• Fatalne wyniki Autor: ~Mario [185.182.55.*]
    9,5m przychód i 5,5m straty może uda się kupić po 2,20-2,30
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Mario [185.182.55.*]
    Niezłe lądowanie przychodów z 34m rok temu do 9,5m w tym roku, jest gorzej niż myślałem
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Jolka [94.101.20.*]
    Ja już dawno i w dobrym czasie opuściłam pokład tego g.wna..trzy lata się męczyłam plus minus trzy proc. Dziś widzę że dobrze zrobiłam. Ale pamięta ktoś, że po dobrych wynikach też były niezłe minusy. Odrobiłam straty na Medinice i tam jestem, nie polecam nie odradzam, ale dla mnie jest super, tak czy siak pozdrawiam
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Mirks [5.184.233.*]
    Raport jest w cenie już. Teraz trwa próba skupu akcji niżej od wystraszonych. Pożyjemy, zobaczymy. Ja kupiłem dzisiaj. Pozdrawiam serdecznie wszystkich
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Mario [185.182.55.*]
    Nawet jeżeli raport jest w cenie to czy w cenie jest raport za 2Q i kolejne?
    No bez przesady że II i kolejne raporty są w cenie :) Muszą pracować by II kwartał był lepszy. Coś muszą zapodać pozytywnego :) Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Mario [31.0.85.*]
    Problem polega że nie ma nowych kontraktów, które mogłyby spowodować lepsze wyniki w 2 ,3 czy kolejnych kwartałach
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Mario [31.0.85.*]
    Dlatego 2 Q będzie podobny do 1 Q i tego jeszcze nie ma w cenie
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Gość [5.173.30.*]
    Pojawi się choćby jeden kontrakt i górne widły. A szansa jest duża ze względu na Safe
    Jedynie możesz przypuszczać i nie wiemy jak będzie. Obecnie cena za walor jest już b. atrakcyjna i zarząd to widzi co się dzieje na walorze. Kopalnie dalej fedrują, choć chciało by się by było ich więcej. Nie oznacza to jednak że nie będą wracać do węgla :) Kto wie. Co do kontraktów - muszą działać niestety. Mają gorszy okres co nie oznacza, że kolejny będzie też zły. Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~bARTEK7 [46.227.240.*]
    to sprzedaj, ja kupię od Ciebie
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~Mario [37.248.217.*]
    Takie wpisy są infantylne i dziecinne, napisz coś merytorycznie, dlaczego chciałbyś kupić Patentusa skoro przynosi straty już kolejny kwartał ?
    Musiałbym tu litanię pisać by to szczegółowo nakreślić. Zatem odpowiem tak- kieruję się doświadczeniem i "nosem" :) Nic poza tym :) Pozdrawiam serdecznie
  • Re: Fatalne wyniki Autor: ~blabla [89.250.202.*]
    Trzeci kwartał z rzędu na minusie. W zapasach nie widać aby realizowali duże zamówienia. Zobowiązania długoterminowe też mocno skoczyły do góry.. Z perspektywy czasu, myślę, że wypłata dywidendy to był błąd. Mogli zostawić kapitał w spółce ale 80% akcji w rękach właścicieli także pokusa była duża.
    Myślę, że postawili sporo na jedną kartę. Sporo zainwestowali i teraz zobaczymy na ile te inwestycje były trafione i wygenerują pieniądze. Koniunktura słaba także jedyna szansa w rynkach zagranicznych lub branżach innych niż górnicza.
[x]
PATENTUS -2,17% 2,70 2026-05-22 16:49:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.