Ja już dawno i w dobrym czasie opuściłam pokład tego g.wna..trzy lata się męczyłam plus minus trzy proc. Dziś widzę że dobrze zrobiłam. Ale pamięta ktoś, że po dobrych wynikach też były niezłe minusy. Odrobiłam straty na Medinice i tam jestem, nie polecam nie odradzam, ale dla mnie jest super, tak czy siak pozdrawiam
Raport jest w cenie już. Teraz trwa próba skupu akcji niżej od wystraszonych. Pożyjemy, zobaczymy. Ja kupiłem dzisiaj. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Jedynie możesz przypuszczać i nie wiemy jak będzie. Obecnie cena za walor jest już b. atrakcyjna i zarząd to widzi co się dzieje na walorze. Kopalnie dalej fedrują, choć chciało by się by było ich więcej. Nie oznacza to jednak że nie będą wracać do węgla :) Kto wie. Co do kontraktów - muszą działać niestety. Mają gorszy okres co nie oznacza, że kolejny będzie też zły. Pozdrawiam serdecznie
Musiałbym tu litanię pisać by to szczegółowo nakreślić. Zatem odpowiem tak- kieruję się doświadczeniem i "nosem" :) Nic poza tym :) Pozdrawiam serdecznie
Trzeci kwartał z rzędu na minusie. W zapasach nie widać aby realizowali duże zamówienia. Zobowiązania długoterminowe też mocno skoczyły do góry.. Z perspektywy czasu, myślę, że wypłata dywidendy to był błąd. Mogli zostawić kapitał w spółce ale 80% akcji w rękach właścicieli także pokusa była duża. Myślę, że postawili sporo na jedną kartę. Sporo zainwestowali i teraz zobaczymy na ile te inwestycje były trafione i wygenerują pieniądze. Koniunktura słaba także jedyna szansa w rynkach zagranicznych lub branżach innych niż górnicza.