Spółka ma kilka dużych kontraktów z firmami państwowymi... niektóre do końca 2027. Ma sporo mniejszych kontraktów.
Spółka nie wszystkie kontrakty ujawnia.
Ma kontrakty na transporty z portów .. i nawet wozi intermodal dla konkurentów :)))))
Ostatnio podpisano list intencyjny dotyczący dużych sześcioosiowych platform do transportów militarnych z Koreańczykami.
To tak "krótko" - zachęcam do zweryfikowania.
Co do węgla - od węgla wszyscy odchodzą i pkp cargo i DB cargo a np w Czechach to już zakończono wydobycie więc należy odwracać uwagę od węgla i restrukturyzować.
Przy okazji spółka ma dużą ilość nieruchomości których powinna się pozbyć, ma sporo niepotrzebnego taboru i jeszcze lekko za duże zatrudnienie... to wszystko generuje koszty, z które zarząd zmniejsza.
ciekawostka... koszt zwolnień zwrócił się w pół roku :)))))
Poczytaj poszperaj... ba... jeżeli Twoje intencje są dobre i chcesz śledzić losy spółki nie tylko na tym spekulanckim forum to zachęcam również do kontaktu z działem relacji inwestorskich gdzie jest b. miła p.Ania, jak też inne osoby, która na pewno z Tobą porozmawia i odpowie na pytania jeżeli będzie mogła :)))))
pozdrawiam i mam nadzieję że Twoje iintencje są dobre a ja cokolwiek pomogłem :)))))