• Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Lejs [91.94.115.*]
    Na 30 PLN .Tu właśnie....
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Lejs [91.94.115.*]
    W poniedziałek podbitka na 30.80 ,.,wtorek ,Środa ponowny powrót w okolice 30 PLN na dużym obrocie..Tak to widzę
    .
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Andy [5.184.193.*]
    A 14.05.br. czwartek po prawdopodobnie słabych wynikach znów dupnie na dół łamiąc ostatnie niby silne wsparcie wieloletnie na 29,9 zeta i nici z twoich wróżb kolego
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Lejs [91.94.115.*]
    Zobaczymy. Z 30 PLN do 45 PLN jest 50'/, .byłby piękny RGR ma rocznym..No ciekawe...
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Akcjonariusz [185.124.185.*]
    Chyba orgr ale tu nawet tego nie widać bredzisz
    Gdzie ty tam widzisz RGR. Na rocznym widać tylko równy stabilny trend spadkowy ze schodkową sekwencja spadkową
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Dexter [92.67.141.*]
    Eskalacja konfliktu pracowników i konkurencja. Jeszcze nie czas na Dino.
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Mirek [95.215.76.*]
    Lejs pisałeś ostatnio że 37 oszukałeś mnie ja zapakowany mam teraz grubą stratę w portfelu jak się nie znasz i nie wiesz to nie pisz ile będzie
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Pol [5.173.182.*]
    To poleci na 20zl wyniki będą słabe, strajk tylko wzmocni spadki, utrudniać bedzie można poniżej 20zl
    No to z tym 20 zeta to odklejka od realnej rzeczywistości. Podstawowy problem tutaj to zakala polskiej szulerni szort.A co do słabych wyników to na naszej ruletce gieldowej to nie jest akurat takie ważne, na wielu spółka wyniki podają słabe, a kurs nie spada ,co tam nawet rośnie tak jak to ostatnio było na CPS wyniki nie to że słabe ,ale tragiczne bo miliardy straty ,odpisy a kurs , po tym info ponad +10% na górnych widłach .No to jak jest z tą naszą szulernia kolego
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Dq [193.228.123.*]
    Jest taka sama nagonka na Dino jak niedawno było na cyfrowym- sukcesami paraliż firmy a wszystko po to aby odebrać akcję . NA SZCZĘŚCIE wytrzymałem i trochę zarobiłem. Jak będzie tutaj to nikt nie wie bo szorty robią co chcą, zaraz po biernackim jest goldman w akcjonariacie i to on może pożyczać dużo akcji tak jest na modivo
    A kolega Dq nie ma odklejki od realu i pisze jak faktycznie jest.Sensowny wpis.
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Dq [37.225.22.*]
    Mogę podać jeszcze Intela tam nagonka była taka sama,przy 20 dolarach pisanie ze firma upadnie rywale daleko z przodu i nie wyjdzie na prostą, proszę dziś z 20 dolarów na 120 dolarów. Podobnie dzis z firma Nike ze 180 spadło na 42 . I co teraz sie dzieję jest bardzo źle itp,dyrektorzy kupują po 58 dolarów a to spada na 42 a dlaczego bo wyszedł duży szort i władował 5%akcji
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~LLONG [89.171.83.*]
    Mnie też
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Jose [188.146.150.*]
    Obstawiam 27.x na piątek 15.05 po wynikach i to będzie pivot.
