Niestety rekomendacja robi swoje. Nie sądzę żeby to był przypadek ale poszło w świat że cena docelowa to 25. Także jak sami widzicie fundusze zagraniczne nie tylko kapitałem ale mają jeszcze w zanadrzu coś więcej na wypadek gdyby nie szło po ich myśli.
To dla mnie fenomen, że ludzie się fascynują rekomendacjami. W XXI w. nie trzeba mieć CFA, nawet być po Finansach, żeby przeczytać dwie książki o podstawach wyceny przedsiębiorstw, poszukać w necie kalkulatorów do DCF czy wyceny porównawczej. Pobawić się, podstawić różne liczby. Wystarczy zmienić dwa parametry - stopę wolną od ryzyka i okres wyceny np z trzech na pięć lat i może wyjść 25 albo 40zł dla Dino :-))))
Która jest najświeższa rekomendacja? Która jest najbardziej krytyczna? Ja nie twierdzę że ona jest rzetelna, ale na pewno ma jakieś podstawy że została wydana. Została wyliczona na bazie wskaźników które nie mogą być pominięte przy wycenie waloru. To że została opłacona i ukierunkowana na najsłabsze ogniwo Dino To nie możecie twierdzić że nie istnieje. Kapitał zachodni i nasz kochany obecnie panujący rząd nie wspiera polskiego biznesu. Dlatego to co robią fundusze zachodnie na polskiej giełdzie z polskimi firmami patrz też modivo nie zdziwiłoby mnie że 25 będzie szybko osiągnięte.
a kto tobie zabrania wspierac krajowy kapitał? nie czekaj na 25 zł kupuj ku[uj kupuj Dino. Macie fioła na punkcie teorii spiskowych a tymczasem problemy są w DNP i to bynajmniej jak najbardziej rodzime: 1. brak reakcji na spadający na leb na szyję wizerunek firmy w oczach klientow i potencjalnych pracownikow. TO co wasze rodzime polskie zz uparły sie aby wykonczyć DNP? 2. zmiany strukturalne w popycie klientow - produkt/dystrybucja 3. pogarszające sie EBIDTA i marża 4. sklepomania pogarsza te wskaźniki 5. właściciel .... Wyznaje prostą zasadę - nigdy nie kieruję sie w decyzjach żadnymi rekomendacjami . Wzrost po wynikach jest prostym aby odreagowaniem na kursie ale czy na pewno odwroceniem trendu? Dla mnie to nie jest atrakcyjna cena w kontekście problemow DNP>
Ta rekomendacja Bernsteina dla dino na 25zl, jest tyle samo warta co ich rekomendacja dla bitcoina na 170tys usd... Wydali ja gdy bitek byl przy 120. Sami sobie odpowiedzcie.
Dnia 2026-05-18 o godz. 09:19 ~Trzy napisał(a): > Niestety rekomendacja robi swoje. Nie sądzę żeby to był przypadek ale poszło w świat że cena docelowa to 25. Także jak sami widzicie fundusze zagraniczne nie tylko kapitałem ale mają jeszcze w zanadrzu coś więcej na wypadek gdyby nie szło po ich myśli.
Wg mnie tej rekomendacji nie należy ignorować. rok temu LPP też dostał reko na duzo niższe wartości niż inne. Były potem spadki. Ale później byly duże wzrosty. Przypadek? chyba nie. Tu tez nie ma chyba przypadku. Ta rekomendacja jest istotna ale wg mnie w krótkim terminie. Trzeba przeczekać, albo oddać i się nie męczyć. Ja poczekam.
Jesli spadnie do 25 to dokupię.
W tym czasie wielkość całego portfela wzrośnie więc powiekszenie pozycji na Dino nie zachwieje jego równowagi.
Co więcej, stanie się to świetną okazja inwestycyjną w długim terminie.
W taki sam sposób dokupłem Pekao, PKO, LPP i XTB i sa to dzis moje czempiony w portfelu złotowkowym.
Nie planuję wychodzić z Dino w perspektywie najbliższych 24 miesięcy więc kurs 25 będzie świetną okazją do niskokosztowego znacznego powiększenia pozycji.
Wojna jest zawieszona na 3 dni duze obroty na dogrywce moze byc roznie raczej postuj lub powolny 3 dniowy kierunek polnocny to wszystko zalezy od Trampa i informacji ze wschodu wojny w Iranie
Klozetowa to jest Twoje zdanie i Twój postuj. Mój postój jest taki, że nie mam czasu na czytanie takich bzdetów jakie piszesz z błędami. Trump to jest czubek i nie od niego zależy to co ja zrobię jutro. Może podbije kurs i będzie zielono, co Ty na to wróżko ???
Ja nikomu nie doradzam co ma zrobic ze swoja kasa na GPW to jest tylko moje zdanie a Trump i wojna w Iranie ma duzy wplow na kursy swiatowe akcji i bardzo duzy na kursy akcji GPW w Warszawie prosze sie nie denerwowac i robic to co pon uwaza za sluszne
Misiu dziekuje za rade ale ja sie pod nikogo nie podszywam na forum kultura tez obowiazuje kazdy ma prawo napisac swoje zdanie dotyczace spolek gpw a do czytania tych wiadomosci nikt nikogo nie zmusza pozdrawiam
Masz racje argumenty nie trafiaja. Ale wiara cuda czyni to moze ci wierzacy beda kupowac na wiare. Albo spolka zlechana niemilosiernie to gra pod odreagowanie moze dac chwilowy oddech
Związki zawodowe odrzuciły podwyżkę 300 zł i domagają się 900 grożą strajkiem generalnym będzie najpierw strajk ostrzegawczy jak to nie pomoże będą strajkować aż pracodawca podejmie poważne rozmowy a to są już koszty bardzo duże
Jak dostaną 900 zl podwyzki to wszyscy z Lidla i Biedy bedą sie bić o pracę w Dino.
Czy ktos trzeźwo myślący wierzy ze nagle Dino bedzie placilo wiecej niz konkurencja???