KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 27 / 2009
Data sporządzenia: 2009-11-03
Skrócona nazwa emitenta
FABRYKA DIET S.A.
Temat
Lista akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% głosów na NWZ
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 3 Ustawy o ofercie - WZA lista powyżej 5 %
Treść raportu:
Zarząd Fabryka Diet S.A. działając na podstawie art. 70 pkt. 3 ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych niniejszym informuje, że podczas obrad NWZ Spółki w dniu 3 listopada 2009r. reprezentowane było 35,65 % kapitału akcyjnego.
Ponad 5% głosów posiadał:
- Pan Marek Kwiatkowski, który wykonywał prawo głosu z 833.952 akcji, co dawało 94,67 % ogólnej liczby głosów na tym zgromadzeniu i stanowi 35,61 % w ogólnej liczbie akcji Emitenta i kapitale zakładowym.
No tak, rzeczywiście... jakby zsumować wszystkie litery z infa, pomnożyć przez C/WK i podzielić przez ilości leszczy na FDT to rzeczywiście wychodzi 3zł!!!
:))))))))))))))))
Przyznam szczerze, nie za całą kasę z Diet kupiłem we czwartek Eko Eksport, trochę odłożyłem na Diety, gdyby info okazało się pozytywne. Jednak po tym co tutaj zobaczyłem, wydałem właśnie resztę wolnej na EEX.
a ze tak zapytam co tutaj zobaczyłeś?? był jakiś szczególny komunikat-nie, co najwyzej dzis po sesji dowiemy sie szczegółow i jutro rynek moze zareagować na razie trwa zbiórka papiera
Na walnym był Kwiatkowski i ktoś z drobnicy giełdowej (0,04%), czyli okazuje się, że nasze nadzieje na to, że Kwiatkowski skupuje akcje nie potwierdziły się, nadal ma tyle samo. Czyli nadal 61% akcji, napompowanej spółki jest w rękach planktonu giełdowego a to zawsze wróży jedno... poszukiwanie chętnych na papier.
Powołanie nowych członków Rady Nadzorczej
Zarząd Fabryka Diet S.A. niniejszym informuje, iż w dniu 3 listopada 2009 roku Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki powołało nową Radę Nadzorczą w następującym składzie:
Pan Jerzy Kwilman
Pan Georgi Rozencwaig
Pan Edward Szczytowski
Pan Wojciech Połeć
Pan Mariusz Kierebiński
Zmiana na stanowiskach Rady Nadzorczej jest konsekwencją rezygnacji poprzednich członków Zarządu, o której Emitent informował w raporcie bieżącym EBI 75/2009.
Podstawa prawna: § 3 ust. 2 pkt 11) Załącznika nr 1 do Uchwały nr 363/2009 Zarządu GPW z 27.07.2009 r. - "Informacje bieżące i okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
concept na jedno masz rację ale z drugiej strony to pan K. musi wykupić akcje,ponieważ ktoś a mianowicie tzw.leszcz może mu wykupuić 51%.A przy dzisiejszym kursie to + -2,5melona.I co wtedy?
Gdyby "grubasy" miały w rękach te 61% to Kwiatkowski miałby problem, ale drobnica ma to do siebie, że za miesiąc chętnie odda o wiele taniej. Dobrze to wiesz.
Tak,jest tylko jedno ale.Jeżeli drobnica nie będzie szprzedawać po cenie to p.K.narobi w pampersa i zacznie skupować.
Ale to są tylko pobożne życzenia.
TRZYMAĆ NIE ODDAWAĆ ZA FRAJER!!!!!
Ta jedna akcja kupiona po 1,75zł, zawyżająca cenę o 10% jest jak krzyk rozpaczy. Gdyby dzisiaj był ktokolwiek chętny na zakup tych akcji na jutrzejszej sesji, to miał całe 10minut aby wydając TYLKO 5zł (z prowizją) zaniżyć cenę o 10%, jednak nikt się nie znalazł... Czyli można przypuszczać, że jutro nawet 10% taniej nie znajdzie się wielu amatorów diet.
victorię polecasz a to juznie Eko łajno idące na 4 żł my siedizmy na FD do samego końca naszego lub jej , jej to juz koniec bo to praktycznie developer teraz
Stary, dla mnie możesz siedzieć na czym chcesz i jak chcesz, Twoja kasa, Twój problem.
Gdy polecałem EEX, można go było kupić bez problemu po 1,12-1,16 a za dwa dni opchnąć po 1,46zł. To dobra spółka i jeszcze trochę mam tych papierów a co najważniejsze nigdy nie pakuję się na maxa!!! Nawet spekulować trzeba z głową. Victorię też maj tylko za 1/4 kasy przeznaczoną na giełdę.
Tylko idioci i totalne leszcze siedzą w jednej spółce na 100% kapitału.