Mam wrażenie, że oprócz dosłownie kilku osób, cała reszta tu to trolle, wtórni analfabeci i ludzie nie mający pojęcia o gamedevie i procesie produkcji gry. wtopiliście pewnie swoje ciężko zarobione 2k pln na górce i teraz szukacie winnego :)
Czy zdajecie sobie sprawę ile gier ma poprzesuwane daty premier? Rok opóźnienia w tej branży to na prawdę nic szczególnego, wiedzieli byście o tym, gdybyście znali tą branżę. Zastanówcie się, czy faktycznie wiecie co tutaj robicie, czy tylko wylewacie swoje smutki i pretensje, bo weszliście w coś, o czym nie macie zielonego pojęcia.
Vivid według mnie świetnie poradziło sobie z problemami. Wydłużenie produkcji o kolejny rok to ogromne koszty, te pieniądze skądś się muszą wziąć, i jak widać, poradzili sobie. Fakt, że znalazł się ktoś, kto wyłożył tak ogromne pieniądze świadczy o tym, że gra ma jednak potencjał a spółka jest wiarygodna. Soft launch to prawdziwy egzamin dla gry - bez tego nie wiadomo, czy wyobrażenia designerów spotkają się z oczekiwaniami graczy. Kogoś, kto inwestuje poważnie w spółki gamedevowe powinno to interesować, ale zdaję sobie sprawę, że łatwiej jest pajacować niż wykazać się wiedzą.
A kolega pisze jako prezes czy może inwestor który kupił wczoraj akcje? Prześlij sobie kolego jak to było kiedyś jak wyszły trzy premiery jak prezesi przykładali premiery wreszcie kiedy wyszły okazały się totalną klapą a oni sprzedali swoje akcje wiedząc że z tych gier nic nie będzie. Co tej w spółce wyszło kolego? Fakt jedno trzeba im przyznać że potrafią pięknie opowiadać bajki i pozyskiwać od naiwnych fundusze. Są w tym mistrzami
Piszę jako ktoś, kto śledzi aktualnie kilka nadchodzących pozycji, w tym również RB3.
Kiedyś, czyli kiedy? Ile lat temu to było? Bo mnie bardziej interesuje 'tu i teraz', bo to obecne projekty i ich powodzenie przełożą się na ewentualne zyski.
Ja komentuje jako ktoś, kto od kilkunastu lat śledzi aktualne wydarzenia. Mówisz, że spółka świetnie sobie poradziła? Czy to znaczy, że spółka osiągnęła zysk za ostatni rok kalendarzowy i ile takich zysków wykazała w swojej historii? Ostatni kwartał? Może wyszła na plus za cały okres działalności? Smutne i żałosne są te wasze próby naganiania naiwnych.
Tak, bo ktoś kto ma zainwestować mniejsze lub większe pieniądze na pewno zasugeruje się wpisami anonków i trolli na forum. W ten sam sposób można by ocenić Twoje próby. Mnie osobiście nie chce się sięgać tak głęboko w historię - inny prezes, inne projekty, inni ludzie. Patrzę co robi obecna ekipa. I jak to robi.
Różnica jest taka, że moje posty pokazują sprawdzający się logiczny ciąg przyczynowo-skutkowy, a twoje jedynie w sposób życzeniowy próbują wykreować rzeczywistość i są jedynie źródłem rozczarowań. Ja bym był ostrożny nawet przy niesamowitych wiadomościach. Ostatnia zwyżka na inwestora osiągnęła w piku 1,80. Dzisiaj kurs chce zajrzeć pod 0,60. Albo te niesamowite gierki którymi się jarasz. Jak one skończyły? Oto dwie z nich: https://www.bankier.pl/forum/temat_eroblast-na-konsolach,74010227.html https://www.bankier.pl/forum/temat_nowa-gra-rundead,68976419.html a przykłady można by mnożyć. Zagęszczenie twoich wpisów w ostatnich dniach sygnalizuje pewnie nowy zjazd. Czyżby ktoś chciał się pozbyć tej niesamowitej spółki i szuka dogodnej ceny? Nie pozostaje mu nic innego niż stara zasada kto pierwszy ten lepszy.
Jeżeli zamkną cię w klatce to wg twojej logiki ty będziesz tak naprawdę wolny, a w klatce będą przebywali wszyscy inni. Czyli wchodząc do klatki to ty zamykasz w klatce cały pozostały wszechświat... Ciekawe. Właśnie taką samą logikę prezentujecie przy naganianiu. To nie może się udać. Nigdy nie mogło.