• Jestem pod wrażeniem Autor: ~Krzych [176.221.113.*]
    Że ta spółka jeszcze nie zbankrutowała
  • Re: Jestem pod wrażeniem Autor: ~FerdynadK [217.119.69.*]
    Napisz coś więcej, nie wiem, chwalić czy ganić?
  • Re: Jestem pod wrażeniem Autor: ~Arc [91.214.0.*]
    Dnia 2026-05-19 o godz. 09:34 ~Krzych napisał(a):
    > Jestem pod wrażeniem
    > Że ta spółka jeszcze nie zbankrutowała

Chwalisz się, czy żalisz?
    To tak jakbyś opowiadał, że śpisz u sąsiadki, i ktoś by powiedział, że jest pod wrażeniem, że u niej śpisz.
    Ktoś niewtajemniczony zastanawia się, co o tym myśleć:
    - czy jesteś tak dobry, a sąsiadka ma dobrą opinię,
    - czy jesteś tak dobry, a sąsiadka nie ma dobrej opinii,
    - czy jesteś tak słaby, a sąsiadka ma dobrą opinię,
    - czy jesteś tak słaby, a sąsiadka nie ma dobrej opinii.

Dlatego wyjaśnij, dlaczego się podnieciłeś sytuacją na walorze, bo nie wiadomo nadal.
  • Re: Jestem pod wrażeniem Autor: ~zen_on [83.242.82.*]
    Też jestem ciekaw. Spółka jeszcze nie zbankrutuje, mają w statucie od dawna punkt dotyczący emisji akcji, ale teraz na ZWZ 27.05 będą go zmieniać na ograniczenie prawa poboru "w sprawie upoważnienia Zarządu do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki w ramach kapitału docelowego poprzez emisję nowych akcji oraz przyznania Zarządowi kompetencji do pozbawienia dotychczasowych akcjonariuszy prawa poboru akcji emitowanych w ramach kapitału docelowego w całości lub części za zgodą Rady Nadzorczej".

Jeżeli będzie emisja obstawiam 2.5 zł oraz od 2 do 5 mln akcji.
  • Re: Jestem pod wrażeniem Autor: ~darekbabkier [37.30.6.*]
    Dwa lata remu już robili emisję w ramach kapitalu docelowego. Też bez prwa poboru. Obją Prezez 2 mln akcji w zamian za przekazanie spółce udziałów w spólce niemieckiej. Wtedy cena emisyjna wyniosła 12 zł. Zapisy o takiej emisji ma przegłosowane wiele spółek na GPW. Żadna sensacja, tym bardziej żadna negatywna informacja. Raczej neutralna. Martwić się można dopiero gdyby większosciowy akcjonariusz wykorzystał ten zapis i wyemitował akcje dla siebie albo dla kogoś umówionego za pól darmo. Jak na razie Prezes takich numerów nigdy nie robił. Martwienie się na zapas nie jest zdrowe. Pozdr.
  • Re: Jestem pod wrażeniem Autor: ~As [185.21.36.*]
    Zgodnie z obowiązującą umową do 31 maja 2026 r. trzeba 43,10 % akcji Energietechnik GmbH
  • Re: Jestem pod wrażeniem Autor: ~darekbabkier [37.30.6.*]
    Mogą znowu zrobić szybką emisję dla Prezesa, za kasę na realizację tego przejęcia lub mogą aneksem presunąć termin realizacji umowy. Jeżeli to dobra zdrowa spółka to czemu jej nie kupic, nawet za kasę z emisji dla Prezesa. Pozdr.
[x]
SUNEX 1,79% 2,85 2026-05-21 14:28:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.