Jestem na giełdzie od 2 lat i tak myślę co z tą dywidendą ? Czy się opłaca trzymać akcje jak i tak jest odcięcie i odcrazu pobierają 19% procent podatku czy sprzedać przed i kupić po odcięciu . A czy po wypłacie dywidendy pójdzie na północ bo spółka dobra czy na raczej południe ?
Ktoś coś ?:)
A dlaczego kurs ma spasc po odcieciu? A moze wzrosnie? Dlaczego znowu piszesz "na pewno", wojtas? A jak nie spadnie? Ty masz akcje asseco, bo zaczynam miec watpliwosci?
A co jeśli wyniki za Q1 pozytywnie zaskoczą? :) tak jak w ABS. Tu wszyscy skupiają sięna dywidendzie, odcięciu i kursie. Na szczęśćie wyniki za Q1 są po dywidendzie
To juz masz problem z glowy. Jak kupisz, to pisz te swoje "pewnosci", bo od razu widac, jak zmienuasz front. Tylko, wojtas, ludzie z forum nie decyduja o kursie, a fundy nie czytaja twoich wpisow. Asseco jest bardzo mocne na tje rynku. Przepadla ci dywidenda, a moze i wiecej.
Faktycznie jak się policzy prowizję za sprzedaż i kupno akcji to wychodzi tylko trochę lepiej niż podatek Belki , ale jak widzimy papier mocno się trzyma także chyba będzie dobrze . Trzymam kciuki
Się zastanawiasz co dalej po dywidendzie a ja co w poniedziałek. Jutro jest sobota, na ogół (choć nie zawsze) w sobotę pewien żwawy 80 latek ogłasza najnowsze priorytety polityki USA