Była taka gra kiedyś, nazywała się Quake II :D Nie podejrzewam żeby ta gra powtórzyła sukces Quake'a, ale zobaczymy może swoje grono odbiorców znaleźć pod warunkiem, że będzie można grać w kilku graczy.
Zdecydowanie za wcześnie by cokolwiek stwierdzić. Bardziej warta uwagi jest gra https://store.steampowered.com/app/1252070/STARHOME/ Szczególnie po sukcesie Solar Expanse przy zerowym marketingu będzie można robić bundle :-)
Też tak myślę. Solar Expanse ma już 896 recenzji. Do końca maja powinno być 1k, a to powinno przekładać się na sprzedaż około 60k kopii. To świetny wynik. Starhome może trafić do graczy o podobnym profilu. Tutaj cross sprzedaż może dać dużo jednej i drugiej grze.
Ja się tylko pytalem czy było, bez ferowania wyroków w kontekście samej gry i jej potencjału. Zresztą uważam że powinni odpuścić działalność wydawniczą która nie wnosi nic do wyników. Wolałbym budowę jeszcze jednego zespołu i ogloszenia przyjeć specjalisty od sieciowej co-op.
Jeśli chodzi o budowę jeszcze jednego zespołu to się raczej nie wydarzy. W jednym z wywiadów p. Ananicz mówił, że dobrze im w takim składzie jakim są i nie planują znaczącej rozbudowy.
Co do działalności wydawniczej to rzeczywiście na chwilę obecną nie jest ona spektakularna, ale inaczej byśmy tu wszsycy pisali gdyby udało się dopiąć deal z Quarantine Zone. Myślę, że głównym zadaniem wydawnictwa jest wypłaszczenie Cash Flow oraz znalezienie ciekawych tytułów do cross promocji z głównymi tytułami.
Nie od razu Kraków zbudowano myślę, że ruch z wydawnictwem jest właściwym kierunkiem, muszą się jednak skupić na wyszukiwaniu bardziej znaczących tytułów. Po premierze pełnej wersji IFZ będzie na to kasa, może wtedy pojawią się również ciekawsze tytuły w wydawnictwie.