    A więc w ten piątek kupno do oporu tak to widzę
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~As [79.185.202.*]
    Diłek jest na głębokości 1 m bo tyle masz prawo wbić szpadel ,lub u syndyka
    Co ta za brednie. Do czego pijesz, bo to ni to przypiol ni to przyłatał .Co to jest diłek
    Jerenimo spadło w ciągu roku spadło 17%, dino 47 już chyba wystarczy tych spadków bo chyba nie cofniemy sie do epoki kamienia łupanego
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~porannykapec [217.119.68.*]
    Dnia 2026-05-09 o godz. 20:29 ~Dq napisał(a):
    > Jerenimo spadło w ciągu roku spadło 17%, dino 47 już chyba wystarczy tych spadków bo chyba nie cofniemy sie do epoki kamienia łupanego

giełda jest nieefektywna, dino to tego świetny przykład
    Wystarczy bo co bo ty tak chcesz bo masz stratę i mają przestać sypać żeby ci ulżyło i lepiej się spało nie ma
    Litości czym niżej większe głupoty robimy oni to wiedzą ubierają na każdym pięterku ile się da fra jer ów marzących o kasie złapać tu nie ma litości potem oddajemy im ze strachu w samym dołku oto w tym chodzi presja przychodzi stres i strach przed utratą kapistami po tak długim teredzie spadkowym do dna będzie wracało 2 a nawet 3 razy stojąc z boku trzeźwo będzie można samemu określić czy to aby jest dno i można wchodzić grubo ci wyżej co pochodzili też myśleli że to dno miłej niedzieli
    Zawsze może być niżej masz rację, ale dołka nigdy nie złapiesz, chyba ze całkowicie wychodzisz z gieldy, bo ja mam wrażenie ze trzeba odpocząć bo szykuję sie większą korekta na rynku
    Chyba wczoraj z kimś mądrym pogadałeś ze masz takie pesymistyczne podejście. Ale to dobrze bo nie można patrzeć tylko ze będzie dobrze
    Cześć Dq z nikim nie rozmawiałem widzę że kasy ubywa na którą długimi ciężko polowałem zaraz będzie tak jak zawsze czekasz pół roku albo rok żeby odrobić a przewalisz w miesiąc albo dwa tygodnie mam już tego dość zmęczyli mnie niema na 100 % potwierdzenia dołka dwa miesiąc Maj zawsze słaby pomału inwestorzy zwalniają i uciekają na urlop wrzesień dobry na pakowanie pod korek nie chce sobie popsuć nerwów i wakacji chyba spakuje giełda się nie kończy zawsze można spróbować sił dalej mam uczucie że rynek zanotował szczyt i będzie zwalniał i się usuwał szkoda moimi pieniędzmi ile trzeba było siedzieć na Cyfrowym żeby coś ukręcić za grubo się rozstawiłem straty są bolesne odciąć się trzeba podziękować jak w poniedziałek mnie wystraszą oddam i stoję z boku czekam na dalszy przebieg wydarzeń zawsze jak byłem twardy jechałem do dna i powiedziałem sobie nie to jest nie możliwe to nie może tyle kosztować a właśnie że może dla nich czym taniej tym lepiej nie grają swoimi pieniędzmi mają czas o 17 zamykają drzwiami idą do domu a my z tym żyjemy i odbiaja się to nasza psychikę wolę nie zarobić i nie stracić zobaczymy co jutro szanujmy pieniądze
    A zrób analizę plusów i minusów Dino.Podstawowy minus to zakala polskiej szulerni czyli cwaniaki z City z szortami, co dołują kurs ,ale plus jest taki że szorty muszą te akcje odkupić, a mogą to zacząć robić już np.po 14.05.br.po prawdopodbnie słabych wynikach za1 kw.br.Dodac tu należy że przy odkupie akcji np. w okolicach wieletniego dna w okolicach 29 zeta już będą zarobieni kilkadziesiąt procent .A to przy setkach milionów zl wpakowanych w szorta to juz nie w kij dmuchał co nie kolego.Kolejny minus, ale prawdopodobny to ,ze ponoć słabe wyniki podadzą, ale plus że to nie będzie duża strata jak była na CPS .A jak pamiętamy anormalnie kurs CPS po fatalnych wynikach poszedł do góry na górnych widłach, taka jest ta nasza szulernia.Kolejny minus to fatalny piar medialny różnych nagonow interesownych jak np.Onet, co jest powielane tutaj na bankierze przez wszelkiej maści płatnych nagonow 20 gr.od jednego oplucia spółki tu na bankierze, ale plus jest ze to w sumie nie dotyczy spraw fundamentalnych i tego co dzieje się w firmie. Dla przykładu czy ciebie tam na budowie czasami nie obgadują, czy nawet nie plują na ciebie i co przez to wygryźli cie z roboty kolego. To jest po prostu chamska socjotechnika aby kogoś wygryź z dobrze prosperującego interesu i tak tu jest bo konkurencja w spożywce nie śpi i zazdrości Polakowi Biernackiemu jego bogatego, dobrego biznesu. A plusy są takie że na wsiach ludzie też muszą jeść i to dużo bo relatywnie w skali całe kraju ludzi jest dużo, bardzo dużo. Następny plus to po co buduje nowe sklepy,centra handlowe, przecież chyba zrobiono obliczenia symulacje finansowe że inwestycje te zwrócą się w krótkim czasie bo popyt na żywność będzie zawsze.Następny plus to taki ze bardzo mało, albo nawet wcale nie posługują się kredytami na te duże inwestycje ,czyli nie brak im własnej
    kasy, dużej kasy. Kolejny plus że te sklepy,centra budują na własnych gruntach ,nie martwią o koszty dzierżawy gruntów, jak to ma konkurencja. Są także plusy z A.T i to poważne po pierwsze kurs szoruje na w pobliżu dna wieloletniego, a ty chcesz sprzedać właśnie w pobliżu tego dna ,przemyśl to jeszcze raz .,Następny plus wszystkie wskaźniki szorują po dnie ,pojawiły się pozytywne dywergencje wzrostowe, obroty są od kilku dni bardzo duże czyli akcje w dużych ilościach przechodza od pesymistow, takich bez obrazy jak ty, do optymistów którzy uważają że warto już kupować dużą spółkę z WIG 20.Ja bynajmniej czekam do 14.05. br.do czas podania ponoć fatalnych wyników, a jak nie będą takie złe, to tak na marginesie to co będzie działo się z kursem 15.05.br. no co, to ja bynajmniej pakuje się z gruba kasą w Dino kolego.
