Pięknie spłycasz temat. Powazny Prezes przyjmuje rzekomo bez znaczenia funkcje w RN gdzie wg aktualnych regulacji odpowiedzialność jest ogromna!!! Wystarczy przeczytać sprawozdanie Genomtec aby zobaczyć jaka tam kaszanka. No ale skoro Miron go przekonał to może jest jakieś drugie dno? Wyczuł że będzie kasa z komercjalizacji i może docelowo chce zaproponować emisję ratunkową Medinice ???
Miron go nieźle musiał błagać bo tam się mu podłoga łamie pod nogami. Kolejne emisje coraz niżej zero przychodów i same straty, a tylko obietnice. Genomtech przy Medinice uwiarygadnia się i to jest czysta socjotechnika. To samo robił Jeleń na Pure wprowadzając do RN różnych prominentnych członków. Mam nadzieję że nasz Prezes nie przepali kasy z komercjalizacji o ile w końcu do niej dojdzie a co najwyżej jeśli miałoby dojść do hipotetycznej akwizycji Genomtechu to będzie ona na warunkach jakie PZU zaproponował tutaj na Medinice, czyli powiedzmy udział kontrolny w Genomtechu za 2,5 PLN per kwit emisyjny ??? To może byłby i dobry deal ? Co o tym sądzicie ?
Ile, prawda jest taka, że słaba to informacja. Genomtec kilka lat próbuje sprzedać swoje urządzenie i raczej go nie sprzeda. Doradca już dawno się wycofał.
Prezes idzie do RN żeby grzebać w szufladach Genomtecu, dobre !!!! Genialne wytłumaczenie. Trzeba tam góru wysłać to popisze na forum Genomtecu o złocie schowanym w szufladach. Co jeszcze wymyślicie.
Ale podskakujesz strasznie. Spółka nieciekawa, zła, bez perspektyw a Ty zakrzykujesz wszystko jakbyś coś naprawdę ważnego chciał przykryć swoim wyciem. Tak, Genomtec ma 2 fenomenalnie ciekawe dla Medinice projekty. Czy coś z tego będzie? Powiem tak - chyba trwa grubsze rozstawianie pionków na szachownicy. Niedługo się okaże ale wygląda to coraz ciekawiej
Nie doradca się wycofał tylko Spółka rozwiązała z nimi współpracę. Tłumaczenia były jakie były, ale istotne jest że w to miejsce zatrudnili innego doradcę - Lynx Financial
Jak zwał, tak zwał. Fakt jest taki, że już chyba ze 3 lata próbują sprzedać i nic. Później ściemy z SI i tym podobne. Były też epizody z firmami krzak do "badania rynku" na Tajwanie. Miałem akcje i śledziłem co się tam u nich dzieje. Według mnie nędza, ale ja może trochę emocjonalnie podchodzę. Dla mnie jest to zdecydowanie negatywne info.
Może bym ostatecznie nie demonizował, ale rzeczywiście jest to co najmniej zastanawiające, bo jak masz swój biznes z takim rzekomo potencjałem to go pilnuj i rozwijaj. Ale może jest w tym jakaś głębsza logika o której my nie wiemy? Kiedyś w ten sposób prezio Biomaximy mamił ulicę akwizycja w Rumunii i okazało się że ostatecznie to był strzał z mokrego kapiszona. Myślę że Prezes w najbliższym wywiadzie powinien do tej kwestii się odnieść. Im szybciej tym lepiej aby nie wywoływać niepotrzebnych negatywnych spekulacji i wahań na kursie.
A co ma z tym wspólnego kasa z NN ? Nic. To tylko członek RN. Oni tam mają swoje Leonarto, któremu robią emisję i wyciągają kasę. Rozwiązali spółkę z Clairfield gdyż to była droga współpraca. Clairfield nie należy do tanich. Nie wiem po co to prezesowi ale wpływu na ICE nie ma.
Po co bierze się kogoś do rady nadzorczej? Bo to najprostszy sposób na umożliwienie legalnego dostępu do danych/planów spółki (tak było od zawsze), czyli Genomtecu.
Co dalej prezes zrobi z tymi danymi? Czy zechce przejąć Genomtec, czy przekaże wnioski funduszom? Wątpię. Chodzi raczej po prostu o doradztwo w procesie transakcyjnym, opracowanie strategii, ew. skorzystanie z kontaktów naszego prezesa.
Jaka jest korzyść dla Medinice i dla nas, akcjonariuszy?
Ano taka, że już teraz widać, że można przyjść do naszego prezesa i prezes pomoże. Jeśli pójdzie taka fama, że "tu się pomaga komercjalizować na uczciwych warunkach", to się równie dobrze może skończyć serią fajnych przejęć na dobrych etapach rozwoju. Genomtec to po prostu otworzenie nowej drogi, ale również taki poligon testowy, jak to wyjdzie.
Nasz nadworny maruda pytał wyżej "co jeszcze wymyślimy", ale to żadne wymyślanie. Prezes sam mówił, że przychodzą do niego i pytają się o radę.
Jeśli chodzi o głosy, że przecież prezes ma tyle pracy w Medinice. Tak, ma, ale to nie powinno zająć dużo czasu. Zresztą, to może być sygnał, że najgorsze już za nami i warunki zostały wynegocjowane. Może czekamy już tylko na przyklepanie przez szefostwo u partnera. Czego nam wszystkim życzę.
Nie w tym momencie gdy sprzedaży nie ma jeszcze. Fatalny moment gdy optymistycznie próbujemy to ocenić.
