• Reko santander Autor: ~Gunter [46.205.201.*]
    Według danych na maj 2026 r., Santander BM utrzymuje rekomendację "trzymaj" dla akcji PKP Cargo, z ceną docelową ustaloną na poziomie 19,40 zł - 22,90 zł. Spółka znajduje się w procesie restrukturyzacji (postępowanie sanacyjne), co ma kluczowy wpływ na ostrożne podejście analityków.
  • Re: Reko santander Autor: ~Oyayebie [93.159.60.*]
    Ładnie:)
  • Re: Reko santander Autor: ~Krótki [37.30.14.*]
    a to takie reko jak "mocne sprzedaj" na niznes radar np? Czy może jest jakaś szersza analiza :)))
    Niby mają ostrożne podejście, ale podają reko biorąc pod uwagę wynik i interpretują go jako poprawę operacyjną :))))))))
  • Re: Reko santander Autor: ~Oyayebie [93.159.60.*]
    No ciekawe ciekawe:))))))))))))))
  • Re: Reko santander Autor: ~black944 [31.61.162.*]
    Rekomendacje są nieważne. Liczy się tylko RSI=3S.

P.S. Sprawdzajcie ip :))
  • Re: Reko santander Autor: ~baltazar [109.243.1.*]
    A ty masz teraz przerwę? Czy z wuceta nadajesz?
  • Re: Reko santander Autor: ~Gość [31.0.56.*]
    Panie Krótki. Możesz powiedzieć, bo ja nigdzie nie wyczytałem, czy w ciągu jednego roku PKP Cargo wygrało jakikolwiek przetarg, od ponad roku cisza. Dlaczego nic o ewentualnym wygranym przetargu na przewóz czegokolwiek dla jakiejkolwiek państwowej spółki
  • Re: Reko santander Autor: ~Pol_Wykwintny [37.47.181.*]
    Chyba kiepsko szukałeś.)
  • Re: Reko santander Autor: ~Gość [31.0.48.*]
    Codziennie śledzę od kilku lat, 2 lata temu np były informacje prasowe typu oferta PKP Cargo najkorzystniejszą na przewóz węgla dla...kiedy ostatnio pojawiła się podobna informacja ?
    Spółka ma kilka dużych kontraktów z firmami państwowymi... niektóre do końca 2027. Ma sporo mniejszych kontraktów.
    Spółka nie wszystkie kontrakty ujawnia.
    Ma kontrakty na transporty z portów .. i nawet wozi intermodal dla konkurentów :)))))
    Ostatnio podpisano list intencyjny dotyczący dużych sześcioosiowych platform do transportów militarnych z Koreańczykami.
    To tak "krótko" - zachęcam do zweryfikowania.
    Co do węgla - od węgla wszyscy odchodzą i pkp cargo i DB cargo a np w Czechach to już zakończono wydobycie więc należy odwracać uwagę od węgla i restrukturyzować.
    Przy okazji spółka ma dużą ilość nieruchomości których powinna się pozbyć, ma sporo niepotrzebnego taboru i jeszcze lekko za duże zatrudnienie... to wszystko generuje koszty, z które zarząd zmniejsza.
    ciekawostka... koszt zwolnień zwrócił się w pół roku :)))))
    Poczytaj poszperaj... ba... jeżeli Twoje intencje są dobre i chcesz śledzić losy spółki nie tylko na tym spekulanckim forum to zachęcam również do kontaktu z działem relacji inwestorskich gdzie jest b. miła p.Ania, jak też inne osoby, która na pewno z Tobą porozmawia i odpowie na pytania jeżeli będzie mogła :)))))
    pozdrawiam i mam nadzieję że Twoje iintencje są dobre a ja cokolwiek pomogłem :)))))
  • Re: Reko santander Autor: ~Pol_Wykwintny [37.47.181.*]
    Szczerze, to nie wiem, czy pomogłeś.) Postaraj się zapewnić, że spółka zdąży się przebudować zanim urośnie nowy biznes. Ewidentnie o to chodzi.)
  • Re: Reko santander Autor: ~Zuza-od-kasztanów [109.243.71.*]
    Może ja coś podpowiem. Kluczem do sukcesu jest Industrial Accelerator Act im szybciej zostanie wprowadzony, tym lepiej dla spółki.
  • Re: Reko santander Autor: ~Gość [31.0.63.*]
    Wyobraż sobie że masę swoich ciëżko zapracowanych oszczëdności mam wtopione od 7 lat w spółkę. Od dawna piszę listy do właściwych polityów , posłów, ministerstw, odpowiedzi albo brak, albo wymijające ogólnikowe. Kolejne telefony do relacji inwestorskich nie dają nic, powiedzá tylko to co wszyscy wiedzą, ogœlniki, nic więcej , od 7 lat piszę, dzwonię...to nic nie da.
  • Re: Reko santander Autor: ~Olek [193.28.84.*]
    Przestań pisać dzwonić wycofaj kapitał i ulokuj gdzie indziej
  • Re: Reko santander Autor: ~Blanka_od_smoka [37.47.177.*]
    Szczerze to ciężko mi uwierzyć w 7 chudych lat Gościa.) Robię się podejrzliwa od nadmiaru merytoryki na tym forum.
  • Re: Reko santander Autor: ~Gość [31.0.55.*]
    7 lat zmarnowanych, od 7 lat oszczędności wtopione, trudno wycofać się, nie mam pewności, czy odrobię wielkie straty. Politycy od 7 lat , jedno i drudzy obiecują, że problemy spółki przejściowe, że już będzie lepiej. Czekam 7 lat zdesperowany, nie wiem, czy kiedykolwiek, mimo obecnej restrukturyzacji, spółka wyjdzie na prostą, a kurs wróci na godziwy poziom.