    Pytanie jest czy sie już zapakowałeś czy dopiero zamierzasz? Czytając Twoje wpisy chyba jesteś zapakowany
    Po kolejnym mało zyskownym kółeczku jestem , jakbys chciał wiedzieć, a reszta to psychologia ,zgaduj zgadula gdzie ta złota kula kolego
    Na Andy nie patrz to kolarz niczym my się kapniemy to on już dwa kółka wykręci on jest i go nie ma za nim nie nadążysz ja kupuję zawsze chociaż pod 10%albo więcej mnie groszówki nie interesują szkoda nerwów i czasu czy odkupię czy dobrze oddam poco to dino jest W silnym trendzie spadkowym nawet go Papierz nie zatrzyma musi dobić odbić wrócić i wtedy można pomału zastanawiać się czy jest dno złapaliśmy spadające noże ręce pocięte ble
    Mosz Recht ! dobrze Andy piszesz nie mówię nie jak będzie dno uklepane to lecimy tylko trzeba wybadać teren żeby było śmiesznie to pracuje przy budowie nowego sklepu Dino okolice Wadowic firma prężna inwestuje i rozwija sieć sklepów będzie tak jak z Pepco akcje były po 13 zł w ubiegłym roku a sklepy budowały się jadem za drugim za grubo wlazłem więcej nie chce inwestować pasuje mieć coś na uśrednienie w razie czego na giełdzie łatwiej stracić jak zarobić za długo czeka się tu na zarobek trzeba szanować kasę są tacy co wsiadają 10% na odbiciu wtedy kierunek wydaje się pewniejszy te małe zrywy w trendzie spadkowym nic nie sugerują tylko ubierają nas naiwnych na każdym pokładzie pozdro miłej niedzieli
    Andy tak zapytam z ciekawości jak był spadek w czwartek -5% byłeś w papierze i piątek-2% mnie poturbowało
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~magellan [5.173.186.*]
    ja mam też lekką stratę liczę że do środy się wyklaruje
    Magellan było by dobrze zobaczymy co poniedziałek przyniesie to jest tak jak masz tracić lepsze 0 okazję trafiają się jak stoi się z boku .
    Siema ziomki aktywa są bezlitosne żałuję że wdepnąłem w ten marazm mailem nauczkę w ubiegłym roku przy 14 wchodząc w cyfrowy szkoda swojej kasy na macanie dołka ich inni macają dopóki denko się nie uklepie nie wchodzę jutro na podbitce jak będzie taka wywalam ze stratą i stoję obok wy jak macie za dużo pieniędzy to se macajcie a może 29 a może 28 nie mam czasu śledzić tego i siedzieć cały dzień przy kompie Andy zrobił 3 kółka i zarobił ja zminousowalem się kasą na dobre wakacje jeszcze dobrze zysk z cyfrowego się nie zagrzał w kieszeni oddałem procenty na szmatławe Dino w silnym trendzie spadkowym głupota nie ziemska wrócę jak uklepiecie podłogę chyba że od poniedziałku coś pożre ale wątpię taka zabawa szukania dna nie jeden nie potrafi się odkopać latami co podjedzie gdzie indziej utopi nie ma zdrowia i czasu na kółka pozdro tak na marginesie fachowcy mówią tak jak wajcha przestawi się na wzrostowy to już nie wysiadamy czemu forumowe nagony powyskakiwały nie mam pojęcia uważam mało znają się tam było by 1 zł więcej a tu jest 2,50 mniej przy dużej kasie rozjechałem się grubo błąd trudno odrobimy czas
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~desideratum [91.94.81.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=1     i rozwiniecie  : https://suno.com/song/572c6de2-7f90-44a3-86e4-3811e3e26e49

W tej całej zabawie nie pasują mi zakupy członka rady kupując 40 tys po 42.50 ro sa duze ilości akcji.Ogolnie 1 kwartał jest gorszy okres zimowy, 2 i 3 kwartał jest najlepszy jest ciepło, soki,lody i pełno dzieci w sklepach w wakacje na wioskach- rozmawiałem z kierownikiem sklepu.