Albo po prostu prywata i zero myślenia o alcjonariuszach i trzeba teraz bo za pół roku bez sprzedaży to na ciecia w supermarkecie nie wezmą.
Albo wcale albo po espi po sprzedaży takie kroki robić
Ktoś kiedyś jesienią tu napisał że ludzie w pewnym wieku nie zmieniają się ….Osobiscie podzielam ten pogląd zachowując zasadę ograniczonego zaufania i przezorności. No ale każdy ma prawo do własnych poglądów
Ten milioner pokazał takim jak Ty ubranym w 2020-2021 po 35-40 gdzie ich miejsce jadąc z kursem na 9 PLN. Trochę pokory bo możesz jeszcze zobaczyć 50 albo i 40 jak sternicy sobie tak ustawią cel mając dostęp do informacji o których nie wiemy. Wystarczy że termin komercjalizacji zostanie wydłużony z tzw. obiektywnych przyczyn. Jesteś pewny wyniku głosowania na NWZ w sprawie emisji po 50 ? Możesz wykluczyć na 100% sytuację że ktoś nie złoży dodatkowych wniosków ? Trochę pokory papierowy „milionerze”. Prezes miliony zainkasował już na konto od NN, tacy jak Ty liczą je tylko w swojej wyobraźni jeśli nie weszli tu na jesieni lub w styczniu.
Podzielam opinię. To raczej prywata prezesa dla jego prywatnych/czy rodzinnych fundacyjnych zysków. Wiedzę na temat dochodzenia do komercjalizacji w branży ma na pewno wysoką i rzetelną, jednakże doświadczenia w sprzedaży jeszcze takiego chyba niema. Bardziej wiarygodny byłby po jakiejkolwiek komercjalizacji niż przy próbie jej dowiezienia. Nie trzeba być w RN żeby doradzać jako branżowy specjalista. Nie zapominajmy, że prezes lubi kasę i zyski dla siebie, i nie miał problemów by mówić w wywiadach że żadnej emisji nie będzie po czym chyba ją zrobić. Nie zapominajcie, tak go chwaląc o takich rzeczach.
Być może za nie wiadomo co.... jest twarzą mającą uwiarygodnić kolejne emisje w genomie.... Znane numery na GPW jak już niema czym przyciągnąć naiwnej ulicy, to zostaje tylko to. Prezesi się wzajemnie rozliczą za to tak, żeby każdy z nich był zadowolony. To info dla medinice może pozytywne wcale nie jest, a jeśli faktycznie tylko o kolejne emisje by chodziło, to będzie negatywnym. Liczę,że prezes swym działaniem, działając dla swoich sobie wiadomych korzyści nie będzie przynajmniej działał na szkodę medinice,. Ale kto to wie... Uczciwych prezesów dziś mało, chyba tylko prezesi SNT, z tego co z większych spółek kojarzę są tacy jak ich akcjonariusze by chcieli aby byli.
Trzeba być w RN aby profesjonalnie doradzać. To bzdury co piszesz. A wiem to z życia. Co do Genomtec to zdania nie zmieniam, niczego z tego nie będzie. Miron żadnego projektu w swoim życiu nie dowiózł od 2018r i żyje tylko z emisji i wg mnie dobrej woli ojca
Sygnalisto, kup sobie jedną akcję Ice, zarejestruj się na WZA i zadaj pytanie prezesowi o powody jego wejścia do RN Genom. Proste? Proste, ale ty i tak wolisz bić pianę na forum swoimi bzdurnymi tekstami, które od 12 PLN starają się poddawać w wątpliwość inwestowanie w Medinice.
Hmmmm. Ile ty masz akcji? Skoro poddajesz w wątpliwość chęć dbania prezesa o akcjonariuszy ICE? Bo tak się składa, że prezes ma obecnie ponad 400 tys. akcji, a po NE po 50 PLN będzie miał ponad 1,5 mln akcji i znowu będzie największym akcjonariuszem Medinice. Więc jak myślisz, czy on działa na niekorzyść akcjonariuszy, w tym najbardziej na swoją niekorzyść z racji tego, że będzie miał najwięcej akcji ICE i to branych w większości po ponad 50 PLN za sztukę?
O rany, Kramer, ależ to straszne, co piszesz. Leć na forum CDR i przypominaj wszystkim, że 20 lat temu CDR, wypuszczając W1 z budżetem 20 mln PLN, musiał czekać na zwrot kosztów 4 lata, a teraz spółka jest warta blisko 30 mld PLN. Na rynku przeszłość nie ma znaczenia, liczy się przyszłość.
Nie zaprzeczaj faktom z przeszłości. W psychiatrii nazywa się to efektem wyparcia albo racjonalizacją wsteczną. Pamiętaj że obok akcji liczy się również wynagrodzenie w zarządzenie oraz opcja potencjalnych programów motywacyjnych, które w takiej spółce jak BML/Symthaverse zostały przećwiczone do bólu na kapitale ulicy !!! Mam nadzieję że tutaj tak nie będzie a obecność funduszy zapewni nadzór aczkolwiek nie wszędzie tak bywało.
w 1998 Roku APPLE..było na Skjraju Bankructwa....Kurs latał po 10 CEntów ...0.1 $ ....teraz to jest jedna z najwiekszych spolek na swiecie...Dajac stope zwrotu od Min do teraz + 287 000 %.....
KOGO obchodzi przeszlosc......GA...MO...NIU....liczy sie TU i teraz...a NAjbardziej liczy sie Przyszlosc....na GIELDZIE...i w INWESTYCJACH.....