Tutaj od wielu lat na różnych poziomach nie było nic do sprzedania, a jednak kurs zszedł tak nisko i kisi się tutaj dość długo a to z braku chętnych do zakupów na tym poziomie a nie z braku towaru na sprzedaż
Dla mnie sygnał jest znakomity. W poniedzialek i wtorek kurs przebijał 14 i wracal na 13. Dziś po 3 próbie przekroczenia 14 spokojnie obronił swoją pozycję. Widać sporą chęć wybicia przy prowzrostowych ruchach w ciągu sesji. Można też brać pod uwagę, że większość firm większych firm na GPW już jest po dużych wzrostach i kapitał rozgląda się za interesujacymi propozycjami. A w tym świetle PKP jawi się jako bardzo interesująca oferta. Oczywiście nie dla qqena czy tego pana od lutownic.. POZDR
Alez pracujecie nad ta obnizka. I tak w kolko latami - zenujace.
Wiadomo, ze fundusze musza zaczekac na klepniecie planu. Wy wprawdzie doplacacie do tego szortowania, ale to wciaz sa mikro obroty.
Ciepliwosci. O to tylko tutaj chodzi. Warren mowil o 10 latach, w moim przypadku tutaj beda 4, albo 5.
Czarna, wracaj do budy
Żałosna ta moja podróbka, co nie? Dwoi się i troi, kurs nie spada, więc jego panowie robią się nerwowi. Próby manipulacji stają się coraz bardziej żałosne.
Prawdziwy Black, czyli miliarder, erudyta i szlachcic, nigdy nie nagania na spadki. To nie ta klasa!
Dnia 2026-04-30 o godz. 16:14 ~Stary_Nowicjusz napisał(a): > Wy wprawdzie doplacacie do tego szortowania ---------------- Ciekawe co jest droższe? shortowanie, czy > -50% inflacji, która zżarła sporo wartości kapitału zamrożonego u trzymaczy prze tyle lat ?
Ja bym to policzył po całej zabawie. Kapitał początkowy, inflacja, kapitał końcowy… jak ktoś w miedzybiegach coś kombinował z kółkami to tez można, ale czy on powie prawdę kiedy sprzedawał i kupował? Sądzę, że wątpię.)