    No to te słabe wyniki jednak podadzą 14.05.br ,więc trzeba kupować lepsza przyszlosc od 2 kw.br. Jak spadnie na te 28,xx zeta to zamelduje ci ze wreszcie konkretnie kupiłem akcji Dino kolego
    Jak ma spać to porządnie na 25 zł i dopiero poleci,s jak ma nie spać to w piątek był dołek
    Dq to nie był dołek wspomnimy tą rozmowę chciał bym się mylić m najpierw zwala potem trzymaniem za ryjek aż wszyscy oddadzą zbiór i małymi kroczkami do góry
    to nie był dołek na 100% bo wyniki będą ch....

chyba, że dino pobije jeronimo co jest niemożliwe
    A jak osławiony konsensus anali będzie mniejszy to jesteś w mylnym błędzie , jak swego czasu mówił Bolek i wtedy masz konkretne odbicie na Dino.
    Mądrze piszesz Mirek,tutaj dołek może być dużo niżej na 25 nikt tego nie wie.trzeba odpocząć
    Dq zobaczymy jutro otwarcie będę starał zachować zimną krew dać rozwinąć się sytuacji pochopnych ruchów pkc nie będę robił kto wisi wyżej jego sprawa też ich szkoda to taka gra każdy uczy się na swoich błędach i wyciąga na przyszłość wnioski za długo też wisiałem na spółkach żeby by łatwowiernym tu nie ukrywam trochę nagonki zrobił Andy sam pewnie bym tu nie wlazł my przyszliśmy z zyskiem z innej spółki i nie zamierzam oddawać pieniędzy w tego chłama trudno trzeba przyznać się do błędu stanąć z boku i czekać na rozwój sytuacji a może uda kupić się więcej akcji jak spadną a może piszemy o czymś co wogle się nie wydarzy za dobrze nie wygląda nie wierzę w żadne AT w ubiegłym roku od października na Polsat łamali jak chcieli pamiętasz z 15 spadło na 10 , 80 to był moment tu na 27 albo 28 też zjadą jak tylko będą chcieli tu jest zwierzy temat jeszcze nie uklepany
    Oczywiście ze mogą zjechać niżej,cyfrowy jest tego najlepszym przykładem wig na szczytach a cyfrowy tylko w dół i nowe minima już to przeżywałem nie chce już tego na dino.popatrzalem na wykres to moda zjechać na 25 bo 30 w piątek przełamała bez problemu i słabo odbiło, bo powinno być bliżej zera na koniec sesji lub lekki plus
    Allegro od debiutu 70 zł szorowało po 20 i 25 zł dino za mało spadło a powiedzmy sobie mogło być przy cenie 55 przewartościowane tak jak cyfrowy po 35 i 3 lata nie umi wyjść z dołka dino spadnie na 25 to 30 będzie marzeniem o realna ceną małymi pęczakami nie łapczywie jak ja zrobiłem po podjeździe na Polsacie jakiś byłem bardzo optymistyczny widziałem wielki potencjał zarobku na akcjach Minolta tydzień strata na portfelu już otrzeźwiałem pilnuj i szanuj kapitał
    Przelicz za kasę która chcesz przeznaczyć na zakupy ile będzie akcji po 28 zł na przykład może to cena życzeniowa czas pokaże co zmieniło się w cyfrowym że był nie tak dawno po 10,80 a dzisiaj po 16 hm? Ta sama firma wszystko to samo
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: google_lov111vol [95.91.215.*]
    nie ma dolko sa tylko WZLOTY i upadki ?
    AT pokazuje na 3 sesje odbicie

w piątek na wynikach lepiej z akcjami nie być
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Xtb [83.11.180.*]
    1 kwartał złapał w tym roku Wielkanoc, więc lepiej być z akcjami
    uważasz że jeronimo był wtedy close ?
  • Re: Pytacie gdzie jest dołek? Autor: ~Miras [109.243.144.*]
    Widzę, że wyniki już w cenie.
    Myślę, że za dużo się tutaj nie zmieni bo po co. Na razie kasa idzie w inwestycje, później przy tak niskiej cenie może być ogłoszony skup akcji. Dla mnie to jest inwestycja długoterminowa ale jak ktoś ma czas i spokojne nerwy to zarobi na kółeczkach. Nerwowo się robi więc pozwolę sobie dokupić mały pakiecik. Pozdrowionka.
[x]
DINOPL -2,60% 29,60 2026-05-11 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.