zostaję na Asbisie , trochę dokupiłem po 66,xx , uważam że kto miał zrealizować zysk to zrobił było parę dużych zrzutów teraz panikuje drobnica ,poniżej 65 nie spadnie a wręcz przeciwnie pod koniec sesji będzie na plusie
Dla mnie Asbis też nadal jest numer jeden. Jednak trochę już tu zarobiłem i dywersyfikuję portfel. Wszedłem za grosze w Bowim i zastanawiam się czy nie zwiększyć jeszcze nieco zaangażowania.
Widzę trochę podobieństw z Asbis z początku drogi wzrostowej.
Jakieś podobieństwa może i są. Nie sądzę żeby Bowim poszedł drogą jaką miał Asbis. Może da zarobić i to nie mało ale chyba historia się nie powtórzy. Można optymistycznie patrzeć po tym zysku z 1 kwartału w niesprzyjającym otoczeniu pogodowym. Drugi kwartał wiele wyjaśni. Jeśli wykorzystają wzrost światowych cen stali i krajowy popyt to kto wie co się będzie dziać z zyskiem i oczywiście samym kursem akcji.
Co do Asbis to dzisiaj mamy dziwną sesję ale raczej plusową. Kto miał sprzedać to chyba już to zrobił.
Zerknąłem na ten Bowim i kto wie czy nie będzie tam ciekawej drogi w górę w stylu Asbis sprzed 5 lat.
Na pewno muszą ruszyć obroty bo te słabo wyglądają. Chociaż jest pewien progres w ostatnim czasie ale np. dzisiaj słaby ruch. Można obserwować i za kilka tysi wejść na próbę. Po cenach stali widać jak przy takich obrotach łatwo zwiększyć zysk. I na Bowim to się może udać.
What a surprise to see you here – we're clearly looking for ideas in the same places as the thread's author. My biggest position is ASBIS – but I also have Bowim, which I bought about three months ago for 5.55. But I haven't sold a penny yet, and I don't intend to – at least not until Q3-Q4. It's a similar situation there: overvaluation and increased demand, just like ASBIS now.
Bo to była pułapka na niedźwiedzi, kto dał się wpuścic w maliny ten pewnie już żałuję, a wytworzy się nam ładny młot z długim cieniem na obrotach w top 3 rekordowych, droga na 100-120 zł niezagrozona
Bowin kupowałem w 2021 roku ...patrz na forum Browimu gdy cena była poniżej 4-5 zł a później skoczył kurs do góry...teraz to już spóźnione
Patrz gdzie towar będzie schodzić a nie gdzie jest taniość
Szukaj towaru który będzie potrzebny ludziom
A ja jakoś wtedy sprzedawałem. Miałem Bowim od 2019 kupiony po 2 zł i w 2021 realizowałem zysk po 4,5 zł.
Z perspektywy czasu wiem że mogłem jeszcze poczekać ale nie przewidziałem popandemicznego popytu wyrównującego wcześniejszy niedobór.
Teraz sytuacja wygląda dużo zdrowiej. Wzrost światowego zapotrzebowania i rosnąca cena stali powinna napędzić zysk Bowim. Niesłabnący popytu na nieruchomości, rozbudowa infrastruktury z KPO i SAFE też swoje dołoży. Tak to widzę.
Ale Asbis nadal jako król.
Juz samo to ze po kosmicznych wynikach było raptem +2% wskazuje ze dalsza droga na północ bedzie ciezka, po 100zł wiekszość chce sie tu wysypać, umówmy sie szczerze :D, a w drugiej połowie roku dynamiki juz nie będą takie jak teraz bo i baza znacznie wyzsza jest rdr
Dokładnie byczku, lepiej naganiać na spółkę krzak po mocnym kwartale i słabej płynności którą jak sam przyznałeś kupiłeś po taniości XD Ale na pewno ma lepsze perspektywy niż asbis! Nawet w języku angielskim się naganiacze znajdują, widzę że front idzie szeroko
Zerknąłem na ten Boeim i coz widze....opor na 7,50, opor na RSI, jak dla mnie yo pachnie korekta teraz....no ale wiadomo, ze jak ktos chce uplynnic pakiet to bedzie naganial na innych forach....
Ktoś się podszywa pod mój nick. Zobacz różne IP.
Ja mam Asbis i wiem że jeszcze na nim dużo zarobię. BOWIM też posiadam, wczoraj nawet dokupiłem, jest dla mnie ciekawą opcją do dywersyfikacji portfela.