Stalprofil już sporo zarobił (i zarobi jeszcze więcej) na wzrostach cen stali. Na Izostalu wpływ różnicy na cenach jest mniejszy, bo segment stalowy jest małą częścią tego na czym zarabia spółka. A żeby zarabiać na lepszych marżach w sektorze infrastruktury, najpierw muszą pojawić się zamówienia. Nie wiem co w tej sytuacji uważasz za nielogiczne.
Ja wciąż jestem optymistyczny a propo tego, że w najbliższych miesiącach coś w sprawie zamówień się w końcu zadzieje. Parę miesięcy wydawało mi się, że prędzej zobaczę tu 6 niż 16 na Stalprofilu, i mimo tego że Stalprofil już ruszył a Izostal jeszcze nie, na razie zdania nie zmieniłem.
stalprofil od 6 lat idzie bokiem, wiec kto trzyma akcje to wlasciwie stracil… ciekawie bedzie jak wyjda powyzej 10, pozniej korekta na 9 i wtedy trzeba pakowac no powinno pojechac na 15… taka moja wizja…
Na Izostalu, dopóki rynek nie dostanie konkretów w postaci nowych przetargów, będzie się tak mieliło. To tyle w temacie. Jeden grajek sobie przerzuca. Jeżeli ktoś liczy na szybkie strzały to może się bawić gdzie indziej przez najbliższych kilka miesięcy. No chyba, że ktoś chciałby nabyć większą ilość, bo z tym widać problem. Słabo z akcjami w obrocie
Dnia 2026-05-11 o godz. 15:33 ~Odniego napisał(a): > Na Izostalu, dopóki rynek nie dostanie konkretów w postaci nowych przetargów, będzie się tak mieliło. To tyle w temacie. Jeden grajek sobie przerzuca. Jeżeli ktoś liczy na szybkie strzały to może się bawić gdzie indziej przez najbliższych kilka miesięcy. No chyba, że ktoś chciałby nabyć większą ilość, bo z tym widać problem. Słabo z akcjami w obrocie
Od ponad pół roku na tym gniocie nic się nie dzieje. Szkoda czasu i pieniędzy aby w to wchodzić.
Bez znaczących przetargów dalej się będzie kisić. Nie ma opcji znaczących wzrostów. Może po raporcie za 2 kwartał wzrośnie o 7-8% pod warunkiem odpowiednich przychodów.
Mamy, mamy. Wchodziłem jak były po 2.95. Od tego czasu niewiele się dzieje. Mam nadzieję że w końcu to się zmieni. Gdyby nie to dawno by mnie tu nie było. Pozdrawiam
Jakbym chciał tez bym w strefach sprzedawał i probowal odkupywać taniej może wtedy kurs by szybciej szedł ale nie chce mi sie bawić i mam za duzo akcji na taka zabawe. Ktos tam probuje mieszac i urwać pare groszy ale w koncu i tak popyt wygra. Ja sie tez nie zadawalam kilkoma groszami i gram na dlugi termin. Mam prawie 0.5% akcji Izostalu i troche Stalprofilu.
Dnia 2026-05-12 o godz. 21:29 ~Marunia napisał(a): > Gwarantuję tobie i innym ,że niżej jak po 3,03 już nie kupisz ... Szykuj się na piątek /poniedziałek PKC .... > Pozdrawiam centa ... dolara25 > ..!..
Wiesz coś więcej o przetargach, czy uważasz, że pod raport tak poleci?