Niestety musze się zgodzić z Mario, spodziewałem się słabych wyników, ale nie aż tak słabych, jak wyniki się poprawią kurs też się poprawi, na razie nie ma na co liczyć i zaklinać rzeczywistości,
Wyniki fatalne,ale co do siłowego dołowania kursu to Kollega Mirks ma 100 % racji ciągle jest powtarzany te sam schemat przerzut w dół , następnie obstawianie arkusza sprzedaży niżej i przesuwanie niżej.!!! Mirks jestem z tobą i pozdrawiam ::)))
Dzięki wielkie :) I ja cie pozdrawiam Obserwator. Tak jak piszesz, obroty marne i dołują kurs. Dostawiają i trzymają a drobnica się wysypuje. Raport dawno w cenie ale próbują kupić jeszcze taniej, choć chętnych na oddawanie prawie nie ma :) Cena jest do zakupu super atrakcyjna choć nie brakuje tu takich co wieszczą dalsze spadki :) Obecną cenę za akcję widziano tu lata wstecz, więc nie ma tu już chyba takich co trzymają akcje przez lata i akurat teraz by oddawali :) Niech się bawią kursem i trzymać akcje a przestaną zwalać. Zarząd musi działać i i na pewno coś będzie dobrego. Nigdy nie ma tak aby cały czas było źle... no chyba że upadłość, to już inna bajka :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich
Przeczytałem,dzięki. Zauważyłem ,że jesteś tu świeżak.Odpowiem tak. Wieszczą spadki,to niech wieszczą.Takie mają zadanie i pracują nad tym aby zniechęcić do kupna. Wykorzystać trzeba złe wyniki i wymusić sprzedaż akcji ,
Patentus ,branża przemysłowa,ale podporządkowani byli pod górnictwo. Ceny światowe węgla rosną od kilku miesięcy ,tak 100 do 130 dol za tonę. W Polsce też trzeba będzie górnictwo,odbudować, pobudzić i ruszy gwałtownie zapotrzebowanie na sprzęt górniczy,a wtedy to szybko dawaj bo musimy nadrobić zaniedbania. Moja wycena to ok . 6 zł ,zbliżona do wk. Jeżeli masz blisko to pojedż na walne,a dowiesz się dużo więcej i wyrobisz własne spojrzenie na firmę. Pzdr.
Podziwiam osoby, które wszędzie widzą spisek. Na krajowym rynku górniczym, na którym działa Patentus po prostu nie ma żadnych zamówień. zaś eksport, czy też dywersyfikacja produkcji nigdy nie były mocną stroną spółki. Z dużą dozą prawdopodobieństwa można więc przewidzieć, że drugi kwartał będzie jeszcze gorszy, zaś kolejne pewnie nie lepsze. Jeżeli nie wydarzy się coś spektakularnego, to po drugim kwartale kurs może oscylować w okolicach 1,90, a z początkiem roku możemy nawet zaobserwować kurs poniżej złotówki. Zachowajcie ten post dla potomnych, do cokwartalnego odświeżania.
Byłbym bardzo zaskoczony. Famur ma również niewykorzystane moce produkcyjne, a rynek jaki jest, każdy widzi, więc dublowanie kompetencji nie wchodzi w grę. Jedyna możliwość, to wrogie przejęcie, aby się pozbyć konkurencji, jak już to miało miejsce w przypadku Kopexu.
Niestety problem faktycznie jest to, że podeszliśmy od górnictwa... nie oznacza to jednak że niedługo do niego nie wrócimy :) Niemcy się cieszą a my zamknęliśmy wiele kopalń. Niemniej uważam, że po wrócimy prędzej czy później do węgla spiwrotem bo to trzon gospodarki zawsze był. Zarząd musi popracować teraz nad strategią obecnie. Nie wierzę w żadny kurs poniżej obecnej wyceny gdyż kto odda akcje? Pożyjemy, zobaczymy :) Pozdrawiam serdecznie wszystkich