nie doradzam, bo jutro może być -10% albo + 10% więc mógłbyś mi źle życzyć jakbym się pomylił, ale obserwując dzisiejszą sesje to już pomału koniec wzrostów. Jutro może być podobnie jak dzisiaj z rana podbitka a potem wywalanko. Jednak dopóki nie będzie wiadomo kiedy będą notowane PP wszystko jest możliwe i będzie niezła huśtawka.
od 23 do 30 to raczej zapisy na akcje
na moj gust pp powinny byc notowane wczesniej ...
Dzień ustalenia prawa poboru 02.11.2009 r.
Kod ISIN akcji, z których jest wykonywane PLPSTBX00016 prawo poboru
Kod ISIN jednostkowych praw poboru PLPSTBX00057
Kod ISIN praw do nowej emisji (PNE) PLPSTBX00065
Stosunek prawa poboru 1 JPP: 1 akcja NE
Cena emisyjna 5,10 zł
Pierwszy dzień zapisów 23.11.2009 r.
Ostatni dzień zapisów 30.11.2009 r.
Wykonanie obowiązku określonego w § 152, § 03.12.2009 r. 153 ust.1 Szczegółowych Zasad Działania do godz.15.30 KDPW
Podmiot obsługujący przydział KDPW S.A.
Data przydziału 11.12.2009 r.
Dostarczenie do emitenta "Spisu nabywców" 17.12.2009 r.
dokładnie jak piszesz jednak jest różnica jesli chodzi o PP. Prawa poboru moga byc notowane w kazdej chwili. Musi zostać wydany komunikat dzien wczesniej wiec trzeba na bieżąco śledzić sytuacje na giełdzie i czytać komunikaty o spółkach.
Czy ktoś z Was potrafi odnaleźć informację dotyczącą terminów zapisu na akcje nowej emisji przytoczoną przez zxc w zbiorze wiadomości udostępnianych na stronach bankier.pl, w sekcji PLASTBOX - najnowsze wiadomości?
Na stronach bankiera:
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=PLASTBOX
w sekcji PLASTBOX - najnowsze wiadomości nie udało mi się :(
To dobra wiadomość dla akcjonariuszy że PP będą notowane szybko i wiadomo kiedy kiedyś czekało się znacznie dłużej w niepewności. Jednak mój scenariusz się sprawdza jak pisałem rano podbitka i wywalanko. Za miesiąc akcje dużo tańsze oczywiście mogę się mylić i nie pisze tego żeby straszyć czy komuś coś sugerować, każdy zrobi jak będzie uważał
pewno po czesci masz racje
ale jak wytlumaczysz sytuacje
kiedy na sprzedazy pojawia sie wiekszy baton
a ktos z kupna probuje coraz nizej to skupic ??
po czym ten sprzedajacy obniza cene
i nagle ktos to bierze ??
a ja uwazam ze przed objecem nowych akcji kurs spadnie , bedzie to manipulacja ze strony akcjonariuszy wiekszosciowych, oni chca nabyc akcje nowej emisji i zamierzaja zainwestowac dlugoterminowo, wiec na ich korzysz bedzie fakt taki ze kurs akcji zacznie spadac a oni obejmowa wszystkie akcje nowej emisji gdyz ludzie zaczna sie wahac co dalej zrobić. Nie bedzie to nic trudnego zeby obnizyc kurs akcji o 20-30 % . Ja uważam ze zakupując akcje nowej emisji nie mamy mozliwosci na tym stracic w perspektywie jednorocznej.