportu:27.05.2026
    Cyt:
    Zarząd Niewiadów Polska Grupa Militarna S.A. z siedzibą w Warszawie (Emitent) informuje, że w dniu 26 maja 2026 roku Emitent otrzymał 3 (trzy) zawiadomienia sporządzone na podstawie art. 69 ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych, od (1) Elżbiety Lubińskiej, (2) L Investments sp. z o.o., oraz (3) SOMA25 Fundacja Rodzinna w organizacji. Zawiadomienia, o których mowa powyżej, Emitent przekazuje w załączeniu

Warto przeczytać
  • Re: Raport Autor: ~hiena [31.183.194.*]
    Transakcja została ostatecznie rozliczona w dniu 26 maja.

Ale dla mnie istotny jest mój portfel a dzisiaj nie wpadło kompletnie nic. Do końca tygodnia będę próbował. Jak nie, to zadowolę sie tym co mam.
  • Re: Raport Autor: ~Prins [37.109.165.*]
    Piszesz.o niebotycznych wzrostach a nie chcesz kupić za 14,30 ? To ile ty masz kapitału 30 zł?
  • Re: Raport Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    Po prawdzie też mnie bawi to. Za 14 nie kupię ale za 13 to już tak :D
    To ten typ inwestora co kupuję na dołku i sprzedaje na górce,wytrawny gracz opierający się na kreskach,fundamentach i analizie technicznej hehe
  • Re: Raport Autor: ~hiena [31.183.194.*]
    Po co te emocje. Jedni kupują, inni oddają na swoich warunkach.\

A tymczasem (wkrótce) ciekawe spotkanie z udziałem przedstawicieli naszej spółki. Czy ktoś juz znalazł o czym mowa???
    Jedynym którego ponosza emocje to ty,zaczynasz pisać sam ze sobą.jesli to pierwsze stadium to jest jeszcze szansa na wyleczenie ale w Gnieźnie lub Tworki
  • Re: Raport Autor: ~Rocker [5.173.188.*]
    Nie wydaje mi sie żebś tu 13 zobaczył nie mowiac juz o 12....
  • Re: Raport Autor: ~PanJan [80.238.106.*]
    a się jeszcze nadstawiłem po 13,5 ale może nic z tego nie wyjść. Mam nadmiar banknotów po rajdzie na T1 Energy i Navitas i się zastanawiam gdzie to teraz pakować. Jakieś ciekawe opcje ma kto?
  • Re: Raport Autor: ~Wiki [188.117.154.*]
    Od wczoraj ustawiony bot na sypanie co 1 minutę po 120-150 akcji.

Widać, że chcą jeszcze upchać co im zostało przed objęciem emisji ale bez nadmiernego zrzutu na kursie.
  • Re: Raport Autor: ~Mroczny [46.238.100.*]
    Tak upychają, że elżbieta dokupiła 400k?
  • Kacper Autor: ~Kacper [79.162.23.*]
    Skąd ten info że Ela kupiła 400k?
  • Re: Kacper Autor: ~Mroczny [46.238.100.*]
    Stooq
  • Re: Kacper Autor: ~Xxx [83.26.228.*]
    Można prosić o link
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~ja [91.150.193.*]
    Wyjaśniałem już że Niewiadów nie dostanie koncesji na produkcję amunicji 155m, Kosiniak Kamysz publicznie wyjawił że tylko 3 podmioty dostaną koncesję, nie słyszałem by wymienił Niewiadów. Nie oznacza to że Niewiadów jest be, produkują miny jak również amunicję niższego kalibru, więc wszystko powinno być dobrze, ale tego nie widać.
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ubranygolas [89.25.169.*]
    Ja też myślę, że nie dostaną koncesji, więcej, nawet się o nią nie starają. No bo po co, skoro już mają?
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: prof_wiatr [79.185.27.*]
    Masz rację.
    1. wyniki miały być 29 maja, zmnieniono na 01.czerwca, ale to niezbyt istotne.
    2.tu sytuacja jest zero jedynkowa, 8zł/ 50zł.!!
    3.uważam, że po nowym ESPI (jeśli takie będzie), to szybkie zakupy dadzą wymierne korzyści.
    4..aby nie było, że naganiam, w dniu kiedy zaczęła sie zabawa z kursem kupiłem akcje, ale od tego czasu już wiecej nie dokupuje, czekam na to co będzie dalej.
    Tyle.

• Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~Paula [109.95.115.*]
    Niestety amunicja 155 mm dla innych
    Niewiadów zostaje z niczym....
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: prof_wiatr [79.185.27.*]
    Dnia 2026-05-30 o godz. 11:14 ~Paula napisał(a):
    > Niestety amunicja 155 mm dla innych
    > > Niewiadów zostaje z niczym....
    ---------------------------------------------------------------------
    Masz pewność, bo ja nie.
    Na czym opierasz swoje TWIERDZENIE
    Tak, tak, koncesje już mają na pociski 155 mm i zawijać je będą w sreberka. Marzenia ściętej głowy, koncesji nie mają i mieć nie będą. Wiem że chcecie mamić nieświadomych, może się uda, sam również posiadam akcje tej spółki, oby więcej naiwnych.
    Kosiniak Kamysz wypowiadał się w sprawie koncesji na pociski 155 mm, to jest niezły kąsek, ale nie dla Niewiadowa i ten przydział jest już rozstrzygnięty, gdyby Niewiadów miał otrzymać koncesję, to już byśmy o tym wiedzieli, a cena akcji byłaby obecnie w okolic 40 - 50 zł, a nie 14.
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~Mroczny [185.151.118.*]
    Czy ty rozumiesz co oznacza słowo koncesja?
  • Re: Ciekawa sytuacja Autor: ~ja [91.150.207.*]
    Ależ skąd, to coś do jedzenia? Chcesz zrozumieć co to znaczy, wpisz sobie w google, a się dowiesz. Dziwnie zadajesz pytania, zamiast sobie wcześniej sprawdzić, to takie proste. Oczywiście należy to również zrozumieć, inaczej ni hu, hu.
[x]
NIEWIADOW -1,39% 14,20 2026-05-29 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.