Poza tym Orlen w ogóle na ten podatek nie reaguje. Tutaj nie chodzi o podatek. Dzisiaj Balczun w Radiu ZET powiedział, że koszt tego podatku dla Orlenu to 6 mld a Orlen w górę.
znam ta historie - jak szort usiądzie na spółce to tak łatwo nie odpuści , będzie gnoił spółkę tygodniami do momentu aż mu się jakiś gruby kapitał nie przeciwstawi, wtedy szort podkula ogon i zamyka pozycje wybijająć jednocześnie kurs w niebiosa. I teraz pytanie - kto ma zagrać przeciw niemu ? popatrzcie sami - nieudaczne rekomendacje pisane pod zamówienie mówią wszystko, gruba skoordynowana akcja na kilku frontach. co tego że spółka ma perspektywy, fajne wyniku, pierwsza dywidenda od lat - to dla biznesów robionych pod stołem nie ma żadnego znaczenia. będą niszczyć wycenę spółki do granic możliwości - przygotujcie się na to.. ale Ci którzy przetrwają tą ochydną ustawkę szytą grubymi nićmi na końcu spiją śmietankę. w końcu wcześniej lub później pojawi się jakiś fund który zagra przeciwko szortom.
Jeżeli w dniu zatwierdzenia dywidendy i ogłoszeniu wyników kurs tauronu kończy na minusie to mamy sygnał spadkowy. Analizy technicznej i fundamentalnej się nie oszuka. Akcja Niagara rozpoczęta.
Ja tak sobie myślę że za spadkiem kursu stoi nasz ,,piewca i znawca " dwoi się i troi ,przy pewnych zbiegach okoliczności wychodzi na to że ma rację:)) A prawda jest stara jak nasz banan ,zazwyczaj każdy walor który wchodzi do dwudziestki płaci tak zwane frycowe,dużo szumu ,niecierpliwi i fani teorii spiskowych oddadzą a potem spokojnie i mozolnie do góry ale już bez nich i tej wersji się trzymam, zazwyczaj się sprawdza. Luz ,niech wyje jak mu za to płacą - aktor zawsze gra dla widowni .Pozdrawiam