  • Re: Reko santander Autor: ~PrawdaWOczy [109.243.215.*]
    Jakbyś rok temu wpakował pieniądze w Intela poniżej 20zł dzis miałbyś ponad 6 (słownie SZEŚĆ) razy tyle (po ROKU). Czujesz się jak frajer? I slusznie, każdy z nas co tu siedzi od lat jest frajerem. Ale już za daleko zabrnelismy :/
    Tak wiem, ale czy ty i inni wiedzieli rok temu, jak zachowa się Intel, czy np Capital, KGHM, czy Orlen ? Z. KGHM miałem przykre doświadczenia za poprzedniej władzy, jak jedna Pani przed dojściem do władzy, kłamała w żywe oczy, że zlikwiduje podatek miedziowy. Też wierzyłem, niestety okazała się oszustką w tej sprawie
    Problem, że trudno przewidzieć, jak będzie.
  • Re: Reko santander Autor: ~PrawdaWOczy [109.243.215.*]
    Ja w zasadzie przewidziałem ze urosnie (choć nie o tyle), w końcu NVidia, AMD szly w góre. Bylo wiadomo że Intel przezwycięży złą passe i też urośnie. Ale popełniłem typowy błąd koszt utopionych i ciężko mi było psychicznie się wyprzedać. Pluje sobie w brode ale no nic, nauka na przyszłosc.
  • Re: Reko santander Autor: ~Gość [31.0.58.*]
    A może po fatalnej passie Cargo, przyjdzie czas na odbicie trwałe, nie kilkudniowe. Pan Miłek też myślę, że chcę zarobić nie stracić, to może jakaś nadzieja jest, że w końcu podpiszą ten układ i kurs solidnie ruszy, może teraz już szkoda uciekać po mojej 7 letniej wtopie i psychicznego dołka.
    seczerze... to współczuję (chociaż tu ktoś był podejrzliwy gdy używa się słowa - szczerze).
    ...a szczególnie dlatego że niektórzy nieelegancko wykorzystują to w jakiej sytuacji jest parę osób. Między innymi dlatego przestrzegam przed uleganiem emocjom wywoływanym przez psychopatycznych cwaniaków bez empatii... ale Ci ludzie mają albo będą mieli w związku z tym spore problemy - ale ja nikomu źle nie życzę.
    Życzę za to spółce żeby restrukturyzacja przyniosła jak najlepsze efekty i małymi kroczkami idzie wszystko do przodu :)))))
  • Re: Reko santander Autor: ~Szczery_wełniak [37.47.147.*]
    No dobra. A skąd my mamywiedziec kiedy piszesz szczerze, kiedy nie? Które kłótnie są udawane, które nie? Które załamania nerwowe maja tylko prowokować do naszych wynurzeń? Które nicki są służbowe? Czemu nagle nie ma fotek? Normalnie skołowani jesteśmy!)
    najlepiej jak się skupisz na tym co jest w spółce a nie na tym co tu cwaniaki piszą... tak szczerze mówiąc :)))))
  • Re: Reko santander Autor: ~Szczery_wełniak [37.47.154.*]
    No ale wiesz jak jest… ciekawość, przyzwyczajenie… a te cwaniaki to wykorzystują i golą nas bez mydła.)
    a co to znaczy golą? dajesz się wkręcić w kółka? jeżeli tak to już Twój wybór :))))
  • Re: Reko santander Autor: ~SW [37.47.187.*]
    Bo ten Black jest taki wiarygodny i ma arnage i rower na prąd.)
    Chociaż 3 z przodu, może jakoś wyszedłbym bez strat, na razie nie ma nadziei nawet na 2 z przodu
  • Re: Reko santander Autor: ~Dronald [46.205.201.*]
    Nadzieja jest, program safe jest między innymi dla pkpc korzystny ale dla obywatela nie. Także czekamy na inwestycje w strategiczny sektor dla wojska czyli transport pkpc. Stąd wezmą kasę na zasypanie dziury po decyzji weglowej. Ta kasa co wzięli na Naród to pieniądze na ich kampanie wyborcza, spółki skarbu państwa będą rosły do wyborów. Zapamiętajcie moj wpis
    Gdyby w końcu było odszkodowanie za decyzję węglową, od wycofania pozwu tyle tygodni minęło i nic...
  • Re: Reko santander Autor: ~Mb [94.254.228.*]
    A jaki do ciebie jest godziwy kurs..?
  • Re: Reko santander Autor: ~Blanka_od_smoka [37.47.176.*]
    Tyle było podpowiedzi o RSI, sposobach przecięcia średnich kroczących, gdzieś było nawet o współpracy z dachowymi Ob.rańcami.)
    3 lata temu zmieniła się władza, była wielka nadzieja, że oto skończą się problemy spółki, że nareszcie nowym będzie naprawdę zależeć na naprawie . Tylko jakdługo to jeszcze potrwa i czy naprawdę idzie to w dobrym kierunku...Czekam, choć już wszystkiego mam dość..
  • Re: Reko santander Autor: ~black944 [31.61.165.*]
    Ja czekam zapakowany za miliony po cenie 11 zł i zaprawdę powiadam wam, nie wyjdę po niskiej cenie :)))
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.243.1.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Reko santander Autor: ~black944 [31.61.165.*]
    Baltazarze, ale ty jesteś męski... I takie mądre posty...
[x]
PKPCARGO 2,14% 15,24 2026-05-14 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.