• Prognoza przychodów na 2026 Autor: przebiegly97 [83.175.190.*]
    Cześć,

chciałbym spróbować skierować dyskusję o Spółce na bardziej merytoryczne tory, zamiast koncentrować się na personalnych wycieczkach czy spekulacjach w stylu „poczekajmy, zobaczymy”.

Od stycznia prowadzę statystyki sprzedaży Excelu, w którym szacuję sprzedaż na podstawie liczby opinii dla gier 3RG(bazując na średniej sprzedaży na opinie z publikowanych postów 3RG oraz danych rynkowych).

Z moich wyliczeń wynika obecnie:
    • ok. 47,3 tys. kopii Cave Crave
    • ok. 44,6 tys. kopii Thief Simulator
    • ok. 600 kopii Besiege[*]

Po przemnożeniu tego przez uśrednione ceny (uwzględniające promocje), otrzymuję szacunkowo ok. 3,9 mln PLN przychodów od początku roku.
    Mam świadomość, że wynik może wydawać się optymistyczny, natomiast opieram się na dostępnych danych. Nie uwzględniam przy tym sprzedaży DLC, która często stanowi istotny dodatkowy strumień przychodów.
    Przy utrzymaniu obecnego tempa oznaczałoby to roczny poziom ok. 9,5–10 mln PLN, czyli wzrost rzędu ~35% r/r, jeszcze przed uwzględnieniem potencjalnych premier.

Dajcie znać, czy wśród Was jest ktoś, kto również gromadzi takie dane i chciałby podyskutować :)

Byłoby super, gdyby udało się zbudować pod tym wątkiem rzeczową, opartą na danych, dyskusję taką, która faktycznie wnosi wartość dla wszystkich zainteresowanych.
  • Re: Prognoza przychodów na 2026 Autor: ~Jaro [31.61.251.*]
    Jakiś konkret to jest. Ale jak widzisz nie o merytorykę na tym forum chodzi. Ja kupując akcjie 3rgames kierowałem się i czytałem o osiągnięciach ludzi którzy tworzą tą firmę. Zaufałem i wierzę w tą ekipę. Mają pomysły i dobrze je realizują.
  • Re: Prognoza przychodów na 2026 Autor: ~Znawca [37.31.138.*]
    Spolka ma duże perspektywy, nie trzeba plików w Excelu prowadzić odnośnie sprzedaży, żeby znać ta sprzedaż.
    My doskonale wiemy jak cc się sprzedaje, tu sternik odpowiada za kurs i jak nie pociągniesz kilka sesji do góry spółki po 20 procent ludzie się czają, nigdy nie biorą jak leje się krew albo papier leży na dole, taka jest psychologia, zauważają spółkę po kilku sesjach po 20 procent do gory, wtedy rzucają się na akcje a grubasy sprzedaja i tak w kółko, rekordowe wyniki plus nowe gry , tylko czekać...ale cieszę się, że prowadzisz takie statystyki, sam widzisz , że tu jest nowe życia dla spółki, i ze strat zrobili duży zysk dzięki sprzedaży cc I nie tylko bo Thief Simulatorok się dobrze sprzedaje, kurs mamy w polrocznej konsoli .....graja to samo od pół roku
  • Re: Prognoza przychodów na 2026 Autor: ~Investor [66.234.154.*]
    Dnia 2026-05-21 o godz. 11:36 ~Jaro napisał(a):
    > Jakiś konkret to jest. Ale jak widzisz nie o merytorykę na tym forum chodzi. Ja kupując akcjie 3rgames kierowałem się i czytałem o osiągnięciach ludzi którzy tworzą tą firmę. Zaufałem i wierzę w tą ekipę. Mają pomysły i dobrze je realizują.

I prawodpodobnie dobrze zrobiles. Pisalem kilka razy z P.Surmacz i facet wie co robi. Nie wiem czy czytaliscie jego wpis w jaki sposob wpadll na pomysl CC? Jezeli nie to poszukajcie, bo Ja tez zaufalem nie tylko jemu ale glownemu akcjnariuszowi. Wlozyl mase PLN w firme i jak Play wychodzil to odkupil spory pakiet i nie sprzedaje. Znawca meczy i mnie tez swoimi "czekaj" "czekaj" ale.....czas pokaze. Kazdy ma swoj rozum ale z wiekiem dobrze wiem, ze jak ktos starszy kiedys mowil "spokojnie,masz czas", to mial racje.
    Powodzenia!
  • Re: Prognoza przychodów na 2026 Autor: ~Investor [159.26.110.*]
    przebiegly97

prawdopodobnie dobrze liczysz, ja przestalem pisać tutaj statystyki od pewnego czasu, bo zarzucono mi, ze wprawadzam W blad. Niestety ale okazalo sie, ze zanizam ilosc sprzedanych kopii. DOBRA ROBOTA przebiegly97!!!!
  • Re: Prognoza przychodów na 2026 Autor: ~II [188.137.40.*]
    A może po prostu trzebaby pojawić się jutro na walnym i usłyszeć wiadomości z pierwszej ręki?
  • Re: Prognoza przychodów na 2026 Autor: ~Imvestor [185.162.16.*]
    Jedz i daj znac, czekamy co sie dowiesz.
  • Re: Prognoza przychodów na 2026 Autor: ~II [188.137.40.*]
    Ma ktoś bliżej?
[x]
3RGAMES 3,51% 0,71 2026-05-22 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.